Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Tehlikenin Farkında mısınız?
 Kas
21
 2012

3-1'lik Cluj maçından sonra da benzer şeyler söylemiştim ve ligde önce Mersin sonra Karabük'e karşı fena tosladık. Bu toslamanın sebebi belli.

Arkadaşlar zafer nidalarıyla gaza gelmeyin. Galatasaray'ın defansı kevgir gibi.

Yanlışları bugün önümüze koymazsak sezon sonunda çok büyük hüsran yaşarız. Manu'nun kafa topu direkten dönmese ne olurdu maçın hali ? Manu'nun her atağında langır lungur çalımlarla ceza sahamıza girmelerine ne demeli?

Maçı dikkatli analiz edince Manu defansının sıfır hatayla oynadığını görüyoruz. Özellikle ceza sahası içinde hiç hata yapmadılar. Hava toplarında Burak çok başarılı çıkışlar yapmasa altıpas içinde iş yapamadık diyebilirim. Şutlarımız hep ceza sahası dışından geldi.

Manu'nun ataklarında da açıkçası beceriksizliklerimizi değerlendiremediler diyebilirim. Wellbeck, Anderson, Hernandez tek başlarına pozisyonlar yarattılar sürekli.  Melo için iyi oynadı diyoruz ama 2-3 tane pozisyonda o kadar basit hatalar yaptı ki, hele üstüne doğru gelen topa basıp kendi kalesinde yarattığı anları düşünüyorum, çok kötü sonuçları olabilirdi.

Açıkçası dün akşam eğer Manu tam kadro gelseydi sanırım yenilirdik. Adamların yedek kadrosu Türkiye'de şampiyon olur rahat rahat. Fatih Terim'e sorsak bu maçı bir daha oynamak ister misin diye, muhtemelen hayır diyecektir.

Çok net söylüyorum, Galatasaray'ın bu sene defansı kötü sinyaller veriyor. Çok fazla gol yiyoruz. Fener'in toz duman ettiği Beşiktaş geliyo 3 atıyo, ligin alt sıralarında boğuşan Karabük geliyo 3 atıyo, Trabzon'un tarumar ettiği Ordu geliyo 3 atıyo. İstatistikler hoş değil. Sondan üçüncü olan Akhisar 19 gol yemiş, Biz 17. Attığımız 27 gol olmasa düştüğümüz durum hiç hoş olmazdı. Kasımpaşa'nın 19 gol atıp 3. sırada olduğu bir ligde biz 27 gol atıp Kasımpaşa'dan sadece 2 puan öndeysek burada çerçeve bellidir. Çerçeve şu: Defans işini doğru yapmıyor. Ligde ilk 10 sıradaki takımlar arasında en çok gol yiyen 3. takımız. Bizden daha çok gol yiyen takımlar, zaten düzgün defansı olmayan Antalya ve bu sene iflas bayrağını açan Beşiktaş. Trabzon bu bitik haliyle sadece 9 gol yemişse, biz nasıl 17 gol yemeyi başardık acaba gerçekten hayret ediyorum!

Forvet müthiş gerçekten defansı bu kadar saçmalayan bir takımın forveti moral bozmadan işini yapıyorsa takdir etmek gerekir. Ama ya defans? Sağdan gelen ceza sahasında, soldan gelen ceza sahasında, ortadan gelen ceza sahasında. Manu'yu anca kalemizin önünde durdurabildik defalarca. Top oraya gelmeden tehlikeyi kapatan kapatabilen olmadı.

Selçuk ve Melo'nun rakip ataklarda tehlikeli müdehaleler yapma dışında, Carrick gibi ayakta ve yerinde müdehaleleri yok. Melo rakibe her müdehalesinde yerden bacağını uzatıyor. Arkadaş Brezilya milli takımında oynamış bir adamın ayakta durduğu yerden Elmander gibi tık diye bi ayak darbesiyle rakibin poziyonunu bozması gerekir. Her pozisyonda battal gazi gibi dalıyor. Selçuk'a bakıyorsun geçen seneki Selçuk gitmiş yerine panikleyen bir adam gelmiş sanki ayakları yere basmıyor. Eboue ve Hamit'in hala uyumlu olabildiğini sanmıyorum. Bir türlü ritim tutturamadılar. Riera bence Hakan Balta'ya sol bek olma konusunda 1000 basar. En azından işini düzgün yapıyor adam. Gerçi 80. dakkadan sonra tükendi bir iki saçma top kaptırdı ama 80 dakka boyunca ne gerekiyosa onu yaptı.

Dany ve Semih'in kendilerine olan güvenlerini takdir etmekle birlikte önlerinde sağlam liberolar olmadığı her poziyonda napacaklarını bilemiyorlar. Ama şu da var, Cris dün akşam oynayaydı bu maçı 5-0 kaybederdik bu yüzden çok şükür ki Semih ve Dany var.

Biz açıkçası dün akşam çektiğimiz güzel kuranın kaymağını yedik. Dandik Braga ve Cluj'u bir güzel tokatlayan Manu ve bizden yemediği ne kadar gol varsa hepsini Cluj'dan yiyen bir Braga sayesinde şansımızı son maça bıraktık.

Tekrar söylüyorum GS forveti muhteşem işler yapıyor, rakibi bozuyor pozisyon buluyor ve görevini yapıyor. Ama defans sallantıda. Lig maçlarını antrenman maçı gibi görmemek lazım bu kadar çok gol yiyen bir takım 17. haftadan sonra liderlikte tutunamaz. Defans 4-4-2 'nin hakkını vermezse işimiz zor. Özledik seni Ujfalusi...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...