Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
Utandıran Çabalar
 Oca
02
 2012

Biliyorsunuz fenerasyonumuzun  şike olayında karar vermeye yüreği yetmeyince, topu Genel Kurula atmıştı.  58 i kaldırtacak, sonra UEFA ya dönüp “biz ne yapalım genel kurul böyle istedi” diyecekler, UEFA da tamam diyecek ve iş bu şekilde halledilmiş olacak (!)

  Oysa ki yönetim kurulu, etik kurulu, ceza kurulları, tahkimi, hukukçu ordusu ve uzmanları ile tam bir kale durumundaki fenerasyonun bu işi halledebilecek hem yetkileri, hem mevzuatı, hem de  kurulları vardı.

 

Sadece yüreği yoktu ve tarafsız değildi.

 

Acizlikleri nedeniyle işi becerememiş ve futbol gemimizi görünmez ufuklara sürüklemişlerdir

Bu görüşün tetikçiliğine soyunmuş olan ve aklı fikri eksilmesi sözkonusu paracıklarında  olan ve  başını kağıt üstünde Demirören, uygulamada Cavcav’ın çektiği bir Kulüpler Birliği var.  Bunlar Şikebahçeyi düşürmemek, digitürk ve kulüplerinin paracıklarına halel gelmesini önlemek için şikecilerle işbirliği yapmaktan, onları korumak ve kollamaktan çekinmemiş ve mahvolan futbolumuzu hiç dikkate almamışlardır.

 

Ve GS’ımız kendine yakışan çıkışı yaparak, Kulüpler Birliğinin 58 in kaldırılması ayıbına destek vermesi halinde birlikten ayrılacağını ilan etmiştir.

Bu konuda Galatasaray Kulübü’müzün yayınladığı bildiriler, aldıkları tarihi kararlar ders niteliğindedir.  Şike destekçileri ve futbolumuz katillerinin kesip saklaması ve feyz alması gereken  belgelerdir.

 

Kulüpler Birliğinde Demirören, Cavcav ve arkadaşlarının sinsi planı küme düşme kuralını konu FB ve paracıklar olması nedeniyle  bu defalığına uygulamayıp, Feneri play off’a tutunabileceği bir puan silme ile bu işten sıyırmak. Bu puan indirimi 10-15 puanı geçmemeli ki Fener ilk 4 e girebilsin ve play off’tan kopmasın.

 

GS’dan sonra Trabzonspor da 58 in kaldırılması yönünde bir tavsiye kararı alması durumunda Kulüpler Birliğinden çekileceğini  bildirmiş ve haklı olarak bir an önce fenerasyonun gaspettiği 2010-2011 şampiyonluk kupasını talep etmiştir.

 

Trabzon’un bu kupası nasıl alıkonulabilir anlıyamıyorum. Fenerin bir sürü maçta şike yaptığı malumdur. Bunun isbatı, onu affetmek iççin verilen uğraşlardır. Ayrıca, UEFA da Feneri değil, Trabzon’u tanımıştır Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak. Trabzonlular kupalarını her sorduğunda ceza kuruluna gidiyorlar. GS’lılar her etik hatırlatmada, dönen çirkinlikler üzerine görüş bildirdiğinde o da soluğu ceza kurulunda alıyor. Böyle rezillik dünyanın neresinde olur? Bu iş nereye kadar gidecek bu şekilde?   

Orduspor ve Bursaspor’un da 58 in kaldırılmasına karşı olduklarını beyan eden deklerasyonları vardır. Kendilerine tek kelime ile “bravo” diyorum.

 

Bu kulüplerimizi diğerlerinin izleyeceğini, futbolumuzda kaosun yerini aklıselim ve hukukun üstünlüğünün alacağını kuvvetle tahmin ediyorum.

 

Ve tabii bu süreç sürecek, şike işbirlikçileri, paragözler futbolumuzdan birer birer temizlenecekler.

 

Futbolumuzun bu baş aşağı paraşütsüz düşüşü elbette  ki bir yerlerde duracak, bunu  hep birlikte göreceğiz.

 

Konu harici son bir not: Şike  hamisi TFF nin 6 haftalık maç programı az önce yayınlandı. 17.haftayı da dahil edersek, 17-22 ve 24.haftalar hafta arası oynanacak. Bu 3 haftada da GS’ımız içeride! Alt yapısız, yolları yetersiz Arena’da mümkün olduğunca hafta arası oynatalım,  seyirci gelmesin, gelenler eziyet çeksin ve bir daha gelmesin, İstanbul dışından kimse gelemesin. GS hem seyirciden, hem de paradan olsun. Fener ise aynı haftaları deplasmanda geçirip bu işlerden hiç etkilenmesin, Kadıköy maçları hafta sonları, Arena maçları hafta aralarında oynansın.

 

Örneğin ben gelmek istiyorum, 14 ocak Karabük maçı dışında tüm maçlar hafta arası. Nasıl gelip nasıl gideceksin? 

 

Bu TFF den kurtulduğumuz gün kapının önünde zil takıp oynıyacağım.

 

Hepinizin yeni yılını kutluyorum. Ulusumuza, Türk Sporuna ve GS’ımıza mutluluklar, başarılar  getirmesini diliyorum.

 

Saygı ve Sevgilerimle.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...