Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Rezalet...
 Nis
11
 2017

Değerli Galatasaraylılar.

Doğrudan konuya girmek istiyorum. Dün akşam seyrettiğim Başakşehir-Galatasaray maçı tam bir rezaletti. Maç başlamadan önce teknik direktörleri yayıncı kuruluş muhabirlerine konuştular dikkatlice dinledim. İlk 11 ler açıklandığında kadroda 3 stoper gördük herkes 3 stoper beklerde yasin ve linnes önlerinde Selçuk josue ve ileride rodriguez eren bruma forvet hattını bekliyordu. Tudor mikrofonlara konuşmadan önce muhabir şunu sordu, josue ve selçukla bir orta saha tandemi kurmuşsunuz, bugün ofansif bir GS mı izleyeceğiz? Tudor’un cevabı: “hayır dengeli bir GS olacak!” Bu cümleyi duyduğum anda yenileceğimizi anlamıştım. Klasik defansı ön planda tutan, aman gol yemeyeyimci bir korkak yabancı teknik direktör. Bu tipleri görmeye alıştım ben artık GS’da. Çünkü Dursun Özbek sağolsun GS’ı stajyer hoca yetiştirme yerine çevirdi. Tudor ayrıca 3 lü değil 4 lü oynayacağız diye de ekledi, bunu duyduğumda diziliş hemen gözümde canlandı, muhteşam sağ bekimiz (!) Semih kaya’nın süper dribling ve ortalarıyla ile sağ taraftan Başakşehir’i imha edecek, Yasin’in üstün oyun bilgisi (!) ve insanı hayrete düşüren kilit paslarıyla (!) Eren, bruma, rodriguez forvet hattını üst üste gol pozisyonlarına sokacaktık. Tudor’un ilk 11 tercihine falan hiç girmiyorum. Sneijder, Podolski oynamamışmış falan da filan da geçiniz. Ben takımın ortaya koyduğu futbol mantalitesine bakarım.

Kime ne anlatıyorum ki, bu taraftar değil mi TUDOR da TUDOR diye tutturan, Twitter’da futbol bilgiliği taslayan. Ama doğru pardon, karabükspor’u arşa taşıdı Tudor. Çünkü o bir futbol dehası. Deplasmanda hiç galip gelememiş olabilir farketmez!?!? Tudor 3 defans oynatıyor takımına, Conte de 3 lü defans oynatıyor ve premier ligin tozunu attırıyor. Tudor da aynısını yapar neden yapamasın, hem genç adam, kenarda bağırıp çağırıyor, hırslı, GS’ı şaha kaldırır, uçurur, iyi savunma yaptırıyor takımına karabükte çok az gol yedi, hajduk split’i PAOK’u çalıştırdı, çok antreman yaptırıyormuş, futbolcuların pestilini çıkartacak. Hemde GS’ı yendi BJK’ı yendi TUDOR gelsin kesin şampiyonuz.

İşte bu mantıkta düşünen twitter’ın futbol bilginleri, futbol ulemaları Tudor’u takımımızın başına getirdiler. Bunu doğrulayan kim mi? Levent Nazifoğlu! Beyaz Futbol’a bağlandı ve Sinan Engin’in sorusu geldi: “İgor Tudor’u nasıl aldınız, nasıl karar verdiniz, sosyal medyadan etkilendiniz mi?” en net şekilde sorulan soruya Levent Nazifoğlu: “Tabi etkilendik, etkilenmez olur muyuz” diyerek cevap verdi. Bunu duyunca güleyim mi ağlıyayım mı bilemedim. 28 yaşıma kadar GS taraftarının futbol takımına bu kadar zararı olduğunu görmemiştim. Aklım hayalim almıyor, hadi taraftar bir şey atıyor ortaya, siz güya yöneticisiniz. Allah aşkına biraz aklınızı başınıza alın öyle kararlar verin futbol takımı hakkında. Durduk yerde Tudor aşığı olup adama Mourinho muamelesi yapan, futbol uleması, yüce bilginlerden oluşan twitter kullanıcısı GS taraftarı hepinizi tebrik ediyorum !!!!

Şimdi bu futbol bilginleri diyor ki Tudor takımı kurmamış da önümüzdeki seneye kendisine bir şans verilmeliymiş, savaşçı futbolcular alacakmış da, çok sıkı idman yaptıracakmış da seneye GS şampiyon olacakmış. Kaf dağının arkasındaki anka kuşu masalı bana daha gerçekçi geliyor. Bu Tudor ilk geldiği zamandan beri takıma zarar veriyor. Daha ilk geldiği Rize maçından beri bu adamın teknik direktör olmadığına kanaat getirmiştim. “Utandır beni Tudor” başlıklı yazımda görebilirsiniz.

Bu takım ligin en çok gol atan 2 takımından biriydi, hala öyle ama Tudor geldiğinden beri maç başına girdiğimiz gol pozisyonu aşırı azaldı. Hadi hücumu baltaladın, savunma yaptır bari onda da değişen bir şey yok. Takımın kondisyonu yok diyordun antreman seviyesini yükselttin bari takıma biraz önde pres yaptır, o da yok. Hala Tudor’u savunan futbol bilginleri Tudor’un bana takıma kattığı 1 şey söyleyin ama mümkünse olumlu olsun. Trabzon’a, Başakşehir’e yenildik hemde oyun olarak ezilerek, Beşiktaş’a da yenildik hemde arenada, sırada Fener var. Bakalım bu Tudor sevdalıları bir sonraki maçtan sonra ne konuşacak. Yüce Tudor feneri yenebilecek mi hepimiz göreceğiz. Hala o maçtan sonra da takımı tudor kurmadı önümüzdeki sene göreceksiniz gibi garip argümanlarla gelmeyin. Çünkü iyi teknik direktör: elindeki malzemeyi (futbolcuları) en iyi şekilde kullanan ve maksimum verim elde eden teknik direktördür.

Seneye Tudor kalırsa arena her maç 2.000 kişiye oynar. Tudor’un isteyeceği transferler Latovlevici ayarında olacak ve 500 bin euroluk adamlara 2 milyon 3 milyon paralar verecek bu Dursun Özbek yönetimi. Sonuç olarak mali olarak darda olan klübü iyice aşağı çekecekler benden söylemesi.

Bu arada son olarak Tudor’u destekleyen futbolun yüce bilgini taraftarlar, “Dursun Özbek istifa!” diye sakın bağırmayın çünkü aynı vizyonu paylaşıyorsunuz. Tudor'u hoca olarak istiyorsanız Dursun Özbek tam size göre bir başkan el ele batırın klübü. Hadi eyvallah...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...