Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Eskişehir'de Altın Bulduk
 Şub
09
 2015

Hamza Hoca’yı eleştirmek için yazmıyorum baştan söyleyeyim ama yaptıklarına anlam veremiyorum. Önemli olan 3 puandı diyebilirsiniz ama bu oyunla belki 1 maç kazanabilirsiz ama şampiyonluğu asla.   

4-2-3-1 sistemine döndük. Öncelikle bu sistemin en önemli adamı forvet oyuncusu. Sadece Umut değil Burak‘da bu sistemde iş yapabilecek bir oyuncu değil. Kazanmaya oynayan takımlar için bu sistemde uçtaki oyuncunun istasyon yapabilme, top tutabilme, hava topu indirebilme, aldığı topu yüzünü kaleye dönüp vurabilme gibi üstün özellikleri olması lazım. Yani Drogba gibi komple bir oyuncu olması lazım.

Bir diğer konu ileri üçlüyü Sneijder, Emre ve Selçuk’tan kuruyor. Sneijder üçlünün ortasına gelince etkili oluyor onun haricinde kayboluyor.  Ayrıca bunların hiçbiri kanat oyuncusu değil dikine topla gidemiyorlar. Pas oyunu desen onu da oynamıyorlar.

Defans kurgumuz daha enteresan bu kadar hücum sıkıntısı çekerken 5 yabancı hakkının 3 ünü savunma oyuncuları için kullanıyoruz. Muslera-Chedjou-Tellesaçıkçası bu kontenjanı kullanmaya değer tek oyuncu Muslera. Telles geldiğinden beri hiçbir gelişme göstermiyor ve son derece vasat bir çizgisi var. Ne savunma yanı ne hücum yanı güçlü değil. Chedjou tam bidon ne kademeye giriyor ne adam kovalıyor. Bir sezonda adam gibi oynadığı maç sayısı 5’i bulmuyor. Tarık olayı ise tam rezalet adamın daha 15 inci dakikada geri koşmaya mecali yok kademesine Emre giriyor. Defansın arasına ve arkasına atılan her iki toptan biri pozisyon oluyor.

Selçuk ve Olcan desen kendi kafasına göre takılıyor. Çok laf az futbol temel prensipleri. Selçuk maçı kurtaran golü atmış olabilir ama gol dışında sahada geziniyor. Emre, Melo, Sneijder ve Umut fizik kalite ve mücadele gücü olarak vasat seviyede takımın geri kalanı ise vasatın altında. Hücum organizasyonumuz sadece Sneijder’in bireysel yeteneği ile sıkıtlı. İşin özü Hamza Hoca’nın işleyen bir A Planı yok. B ve C Planları ise çevir kazı yanmasın hesabı.  

Eskişehir’in kadrosu çok zayıf ve bize karşı önemli oyuncularından yoksundular. Kümede kalmak için çırpınıyorlar. Bu halleriyle bile ikinci yarı bizi sahadan sildiler. Biraz eli ayağı düzgün bir takım bizi madara eder demedi demeyin.

Oyuncu kalitemiz şampiyonluk için yeterli olmayabilir. Bu Hamza Hoca’nın suçu değil. Kondisyonumuz sezon başından beri iyi değil ama devre arasını da yatarak geçirdik. Sonuçta usta kaptan dalgalı denizde belli olur. Bizim gemide hızla su alıyor. Önemli olan zirveye yakın kalmaktı. Bu haftalık bunu başardık ama bu galibiyetten çok ders çıkarmamız lazım.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...