Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Yeni Takımın Analizi
 Ağu
09
 2017

Yeni sezona girerken; transfer edilen oyuncular, gündemde olanlar ve kadromuzda bulunan oyuncular hakkında bir analiz yapmak istedim.

Önce gelen oyunculardan bahsedelim:

Gomis: Geçen yıl Fransa’da Cavani(35), Lacazette(28) ve Falcao’nun(21) arkasından 20 golle gol krallığında 4. Olmuş oyuncu. Ostersunds maçı ve Hertha Berlin maçlarında uzun süre oynadı. Gördüğüm kadarıyla kendi kendine pozisyon yaratabilme kabiliyeti pek yok. Bu adamı beslemezsen kendi başına bir işe yaramaz. Depar atmakta güçlük çekiyor forvet için biraz ağır. Sözünü ettiğim 2 maçta 2 tanesi gözümün önüne gelen net gol pozisyonu harcadı. Sezon öncesi büyük soru işareti yarattı beynimde. Umarım Tudor’un yaptığı kondisyon yüklemelerinden dolayı yorgun düşmüştür ve fiziği zamanla oturur ligde sonradan açılması için dua ediyorum yoksa işimiz yaş.

Belhanda: Sneijder’den 10 numaralı formayı alması sebebiyle bir takım taraftarların hışmına uğradı hemen sneijder ile karşılaştırılmaya başladı. 1 maç kötü oynarsa yuhlanacak potansiyel hissediyorum umarım yanılırım. Kumaşına gelecek olursak oldukça yetenekli olduğu belli oluyor. Biraz sorumluluk almaktan kaçınır gibi duruyor. Bunun sebebi bence Selçuk ve Tolga’nın önünde oynaması, bu orta saha topu ileri taşımakta zorlandığı için Belhanda istediği yerde top alamıyor. Sneijder gibi geri gelip top çıkarmadığı için de sorumluluktan kaçıyor gibi görünüyor. Orta sahamızdaki revizyonu sonrası hücum bölgesinde daha çok topla buluşacağına ve icraat yapacağına ben inanıyorum. Bonservisinin fazla olduğu konusunda hemfikirim ama adamın üstünde baskı yaratılmasın, o artık GS oyuncusu.

Maicon: Porto performansını hepimizin beğendiği stoper. Sao paulo ya yüksek bir bonservis (12€) ile transfer oldu takımımıza dahil olmasını hepimiz istemişizdir. Yalnız ostersunds maçında yaptığı hata kafalarda soru işareti yarattı. Ağır bir stoper olduğu her halinden belli bu sıkıntı yaratabilir. Bu adam ile defans hattını oluşturacaksak yanına hızlı bir stoper almalıyız ki açığını kapatsın. Yoksa arkasına atılan toplarda çok gol pozisyonu yeriz. Orta sahamıza yapılan transferler defansı biraz rahatlatacaktır diye de umut ediyorum.

Mariano: Sevilla’da 2 yıl başarıyla forma giymiş sağ bek UEFA kupası kazanmış oyuncu. Sevilla gibi takımda adamı boşuna oynatmazlar, hazırlık maçlarında gördüğümüz kadarıyla da gayet hücumcu aradığımız bek olduğunu düşünüyorum. Eboue etkisi yaratacağından şüphem yok en güvendiğim transferlerden biri Mariano. Önüne etkili bir kanat oyuncusu geldiğinde ve yeni orta sahamızla oynadığında daha etkili olacağı kesin.

