Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Şampiyonlar Ligini İmha Planı
 May
22
 2012

Bu Sezon Bitti...Peki ya gelecek sezon?

Galatasaray'ın bu sezon artıları kadar eksileri de gün yüzüne çıktı. Bazı futbolcuların Galatasaray'a artık verebileceği pek bir şey kalmadığını geçtiğimiz maçlar bize gösterdi.Sabri Sarıoğlu, Ayhan Akman, Servet Çetin, Serkan Kurtuluş, Sercan Yıldırım, Mehmet Batdal, Milan Baros, Reira ...başlıca artık Galatasaray'a bir fayda sağlayamayan oyuncular olarak şimdiden taraftarlarca kızağa çekilmiş oyuncular. Bu oyuncuları sahada görmek bile Galatasaray taraftarına keyif vermiyor.

Ayhan bırakıyor güzel.

Biz Sabri'yi bırakıyor muyuz belli değil.

Servet gidici bu güzel.Serkan ne olur? Bilinmezlik içinde.

Sercan'dan kurtulmak şart.

Mehmet Batdal'ı kime kakalayacağız?

Aykut ne olacak?

Baros %100 gitmeli

Reira daha iyisi alınacaksa gitmeli.

Bunların dışında bir de soru işaretliler var kadromuzda:

Gökhan Zan: İyi bir yedek mi?

Hakan Balta: Daha iyisi alınıp yedeğe çekilecek mi?

Çağlar Birinci: Hakan Balta'nın yedeğe çekilmesine bağlı olarak durumu ne olacak?

Yekta Kurtuluş: Oynayacak mı? Adam olacak mı?

Yiğit Gökoğlan: Oynayacak mı? Faydalı olacak mı?

Hadi Bunları da geçtim bir de kiralıklarımız var:

Stancu: Dönmesin yabancı kontenjanı işgal etmesin at Fink'e.

Culio: Dönsün bence Selçuk'a ya da bir kanat oyuncusuna yedek olur. Şu anki kadroda Selçuk sakatlanırsa onun gibi oyunu toplayacak adam yok. Ya da satılıp yerine daha iyisi alınsın.

Pino: Adamın ayağı kırıldı elden zor çıkar ne yapacağız? Birilerine kiralık gidecek herhalde gene.

Kazım Kazım: Gelmesin. Direk elden çıkartılmalı.

Anıl Dilaver: Kiralık olarak devam etmeli.

Kaç oyuncu saydık? 19 evet tam 19. İçlerinden sadece 1 tanesi çözüldü o da Ayhan. Kaldı sana 18.Ben daha Türk futbol tarihinde bir sezonda 18 adam birden gönderen bir Galatasaray görmedim. 18 çok ciddi bir sayı. Neredeyse takımın tamamı. Meğerse elimizde ne kadar çok işe yaramaz adam varmış...Hadi bunların içinden Hakan Balta - Gökhan Zan ve Sabri kesin kalır diyorsak;Kaldı sana 14. Bu saydığım 14 adamla takım kurarsın. 1. Ligde ilk 8'e rahat oynarsın. 14 adamı ne yapacağız arkadaş?

Gazeteler siteler gümbür gümbür transferlerden bahsediyor. Elimizden çıkartmamız gereken 14 tane adam varken kimi alıyoruz ben anlamadım açıkçası. Menajerlik oyununda bile ben tek seferde 14 tane adam satamadım. Keşke satabilsek elden çıkarabilsek bu adamları ama mümkün gözükmüyor. Kadroda bu kadar gereksiz yer tutan adam varken açıkçası tatmin edici transferler olabileceğini de sanmıyorum. Hangi birine maaş yetiştireceksin? Ha bir de bu adamları gönderip altyapıdan gelenlere Okan Derici'lere Merthan'lara falan yer açacağız değil mi?İşimiz zor. Ama çok şükür Fatih Terim gibi bir adam var bu takımın başında. Tutup ben kimseyi göndermiyorum der,14 adamla da Aydın'la uğraştığı gibi uğraşıp takımın içinde gizli kalmış yetenekleri gün ışığına çıkartır. Belli olmaz...Ama tüm bu planlar anca Türkiye ligini kurtarır. Biz eğer Şampiyonlar liginde minimum çeyrek final istiyorsak. Reçetemiz belli.

ŞAMPİYONLAR LİGİNİ İMHA İÇİN GEREKEN TRANSFER POLİTİKASI

Sol Bek: Hakan Balta çok hata yapıyor. Daha iyisi bulunmalı, Çağlar fazla şans bulamıyor ama gelecek vadediyor. Bu ikisi de Şampiyonlar liginde kurabiye gibi dağılabilir. Şampiyonlar liginde 3-4 sezon görmüş bir solbek bize lazım.

Sağ Bek: Eboue'nin yedeği yok. İyi bir yedek alınmalı , Sabri bitmiş durumda. Sabri Şampiyonlar liginde ayakta duramaz. Ayakları sağlam basan yerli bir sağ bek lazım.

Stoper: Semih ve Ujfalusi'nin yedeği Gökhan ve Servet gibi ağır oyuncular olamaz. Gökhan ve Servet'in ağırlıkları oyun sistemini bile baştan aşağıya değiştiriyor. Servet Zaten gidici, Gökhan'ı da Şampiyonlar liginde döverler. Ceyhun Gülselam çalışırsa başarılı olur, onun gibi bir tane daha yedek lazım.

Sağ Açık: İyi bir yabancı bu bölgeye kesinlikle monte edilmeli Reira kalacaksa daha iyi çalışmalı ve motive edilmeli. Gidecekse en az Shaqiri kalitesinde bir Sağ açık şart. Yapamıyorsak Hamit Altıntop'u parayı basıp alacaksın 3'e 5'e bakmayacaksın. Pinoymuş, Yiğit Gökoğlanmış, Kazımmış şuymuş buymuş denmemeli sonra ekran başında saçımızı yoluyoruz.

Forvet Arkası: Selçuk ve Engin bu bölgede iyi oynuyorlar ancak yoklukları düşünülerek takviye yapmakta fayda var Yekta'nın iyileşeceği yok. Culio alternatifi ciddi ciddi düşünülmeli.

Forvet: Baros gönderilip yerine tank gibi rakiplerini ezip geçen bir forvet alınmalı. Elmander ve Necati alınacak yeni forvetle uyum içinde çalıştırılırsa sıkıntı olmaz. Sercan ve Mehmet Batdal gönderilip yerine Burak Yılmaz alınırsa bence Galatasaray'a en büyük iyilik yapılmış olur. Burak Yılmaz şart.

Alınması kesinlikle gereken futbolcular:

1.Burak Yılmaz

2.Hamit Altıntop

3.Melo'nun bonservisi %100 alınmalı

4.Selçuk'a bir yedek. Culio neden olmasın.

5.Yıkıcı bir yabancı forvet. Fransa liginde çok çılgın adamlar var. Kitambala, Angan, Amabuyang vs... Dozer gibi bir zenci lazım bize.

6.Sol Bek. Yerli yabancı farketmez Hakan Balta'dan daha az hata yapması yeter.

7.Ebou'eye bir yedek

Bunlar bizi bozar:

-Lass Diara : Melo uyumu yakalamışken bu adamı getirip hem maddi açıdan daha fazla sıkışmayalım hem de zar atmayalım.

-Salomon Kalou: Bu adam buraya yatmaya gelir paramızı sokağa atmayalım.

-Berbatov: Adı gibi berbat eder herşeyi Baros'la bir farkları yok ki zaten olsa Manchester bırakmaz. Drogba'yı nasıl bırakmıyor Chelsea aynı hesap.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...