Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Aldatmasın
 Kas
06
 2017

Aldatmasın

Gençlerbirliği karşısında aldığımız 5-1 lik galibiyet hemen hemen tüm gazete manşetlerini süsledi. Tudor ve futbolculara övgüler methiyeler düzülüyor.

Ancak aldığımız galibiyet bizi aldatmamalı. Gençlerbirliği lig sonuncusu ve kadro kalitesi PTT 1. Lig seviyesinde. Oynadığımız futbolu ve taktik anlayışımızı irdeleyelim.

Tudor bu maça da 3 lü savunma tercihiyle başladı. Ancak forveti de ikilemişti. Eğer 3 lü savunma ile oynayacaksak 2 forvet ile sahaya çıkmamız bence doğru tercih.

Savunma göbeğini Denayer, Serdar ve Maicon tuttu. Sağ kanadı Mariano sol kanadı da Rodrigues almıştı. Bu savunma sistemi zorlu maçlarda sıkıntı yaratabilir. Alışmadığımız için zorlanabiliriz. Kaldı ki vasat kadro kalitesi ile Gençlerbirliği takımı bile 2-0’a kadar bize bir süre kafa tuttu ve baskı yedik.

Attığımız gol hazırlanış olarak mükemmeldi. Belhanda’nın topu ileri taşıması, Gomis’in topu tutup müthiş servisi ve Eren’in aldatıcı koşusu harikaydı. 1-0’dan sonra Gençlerbirliği yüklenmeye başladı ve biz kazandığımız toplarla çıkamadık ve gereksiz bir baskı yedik 1 de net pozisyon verdik.

2-0 ‘dan sonra ise Gençlerbirliği dağıldı ve maç orada bitti aslında. Maçın geri kalanında oynadığımız futbol hiçbirimizi aldatmasın arkadaşlar.

Ancak sistemi beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak kadroda bazı defolar var:

Mariano enerjisi ile sağ tarafı müthiş kullanıyor ama sol tarafta rodrigues bütün iyi niyetine rağmen savunma olarak yetersiz kalıyor, ayrıca hücumda yaptığı tercihler ataklarımızın olumsuz sonlanmasına sebep oluyor. Buraya Kwadwo Asamoah’ı kesinlikle almamız gerekiyor. Eğer bu transfer yapılırsa sağ ve sol tarafta tabanca gibi 2 kanat bekimiz olacak.

Orta alanda ise Tolga’nın yerine N’diaye oynarsa daha etkili oluruz diye düşünüyorum. Belhanda-Fernando-Ndiaye 3’lüsü yan yana ve kaleye yakın oynarlarsa öndeki forvetleri daha iyi beslerler. Gençlerbirliği maçı N’diaye için mükemmel bir maçtı. Daha önceki karşılaşmalarımızda N’diaye daha geride kalıyor ve hücuma katkısı az oluyordu. Bu dizilişte N’diaye kaleye daha yakın oynar ve müthiş faydalı olur diye düşünüyorum. Belhanda ile birlikte ikisi oyuna ağırlığını koyarlarsa emniyet supabımız Fernando ile çok uyumlu bir orta saha izleyebiliriz.

Forvet ikilisinde ise Gomis’in yanında oynayan Eren’i tüm medyanın aksine hiç beğenmedim. Sadece skor 2-0 olduktan sonra, yani Gençlerbirliği çözüldükten sonra oyuna katkı verdi. Bunun dışında sadece hava toplarına çıktı. Oysa Gomis’in partneri daha hızlı zaman zaman orta saha gibi oynayabilen, hareketli, çalım atabilen ve gol vuruşları da etkili olan futbol terminolojisinde sahte 9 gibi oynayan bir forvet olmalı diye düşünüyorum. Kadromuzda şu an bu tabire karşılık gelecek bir oyuncu bence yok. En yakın tercih Feghouli olabilir diye düşünüyorum. Bir kerelik Feghouli’yi forvet olarak oynatmayı denemeli Tudor. Serbest bir forvet gibi rakip ceza sahasına giren bir feghouli çok etkili olur diye düşünüyorum. Devre arası ise bu tarz bir forvet oyuncusu alınmalı. Agüero, Tevez, Dybala, Firmino tipi bir forvet.

Asamoah ve iyi bir forvet takviyesi ile birlikte yenilmez bir takım olabiliriz. Önümüzdeki yıl ise sol ayaklı yüksek toplara da vurabilen bir stoper kesinlikle alınmalı.

Ancak Tudor bu sistemde biraz ısrar etmeli. Önümüzdeki hafta Serdar cezalı olduğu için vazgeçebilir belki ama devamındaki haftalarda bu sistem üzerinde durmalı. 2 forvet ile oynamak Galatasarayımıza çok yakışıyor.

Yine de Tudor bana güven vermiyor. Zorlu rakiplere karşı oynadığımız futbol, mütevazı takımlara karşı oynadığımız futbolun yanından geçmiyor. Zorlu maçlarda, derbilerde Tudor takımı defansif olarak hazırlıyor ama mantıklı bir hücum planımız olmuyor. Berbat oynuyoruz. Fenerle içerde berabere kalınabilir, sonuçta ezeli rakibimiz zor bir maç. Trabzon’a deplasmanda mağlup da olabilirsin. Bu da normal bir sonuç belki ama oynadığımız futbol umut vermiyor. Bana öyle geliyor ki hiçbir büyük maçı kazanamayacağız. Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarından 0 puanla döneceğiz.

Oysaki Tudor cesur olmalı. Yenilirsek de hücum ederek yenilelim. Rakibi bekleyerek savunma yaparak puan kaybetmek zorumuza gidiyor.

Ben şunu bekliyorum başakşehir maçına da çift forvet çıkalım. Bırakalım rakibimiz bize önlem alsın. Skor üretelim, gol yesek de fazlasını atalım, takımımız cesur oynasın!

Tudor tam tersini yapıyor. Sıkı bir rakiple karşılaştığımızda rakibe önlem alıyor, sistemi değiştiriyor ve takımın hücum performansını kısıtlıyor. Diğer takımlara oynadığımız gibi önde baskı yapmıyoruz, vasat oyuyoruz.

Gençlerbirliği maçı bizim için ölçü değil, kaldı ki maçı koparana kadar Gençlerbirliği bile oyuna 20 dakika ortak oldu.

Her maçtan ders çıkarmak önemlidir. 5-1 kazandığın maçtan bile olumsuzlukları görmeli ve çözmek için üzerinde durmalıyız.

Milli aranın bir kez olsun bize yaraması dileğiyle…

Umarım Başakşehir’i yeneriz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...