Orta sahada Selçuk-Tolga görmekten bıktım. Bana göre takımdaki en heyecan verici değişiklik orta sahada oldu:

Ndiaye: 8 numara pozisyonunu bence rahatlıkla dolduracaktır. Osmanlıspor’da oynarken herkesin beğendiği bir futbolcu. Osmanlıda 10 numara olarak oynuyordu fakat buna rağmen sahada çok iyi mücadele ediyor. 8 numarada selçuğu rahatlıkla klübeye çiviler. Uzaktan attığı şutlar etkili, kilit paslar atabiliyor, oyunun yönünü değiştirebiliyor, en önemlisi sırtı dönül aldığı topu bir anda yüzünü kaleye dönerek alan kat ediyor, melo’dan beri bu özellikte bir orta sahamız olmadı. Siyahi oyuncunun fiziği de gayet güçlü bence süper transfer oldu. Kimse bonservisine takılmasın. Kazma Ozan Tufan 8€ Josef 8€ gibi paralara transfer oldular. 27 yaşındaki gayet yetenekli ve oyunu 2 yönüyle de iyi oynayan bir orta saha için 7,5 € bonservis çok da fazla değil. GS bu transferden hayatta zarar etmez. Ndiaye oynadığı oyunla takımı ileri taşıyacak ve sahadaki tüm oyuncuların performansının artmasına katkı verecektir.

Fernando: Geçen sezon Man City’de toplamda 27 maç oynamış bir önceki sezon 42 maç oynamış 30 yaşında 1.83 boyunda topla ilişkisi de fena olmayan müthiş bir dinamo transfer ettik. Orta sahadaki defansif yükü Ndiaye ile birlikte üstlenecekler ve orta sahamız rahat edecek. Bu adam geldiği için gerçekten çok mutluyum. Hertha berlin maçına takımla hiç idman yapmadan çıktı ve kalitesini 45 dakikada bana gösterdi. 5 € civarı bir bonservisle alındı bence müthiş transfer. Premier ligden başarılı olmuş oyuncunun süper ligde başarısız olma şansı çok düşük.

Şimdi gündemde olan oyunculara geçelim:

Feghouli: Gündemde olan oyuncu diyorum çünkü transferi yılan hikayesine döndü gelecekse gelsin artık 5 gün sonra lig maçı var. Gazetelerde hergün feghouli geliyor haberi var bıktım gelecekse gelsin yeter. Gelirse katkı sağlayacağından şüphem yok premier ligde tutunamasa da Valencia performansını takip ettiğim ve oyununu çok beğendiğim bir kanat oyuncusu. Nerede ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bruma gibi oyun bilgisi zayıf değil. Bileklerine hakim ve çok yetenekli, deparları iyi, gol vuruşu sert ve düzgün, fiziksel özellikleri de canavar gibi gelmesini 4 gözle bekliyorum. Sağ kanatta mariano ile harikalar yaratırlar.

Denayer: GS’da oynadığı sezon mevcut olan berbat kadronun içerisinde sivrilen oyunculardan biriydi. Bir stoper için ayağına oldukça hakim sağ bekte bile rahatça oynayabildi. Hızlı olması maicon’un açığını kapatabilmesi açısından bir avantaj. Ancak boyu stoper için biraz kısa (184) ve fiziği zayıf hava hakimiyeti konusunda sorun yaratır. Markaj bilgisinin de zayıf olduğunu düşünüyorum rakipten uzak oynayan stoper sevmem. Geçen sezon Sunderland takımının ilk 11 oyuncusuydu Sunderland sezonu 20. Sırada küme düşerek bitirdi ve 69 gol yedi. Bence alınacaksa bonservisiyle alınmamalı opsiyonlu kiralama iyi bir seçenek olabilir. Süper lig için yeterli kapasiteye sahip olabilir ama Şampiyonlar ligi kulvarında (seneye inşallah gideriz) yetersiz kalabilir.

Kwadwo Asamoah: Juve’den önce udinese performansını da izlediğim çok beğendiğim bir futbolcu. Herşeyin ötesinde adam tam bir joker, sol bek, sol açık ve orta saha da oynayabiliyor. Fiziksel olarak çok güçlü, şutları roket gibi, driblingleri çok etkili. Sol beke cuk oturacaktır. Keşke transfer edilse ama zor görünüyor. Juventus’un bırakmak istemediğine dair haberler var. Ama parayı veren düdüğü çalar sonuçta bu kadar para harcamışken bu adamı da almalıyız bence. Çünkü takım savunmasında önemli kısımlar bekler ve orta saha.

