Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Bizi eleştirmeyin! Alkışlayın
 Eyl
06
 2012

Galatasaray yine bir eleştiri bombadumanının ortasında. Yine bir suni huzursuzluk ortamı, yine bir kaos yaratma çabaları.

Yok efendim çilek yerine balkabağı çıkmışmış fa falan da filan. Yahu bir bakalım Galatasaray ne yapmış kimi neden nasıl almış.

Amrabat dediğin adam, defalarca kadro dışı bırakılmasına rağmen 2 sezonda 39 maça çıkmış Kayseri'de.

Toulouse da eleştirilen Umut 1 sezonda 31 maça çıkmış. Kötü oynasa katkısı olmasa Toulouse teknik direktörü başkanı bilmemnesi gerizekalı mı ki 31 maçta sahaya çıkartsın adamı. Geçen sezon Sercan'ı gerizekalı mıydık da sadece 19 maça çıkardık ? Türkiye ligi gibi bir ligde 19 maça çıkmışsan yedeksindir. Fransa liginde 31 maç oynamışsan sen o takımın güvendiği bir forvetsindir. Bu kadar açık ve net bir olay ki, görüyoruz önüne geleni tokatklıyor Aslan Umudumuz.

Burak Yılmaz 2 sezonda 75 maça çıkıp 55 gol atmış hala daha yok GS'de oynayacak forvet değil falan deniyor. Güleyim mi ağlayım mı bilmiyorum. Birileri gol kralı diye Guiza'ları Sow'ları getirdiler kaç maçta kaç gol atmışlar toplasalar bir Burak etmez.

Dany dediğin adam Gaziantep'te 2 sezonda 44 maça çıkmış. Yeterli seviyede tecrübesi var.

Hamit Altıntop ... Maç eksiği var diye eleştiriliyor. Ya adam Osasuna da oynuyor sanki. Bayern Munich, Real Madrid. Adamın son oynadığı 2 takım bunlar. Ondan önce de Shalke var. Elbette az maç yapacak bölgesinde oynayan kaç tane dünya starı var. Galatsaray'da 7-8 maç oyasın kendisine gelir yavaş yavaş ondan sonra birileri Hamit'i fenere yakıştırmaya başlar. O birileri kendini bilir. Emreyi eleştirip eleştirip sonra fenerli yapanlar, Arda'yı eleştirip eleştirip sonra Fenere gelsin diye bir taraflarını yırtanlar, Mehmet Topal'ı selçukla kıyaslayıp kıyaslayıp ondan sonra fenerli yapanlar şimdi de Selçuk'u beğenmeyenler... Bir zamanlar Fatih Akyel'e adam değil diyip diyip sonradan Fenerli yapanlar... Onları biliriz biz. Şimdi eleştirsinler Hamit'i doya doya. Zaman bize neler gösterdi , görürüz yine göreceğimizi.

Ne oldu şimdi gelgelelim eleştiri okları Cris'e yöneldi. 2004 yılından bu yana 4 büyüklerde sürekli oynayan kaç futbolcu var? toplasanız 10 tane zor bulursunuz. Galatasaray'da 2004  sezonundan kim var kadroda? Sabri, Aydın, sayarsanız Necati... Fener'de? Volkan, Alex , Semih...

Yani kolay değil büyük takımlarda 8 yıl aralıksız oynamak Lyon dediğiniz takım Fransa'da 7 yıl üst üste şampiyon olmuş bir takım. Bir proje bir yatırım takımı. Avrupa'nın üst düzey kulüplerine futbolcu yetiştiren bir fabrika.  Bu takımda 8 sezon banko oynamak ne demek ? 310 maç böl sekize ortalama olsun. Bir sezonda 39-40 maç oynayan bir adam. 35 yaşındaymış. Bırak yahu 50 yaşında olsun. YOBO 18'lik delikanlı mı 31 yaşında. 10 yıl Everton da oynamış. Everton nere Lyon nere ? Hasan Ali Kaldırım 22 yaşında da bana çok mu iyi? Hala Ziegler gelsin de yedeğe koyalım diye planlar kuruluyor. Ayrıca Cris'in yanında biz sanki 70'lik dedeleri oynatıyoruz. Semih Kaya var Danny var , Sanki sanırsın Galatasarayın defansı huzurevine dönmüş. Ujfalusi'ye de dede denildi Atletico'dan alına alına bu mu alındı denildi. İyi ki de bir tek onu almışız. Şimdi sorsan Forlan nerede Reyes nerede yalan olup gittiler esameleri okunmaz oldu. Ben şu an sabırsızlıkla Cris'in sahaya çıkıp tüm eleştirileri bıçak gibi kesmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Hatırlıyorum da geçen yaz Liverpool'la yaptığımız hazırlık maçında Ujfalusi'yi izleyen bazı koyu lacivertliler dumur olmuştu. Ertesi gün köşe yazılarında yazacak kelime bulamamışlardı :)

Sözün özü, bizi eleştirmeyin arkadaş. Bizi alkışlayın. Biz ligi 8. bitirirken yeteri kadar eleştirildik, şikeye rağmen... Şu an futbol bizden soruluyor. Bizi eleştirmeyin bizi alkışlayın.





Etiketler : Cris, Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...