Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Ara transfer dönemi
 Ara
29
 2016

Yönetimin yaptığı hoca ile devam edeceğiz açıklamasından sonra Riekerink Bey mevzuna girmiyorum. Zaten genel olarak çok zorunlu kalınmadıkça sezon içinde yapılan hoca değişikliklerine karşıyım. Çünkü yeni gelen hoca Fatih Terim değilse pek işe yaradığını görmedim. Hele birde yabancı bir isim gelirse zaten takımı ve ligi tanıyana kadar sezon bitiyor. Kaldı ki elde ki yetersiz kadro ile Riekerink’in başarısız olduğunu söylemek komik olur.

Transferde önceliğin oyuncu almaktan çok takımdaki çöplerden kurtulmak yönünde olması gerektiğini düşünüyorum. Mevcut mali tabloda oyuncu göndermeden harcayabileceğimiz para 3 milyon euro kadar. Ayrıca devre arası transfer döneminde para da verseniz iyi oyuncu almak pek mümkün olmuyor.

Şu ana kadar yalnızca Salih Dursun’un Antalya ile anlaştığı kesinleşti. Sözleşmeleri devam ettiği halde kadro dışı olan Jem Paul Karacan, Endoğan Adili ve Umut Gündoğan ise hala boşta. Bu isimlerin gönderilmeleri zor gözüküyor. 6 aydır takımla antrenman yapmayan adama kimse ara transferde sıcak bakmaz. Eğer gene gitmez ve takımda kalırlarsa sene sonu elden çıkarmak daha zor olarak. O yüzden bu oyuncuların ücretlerini ödeyerek bedelsiz bile olsa az çok forma giyebilecekleri takımlara kiralanmaları şart. Yoksa elde patladıklarıyla kalacaklar. Alacakları ödenmek kaydıyla bile olsa Hamit’in artık devre arası takımdan gönderilmesi lazım. Bu haldeki adama yıllık 400 000 euro + maç başı 50 000’den kontrat yapan futbol dehası yönetimi ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Sigthorsson büyük hayal kırıklığı oldu. Sene sonu gelmeden gönderme opsiyonumuzda yok. Kiralık gelen isimlere neden 10 maç oynamazsa devre arası geri döner şeklinde opsiyon konulmaz anlamıyorum. Eğer geri dönerse paramızın bir kısmı kurtulmuş olur. Efsane stoperimiz Chedjou’nun gönderilmesi ise büyük başarı olur. Üste para bile versek kar kardır. Ama bu kazmaya alacaklarının tamamını vermeden göndermek hayal. Kalırsa ceza olarak beleşçiler takımı Jem Paul Karacan, Endoğan Adili ve Umut Gündoğan ile antrenmana çıkarmak en doğrusu.  

Eğer piyasaları varsa Selçuk ve Eren Derdiyok’u satmayı deneye biliriz. Bu ikiliden fazla verim alamıyoruz ve çok para veriyoruz. Ayrıca Selçuk yedek kalmayı kabullenemiyor ve takıma zarar veriyor. Eren ise gördüğüm en tembel adamlardan biri. Gol vuruşu olan yetenekli bir isim ama ayakta durmaya dermanı yok. Gene talibi çıkarsa Sinan Gümüş satılık veya kiralık verilebilir. Pek umudum yok ama orta seviye bir Avrupa ligini diğerse gelişim gösterme ihtimali var. Semih Kaya gene talibi çıkarsa satılması gereken bir isim ama Semih kazmasını da üste para vermeden yollamak çok zor. Bu isimler giderse takımda adam kalmaz diyen varsa merak etmesin paf takımdan oyuncu alsak bunlar kadar fayda sağlarlar hem de bedavaya.

Podolski’nin 20 milyon euro civarına satılmasına bir itirazım olmaz ama Çin piyasasına 7 milyon Euro’ya giderse yazık olur. Kaldı ki 7 milyona Podolski’den iyisini almak artık çok zor. Podolski piyasası olan bir isim istersek sene sonu da satabiliriz acele etmeye gerek yok. Ayrıca Podolski’siz şampiyon olma şansımızda kalmaz.

Takım hemen her yeri dökülüyor ama takviye yapılacak mevkilerin başında stoper geliyor. Mutlaka kiralık olarak iki isim alınmalı. Stoperlere çok para harcamaya gerek yok, üç kuruşa alacağımız isimler bile bizim kazmalardan iyidir. Tabi tek kriter uzun boylu (190 üstü) hava hakimiyeti olan oyuncular olmaları. Adı geçenlerden Ahmet Çalık kesinlikle yanlış transfer olur, çok sıradan ve kısa bir oyuncu. Hele birde bonservis verip almak ikinci Tarık Çamdal faciasına döner.

Anadolu takımlarından alınabilecek tek isim Mehmet Ekici. Sene sonu kontratı bitiyor. Bonuslarla yıllık 2 milyondan fazla vermemek kaydıyla takas ile bonservisi alınabilir. Diğer koşullarda onu da almaya gerek yok.

Gene adı geçen Eduardo Vargas iyi bir oyuncu ama Podolski’yi gönderip onu alma planı bence saçma. Vargas sakat Podolski’nin yarısı etmez.

Elimizdeki çöpleri göndermemiz çok zor olduğu için zaruri olan stoper transferi hariç hareketli bir transfer dönemi beklemiyorum. Ama birilerini yollarsak ve bütçede yer açılırsa yönetime tavsiyem Drogba ile 6 aylık kontrat yapılması. Bu haliyle bile bizi şampiyon yapar. Eren ve Selçuk oynayınca zaten iki kişi eksik oynuyor gibiyiz. Drogba’nın ölüsü dört tane Eren eder. Selçuk’un yerine de Tolga Ciğerci veya Josue oynarsa sıkıntı yaşanmaz.

Bu sene üç büyük takım arasından pek fark yok aslında. Puan tablosu da bunu doğruluyor. Hatta hakem hataları olmasa 2-3 puan fark ile lider olmamız gerekirdi. Devre arasını iyi değerlendiren takım ipi göğüsleyecek. Galatasaray iyi oynamıyor diyenler çıkabilir, haklılar da ama diğer takımlarda iyi oynamıyorlar. Hakemlerin Beşiktaş’a yaptıkları kıyaklara da ihtiyacımız yok hakkımızı yemesinler yeter.

Not: Beşiktaş ligdeki son 15 iç saha maçında 10 penaltı kazandı. Artık anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az…  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...