Strinic: Hırvatistan milli takımıyla o kadar maç yaptık adamın ne yaptığını hiç hatırlamıyorum, napoli’de fazla şans bulamayan bir futbolcu. 30 yaşına gelmiş. Adamı hiç seyretmedim, youtube dan videosunu izliyim dedim o bile yok. Tahminlerime göre bu demek oluyor ki Beşiktaşlı Andreas Beck ayarında bi oyuncu. Linnes ve carole’den her türlü iyidir ama gönül daha fazlasını istiyor.

Arda Turan: Fatih Terim takımın başına geldiğinde Arda’nın atleticoya gitmesine çok kızmıştım. O zamandan beridir de kızgınım. Daha sonra kazandığı başarılar beni biraz yumuşatmıştı. Ama adam barcelonaya transfer olduğundan beri acaip bi ego patlaması yaşıyor. Milli takımda Fatih Hocayla atışıyor. Sahada top oynarken elini beline koyup top oynuyor. Çıkıp televizyonlarda garip demeçler veriyor. Son derece sinir bozucu hareketler sergiliyor. Futbolculuğuna diyecek yok, karakterine güvensem gelsin adam gibi sağlam kaptanlığını yapsın diyeceğim ama güvenemiyorum maalesef. En çok çekindiğim durum da Selçuk ile olan kankalık durumundan dolayı biz 2 kaptanız, Ndiaye yerine Selçuk İnan oynayacak tarzı takım içi lobi yaparak adamı yeme ihtimalleri var. Huzursuzluk yaratmaları da muhtemel. Arda’nın TV’lere vereceği dik demeçler de ortamı iyice gerecektir. Tudor ile geçinemeyebilirler. Bunun yanında ben illa 10 numarada oynayacam diyerek Belhanda’yı sol kanada atarak adamı köreltebilir. Halbuki Arda solda daha iyi oynar bence. Dediğim gibi karakterine güvensek takıma kaptan olarak gelse çatır çatır oynasa. Adam Barca’dan geliyor hesabı takıma bir hava verebilir. Oyuna katkısı da olacaktır orası kesin.

Hepsiyle ilgili detaya gerek yok ama mevcut oyunculara geçecek olursak:

Rodrigues: Geçen sene fazla şans bulamadı. Ama kamptaki performansı baya iyiymiş. Hertha Berlin maçında baya diri ve kuvvetli gördüm kendisini. Sol kanada bir takviye olmazsa kesin o oynayacak. Gelen transferlerin beklenen iyi performansı vermeleri durumunda rodrigues’i de bu tavanın içinde eritebiliriz. Sonradan oyuna girecek ilk 2 isimden biri olur.

Eren: Geçen sezon adama top gelmiyor deniyordu. Feghouli de gelirse bu sene çok top gelecek kendisine. Gomis’in performansından ben şüpheliyim. Eren’in üstüne düşen köpek gibi çalışıp formayı kazanmak. Hertha maçında attığı gol çok iyidi devamını bekliyoruz. Eren de kendi başına pozisyon yaratacak adam geçecek tek başına icraat yapabilecek bir adam değil beslenmesi gerekiyor. Gomis iyi oynarsa da süper bir yedek olur.

Linnes: Bu adamı beğenen taraftarlar var ve ben kör olduklarından şüpheleniyorum. Adam orta açamaz, fizik güç zayıf aşırı çelimsiz, her omuz omuza da yerlerde hep topu kaybediyor, hava hakimiyeti berbat, hücumda hiçbir icraatı olmamasına rağmen yerini boşaltıp duruyor, arkasına atılan her top gol pozisyonu, birebir kaldığında bir adam birazcık teknik olsun linnesi yatırıp geçiyor. Hertha Berlin maçında kanser olacaktım sırf onu izlerken bence acil gitmeli. Sabri bile daha çok katkı veriyor. Ostersunds maçında 2 tane asist imkanı vardı son derece müsaitken berbat kullandı. Böyle adamın GS’da işi olmaz. Rakiplerin sol beklerine bakın; Caner, Adriano, Emanuel Mas, Clichy ve hatta Hasan Ali bile bundan iyidir. Acil sol bek almalıyız bu adam ters ayakla sol bekte asla oynayamaz.

