Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Kafamda Deli Sorular
 Şub
02
 2015

Sahada oynanan oyuna bakınca aslında 1 puan’ı bile hak ettiğimizi söylemek gerçekten zor. Bursa formda ve organize bir ekip ama bize Real Madrid gibi görünmelerinin bazı temel sebepleri var.

Öncelikle Hamza Hoca ciddi bir taktik hata yaptı. Orta alanı Melo, Emre, Olcan ve Telles’den kurdu. Rakibin etkili kanat organizasyonuna önlem olarak Hakan ve Telles’i önlü arkalı koydu. Ama Hocanın şunu anlaması lazım, Galatasaray iç sahada kendi topunu oynar rakipten korkmaz. Ayrıca dörtlü orta sahada Olcan ve Telles’in oynamasına gerçekten anlam veremiyorum. Olcan zaten formu ile formayı hak etmiyor. Telles desen adam sol bek, orta sahada resmen gezindi. Böyle oluca Emre ve Melo çaresiz kaldı, hatta seyirci Emre’ye tepki göstermeye başladı. İlk yarı golden sonraki 5 dakika hariç oyunun kontrolü tamamen Bursa’daydı.  

Hamza Hoca’nın diğer bir hatası da Chedjou oynatmak oldu. Zaten pozisyon hatası yapan bir stoper, bir de yorgun olunca resmen döküldü.Chedjou oynatmak için hem iyi oynayan Hakan-Koray tandemini bozdu, hem de formda Bruma’yı da yedeğe çekti. Zayıf orta sahamızla Bruma’da olmayınca rakip kaleye gidemez olduk. Ben formanın hak eden verilmesinden yanayım. Bruma ’da ciddi bir çıkışta. Chedjou için Bruma’yı kesmek bence haksızlık.

Anlamadığın bir konu daha var. Maçtan önce rakibin kornerlerde en etkili oyuncusu olan Fernandao’yu kimin tutacağı belirlenmiyor mu? Adam 2 kornerde de resmen bom boş kafa vurdu. İkisi de köşeye gitti birini Sabri çizgiden çıkardı diğeri gol oldu.

Takım olarak kondisyonumuz gene yerlerdeydi. Melo, Emre ve girdikten sonra Bruma biraz çırpındı, gerisinin yürümeye mecali yok. Daha önce de yazdığımı gibi bu sene takım olarak ciddi bir kondisyon sıkıntısı yaşıyoruz. Ligde kaybedilen puanlar ve CL’deki farklı mağlubiyetlerin temel sebeplerinden biri bu. Bu konuda Hamza Hoca’yı tek başına suçlamak haksızlık olur. Takıma yükleme yapılacak en doğru zaman sezon öncesidir. Aysal’ın zırvalıkları yüzünden takım bu sene sezon öncesi kampını resmen boş geçti. Ama şu gerçekte ortada, devre arasında da rakiplerimiz çalışırken bizim oyuncular yatmış.

Prandelli’den sonra kim gelse takımda bir toparlanma olacaktı bu kesin ama devre arası kampından ve dünkü taktik saçmalılardan sonra Hamza Hoca’ya olan inancım sarsıldı. Eğer birkaç puan kaybı daha yaşarsak değil şampiyonluk ikincilik bile hayal olur.

Bu işin sonu ne olur bilemiyorum renkdaşlar ama çok moralim bozuk. Biraz olumsuz bir yazı oldu farkındayım ama kafamda deli sorular…

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...