Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Kazanırken Ders Çıkarmak
 Şub
17
 2015

Lig yarışı kızışırken 3-1’lik galibiyet ve zirve takibimizin devam etmesi tüm taraftarları mutlu ediyor. Ama bu mutluluk bir türlü şampiyonluk havasına girmemize yeterli olmuyor. Ligin en zayıf takımlarında olan Balıkesir karşısında bile tatmin edici bir oyun oynamadık.

Burak’ın maç eksiğine rağmen takıma dönüşü ve Sneijder’in formu Balıkesir’e yetti. İki tane mükemmel gol izledik. Dün bir kez daha gördük ki, Bruma’nın artık bu takımın as oyuncusu olarak kabul edilip düzenli oynatılması lazım. Topu rakip sahaya dikine taşıyabilen daha iyi bir oyuncumuz yok. Yasin beklentinin altında da kalsa Olcan’ın katkısı ile Galatasaray iki kanattan hücum etti ve rakibini kolay çözdü. Ligin başından beri söylüyorum bu takım kanat oyuncusun olmadan hücum edemiyor diye. Dünkü hücum zenginliğimiz bunu doğrular nitelikteydi. Bunlar artılarımızdı.

Gelelim eksilerimize. Dün çok hücumcu ile oynadık bu da takım savunmamıza ciddi zarar verdi. Öyle ki, normal de takımlar hücum yaparken takım boyu uzar, bizde ise savunma yaparken takım boyu uzamaya başladı. Yani giden geri gelmedi. Balıkesir bunu cezalandırabilecek kalitede olmasa bile ciddi pozisyonlar buldular. Muslera yerine Sinan Bolat kalede olsa puan kaybı bile yaşanabilirdi.

Dün sağ bekimiz Olcan’dı. Olcan bu haliyle bile Telles’ten daha çok katlı yaptı ama çok kolay çalım yemesi ciddi bir sorun. Önündeki oyuncunun veya yanındaki stoperin mutlaka buna çözüm olabilecek kalitede olması lazım. Yasin bunu yapmıyor zaten o seviyede bir oyuncu değil, savunması hiç yok. Koray iyiye gitse de çok yavaş bir stoper mutlaka hızlanma antrenmanı yapması lazım. Semih gelince o açığı bir miktar kapatabilir.  

Gelelim Balerin Tarık’a. Şu soruyu sormadan edemiyorum. Sabri sakat tamam ama Galatasaray’da bu Tarık’ın yerine oynatılacak daha iyi bir oyuncu yoksa vay halimize. Mevkisi fark etmez kim olsa bundan kötü oynayamaz. Karşısında hiçbir tehdit olmadığı maçta bile bu kadar kademe hatası, bu kadar pas hatası yapılmaz. Hele dışarı atacağım diye üst direğe vurduğu bir kafa topu var ki beni benden aldı. Tarık değil Galatasaray’da bizim halı saha takımda bile oynamaz. Bu ısrarı anlamak mümkün değil.

İç sahada zayıf rakibe karşı çok hücumcu ile oynamayı kabul edebiliyorum. Lakin Bruma, Sneijder, Yasin, Olcan, Tarık, Burak hangi mevkide oynarsa oynasın bunlar hücum oyuncuları. Biraz ciddi takımlara karşı bunların en fazla 2-3 tanesini aynı anda oynatabilirsin. Bu isimlerde Bruma, Sneijder ve Burak olmalı. Haftaya Sivas deplasmanı var. İddia ediyorum bu haftaki kadro ile çıkalım hiç beklemediğimiz bir skorla sahadan ayrılırız. Şampiyonluk iddiamızı sürdürmek için biraz daha dengeli bir takım haline gelmemiz şart. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...