Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Hayaller ve hayatlar
 Nis
20
 2017

Selamlar arkadaşlar herkesin malumu önümüzde Fenerbahçeyle oynayacağımız derbi maçı var. Bir maç önü yorumu yapmak istedim.

Galatarasarayımızın Pazar günü sahaya çıkmasını istediğim kadrosu şu:

Muslera

Sabri-ahmet-chedjou-carole

Selçuk-josue

Bruma-sneijder-podolski

Eren

Bu yıl fatih terim hocamız olsaydı iddia ediyorum oynatacağı kadro bu yukarıdaki olurdu. Hakemin başlama düdüğü ile beraber en az 20 dakika önde pres yapardık. Zaten fenerin orta sahası top çıkartmakta çok zorlanıyor. Mehmet topal ve josefe baskı yaptığımız zaman elleri ayaklarına dolaşacak ve üst üste top kaybı yapacaklar. Ön tarafta yaptığımız baskı sonucunda kazandığımız toplar sonucunda fener savunması forvet oyuncularımızı anında marke edemeyecek ve bu forvetlerimizi çabucak topla buluşturacak Selçuk-josue-sneijder 3 lüsü takımı pozisyon üstüne pozisyona sokacaktır. Gol yesek de bu takım 1 fazlasını atacaktır. Takımın istekli oyununu gören taraftar desteğini artıracak ve fener arenadan sağ çıkamayacaktır. Fenerin forvetleri formsuz, hücumda tek etkili silahı lens. 2 haftadır çektikleri şut bir fenerlinin ayağına takılıp pas oluyor ve öyle gol atıp maçı koparıyorlar. Bu dediğim şekilde oynarsak duran toplar veya lensin kontra ataklarda getireceği toplar haricinde gol bulamazlar.

Şimdi gelelim tudor’a nası bir kadro çıkaracağını tahmin etmek çok zor. Geldiğinden beri 11 lerimizde istikrar sıfır. Takımın ayarını iyice bozdu. 3-4-3 sistemine gelen tepkiler oldu ve kanat beklerimizin bu sistemi kaldıramayacağını sanırım sonunda kavradı. Bu maçta bir kenara attığı podolski ve sneijder ikilisine tekrar sarılacağını düşünüyorum ve defansı 4 lü kuracak. Bence onun çıkaracağı kadro şu:

Muslera

Cavanda-ahmet-semih-carole (belki linnes)

Selçuk-tolga (belki de jong)

Yasin-sneijder-bruma

Podolski (belki eren)

Her yazımda söylüyorum bu adam korkak, bu adam küçük düşünüyor. Zaten takım savunmamız acaip sıkıntılı, hava hakimiyetimiz de çok kötü. Tudor bu arızaları defansı geriye yaslayarak, orta sahada tolga gibi de jong gibi topla düşmani ilişkileri olan sadece koşup pres yapmaya çalışan kalasları oynatarak giderebileceğini sanıyor. O zaman 10 tane stoper al koy kadroya öyle oynayalım tudor!! Halbuki bu takımın en fazla puan toplayabileceği felsefe yediğinden çok atmak olmalı. Orta sahada kazma adamlar da oynasa takım topu kaybettiğinde 11 kişi geriye çekilse de bu takım gol yiyor. BU maçta da Beşiktaş maçında olduğu gibi rakipten çekinerek adım gibi biliyorum aynı şeyi yapacak. Başakşehir maçında da aynı şeyi yaptı. Defansif oyun anlayışı sıkıntılarımızı çözmez aksine artırır. BU şekilde oynayarak olacakları söylüyorum. TUDOR: Top rakibe geçtiğinde ceza sahasının 10 metre önünde rakibi karşılayacak. Hava hakimiyeti bizim çok üstümüzde olan fener dönen topların çoğunu toplayacak topu oyuna sokabilme kabiliyeti çok düşük fener orta sahası meydanı boş bulduğu için topu rahatlıkla kanatlara oynayabilecek. Şener-lens ve hasan ali-volkan şen içeriye bir sürü orta yapacak. Aklı havada olan tolga yine illaki gereksiz yerlerde fenere faul kazandıracak kornerler atılacak maç çok kısır geçse de fener mutlaka gol bulacak. Topu kazanabileceğimiz yerler maksimum kendi ceza sahamız ve çevresi olacak. Topu ileri taşıması gereken Yasin ve bruma kazandığı topları ezecek çünkü yardımlaşacağı kimse olmayacak. Oynamaya oynamaya formdan düşmüş sneijder, podolski gibi oyuncular brumanın hızına ayak uyduramayacak çünkü  ağır ağır, aheste aheste sahada dolaşacaklar. Sabrı taşan taraftardan takıma ıslıklar küfürler ve muhtemel saha olayları, van persie nin kışkırtmaları ile arena daha da şenlenecek. Sonra “yönetim istifa! yönetim istifa!” 90 dakika sonunda fenerlilerin capslerine konu olacaz. Sonra da bazı futbol ulemaları çıkıp diyecekler ki: “Tudor’a seneye bir şans verilsin bence iyi antrenör, biraz sabır gösterelim hocaya” falan filan. Neye göre kime göre arkadaşım twitterdan zaten yönetimi trollediniz ve bu herifi başımıza bela ettiniz. Önümüzdeki sene maç seyretmek istiyorum, sahada rakibi parçalayan bir GS görmek istiyorum. Siz TUDOR’un oyun anlayışını beğeniyorsanız gidin ve daha düşük vizyonlu Konyaspor, Gençlerbirliği gibi takımların taraftarı olun. Çünkü Galatasaray böyle oynayamaz oynamamalı.

SON SÖZÜM: TUDOR PİŞMANLIKTIR! BU ADAMI SENE SONU GÖNDERİN!!!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...