Carole: Al carole’ü vur linnes’e. Bana göre carole linnes’e göre fiziksel olarak daha güçlü hava hakimiyeti falan 1 gömlek daha iyi geri kalan tamamen aynı.

Selçuk: Selçuk GS’da ilk geldiği 2 yıl haricinde top falan oynamadı. Adım çıkmış, yüzüm eskimiş falan diye kendini avutmasın. Yetersizsin ve göz zevkimizi bozuyorsun. Topu ayağına istiyor full yan pas yapıyorsun. Arkanda bi tane adam olsa kaleye yüzünü dönemezsin, ağırsın dribling yapamazsın, tempon düşük, yaptığın pres vasat, kaptığın top sayısı az. Ndiaye’nin yedeği olma vaktin geldi.2,9 € sabit maaşın var keşke trabzona gitsen.

Tolga: Yetersizin dibisin. Şut yok, asist yok, gol zaten yok. Eee ne var sadece koşuyorum basıyorum. Bas oğlum bas ancak hamle oyuncusu olursun.

Serdar Aziz: Artık bileğim burkuldu karnım ağrıdıları bi kenara bırak da top oyna be. 1 senedir yatıyorsun yine ayağın burkulmuş dengesiz misin kardeş? Stoper olarak fiziğin iyi, sertliğin yıldırıcı, konsantre oynarsan maicon’un partneri olursun. Artık sağlam dur da top oyna sıkıldık artık düz koşularından.

Sinan Gümüş: Senin yapacağın tribe başlarım çocuk. Sen kendini robben mi sanıyorsun. Hemen oldum havalarına girdin. Gece hayatında seni çok pohpohlamışlar anlaşılan. Daha hiçbirşeysin ve artık 23 yaşına geldin genç denecek yaşları geçtin. Yakaladığın fırsatları değerlendiremezsen yanarsın. Gitmek istiyorum diye ağlıyorsun, hemen gönderelim git. Velet tripleriyle uğraşamaz GS. Olacak işleri söyleyeyim Benfica’ya gideceksin. Bi halt olmadığın anlaşılacak sonra gözden düşeceksin, Anadolu klüplerinin bağrında oynarsın. Maksimum almanya’da augsburg falan.

Yasin Öztekin: Bu da ayrı tribal. Topunu oyna kardeşim bırak zammı falan. Dar alanda verkaç yaparak ceza sahasına girişlerin iyi hamle oyuncusu olarak kalabilirsin. Ama seninle ilk 11 oyuncusu olarak sezona asla başlanmaz. Yerli oyuncu kontenjanından arada oynarsın. Kupada falan takılırsın.

Ahmet Çalık: Seni en sona bıraktım. Ostersunds maçının kahramanı olarak tarihe geçtin. Semih’ten bir farkın yok sadece fiziğin biraz daha güçlü, berbat bir stopersin. Koray oynar sen oynamazsın allah seni bildiği gibi yapsın daha fazla yorum yapmak istemiyorum, rezilsin. İnşallah tez zamanda yollarlar seni.

Donk, Emrah, Cavanda, De jong sizi kalaylamak isterdim ama yayınlanmaz defolun gidin.

Hakan Balta’ya da klüp vefasızlık etmesin adam o kadar hizmet etti. İş ahlakı olan adama saygım var kapasitesi ne olursa olsun.

Son olarak teknik direktörümüz Tudor’dan ümitli miyim diye sorarsanız koca bir HAYIR derim. Keşke şu kadroyu Fatih Hoca yönetse, şampiyon biziz 2. Kim olacak diye yazı yazardım.

Allaha emanet olun. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...