Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Sezon Sonuna Kadar Sergen Yalçın
 Eki
28
 2014

Bu saatten sonra Prandelli’nin takımın başında kalması pek mümkün gözükmüyor. Prandelli’nin kalitesine inanan biri olarak gelinen noktada iyi niyetli ve yumuşak bir insan olmasının büyük etkisi olduğuna inanıyorum. Türk oyuncular bu tarz hocaları çok suiistimal ediyorlar. Takım içindeki Selçuk-Burak çetesi resmen Prandelli’yi parmağında oynattı. O da buna izin vererek bu sonu hak etti.  

Ufuktaki ekonomik krizde göz önüne alındığında Lucescu mükemmel seçim olarak duruyor. Kendiside gelmek istiyor ama sezon sonuna kadar bu mümkün değil. O yüzden bize sezon sonuna kadar takımı çalıştıracak aklı başında bir hoca lazım. Adaylar arasında Hikmet Karaman, Denizli, Ersun Yanal ve Haci’nin adı geçiyor. Ersun ve Denizli Galatasaray sezon sonu Lucescu planı nedeni ile kısa süreli bu görevi kabul etmeyeceklerdir. Hagi ise disiplinli bir hoca olmakla birlikte önceki başarısızlıkları nedeni biraz uzak ihtimal. Tabi her koşulda göreve hazır olması onu sürpriz hoca adayı yapıyor. Hikmet Karaman yüksek olasılık duruyor.

Benim kafamda bambaşka bir isim var: Sergen Yalçın. Abdülrahim Albayrak ile beraber yanlarına da kaliteli bir kondisyoner verilirse sezon sonuna kadar bu işi götürebilirler.  Sergen Beşiktaşlı olsa da bizim takımda da oynamış bir isim. Takımdaki başıbozukluğun önüne geçebilecek biri. En büyük eksiğimiz olan taktik hatalar ve formanın hak edene verilmemesi konularında radikal çözümler üretme kapasitesine sahip bir Hoca. En azından futbolcudan anlıyor ve karizması tüm yerli oyuncuların çok üzerinde. Başarılı olması halinde sezon sonu Lucescu’nun yardımcısı olarak da göreve devam edebilir.   

Sonuçta teknik direktörlük bu kadar zor bir iş değil. Zor olan profesyonellikten uzak yerli oyuncuları idare edebilmek. Sergen’de bu karizma ve yeteneğin olduğuna inanan biriyim.  

Bir ayrı konuda yeni gelecek hoca kim olursa olsun gelmeden önce işini kolaylaştırmak için Prandelli gönderilirken takımın asalakları haline gelen oyuncuların da kadro dışı bırakılması. Selçuk, Burak, Dzemaili, Pandev, Veysel ve hatta çok para ödenmesine rağmen Tarık da bu kervana dahil edilebilir. Bu adamların oynamaya niyetleri yok ve maliyetleri çok yüksek kadro dışı kalırlarsa belki devre arası falan başka takıma giderler de ekonomik kamburumuzun bir kısmından kurtulmuş oluruz.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...