Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Kazanmanın da ötesinde
 Ara
05
 2011

Millet olarak öncelikle tüm yargılarımızı kazanmanın eşiğinde biriktiririz.Kazandığımızda o eşikten hak edilmemiş övgüleri kaybettiğimizde ise hak edilmemiş eleştirleri içeri alırız. Fakat asıl önemli olan bir insanın yaptığı işte ki bu ne olursa olsun elinden gelen herşeyi yapıp yapmadığıdır. Bu sebeple her zaman kazanmanın da ötesinde bir yer vardır. Ve o yere yalnızca işini doğru yapanlar ulaşabilir.

Maçı kafamda canlandırdığımda az göllü kısır bir maç bekliyorum. Çünkü her iki tarafta öncelikle kaybetmemeye oynayacak. Kimse imparatordan çift forvet beklemesin diyeceğim. Fakat 4-2-3-1 içinde kadro uygun değil. Gerçi biz 4-1-2-2-1 oynuyoruz ama orta sahayı üçleyecek kim olur kestirmek güç. Bu yüzden çift forvet oynayabiliriz. Ama öyle olsa bile bu taktik açıdan değil zorunluluktan olacaktır. Eğer Engin oynasaydı tek forvet kesin derdim. Defans kurgusu ise Semih haricinde kesin gibi. Semih diyorum çünkü imparator stres düzeyi yüksek bu maçta daha tecrübeli bir stoper tercih edebilir. Şahsi düşüncem ise eğer Semih bu takımın geleceği olacaksa sonuna kadar güvenilmeli derim. Muslera, Hakan, Ujfalusi ve Eboue defansta maçı yaşayacak isimler.

İmparatorun en çok sorun yaşadığı kısım ise orta saha olacak. Selçuk ve Melo göbekte yer alacaklar. Sağda kim ne derse desin Kazım formayı alacaktır. Geçen sene sakatlanıncaya kadar Fener savunmasını çok zorlamıştı. Bu maçta da aynı performansı göstereceği kanısındayım. Solda ise Rierra tek alternatif. Emre Çolak diyenler ciddi şekilde yanılır. Öncelikle Emre kanat oynayamaz. Hadi diyelim oynadı bu maçı kaldıramaz. Şimdi ise imparatorun çözüm üreteceği en zor soru. Orta sahayı üçlerse tek forvet çıkacak yada orta sahayı Melo ve Selçuk'a bırakıp forveti çiftleyecek. Ama orta sahayı kimle üçleyecek. Ayhan en yakın ihtimal. Olur mu olur kimse görürse şaşırmasın. Tek forvet olursa Elmander çift forvet olursa Baros-Elmander ikilisi oynar.

Fenerbahçe ise klasik 4-2-3-1 ile karşımıza çıkacak. Volkan-Gökhan-Bekir-Yobo-Ziegler defans Emre-Cristian göbekte sağda Topuz solda Stoch, Alex önünde Semih yada Bienvenu.

Maçta dikkat edilecek ilk olay hakem ve kartlar. Sakin kalan taraf biz olmalıyız. Emre ilk defa deplasmana geliyor çok tepki alacaktır. Eğer yenik duruma düşerlerse kırmızı yemesi an meselesi olur. Emre'nin şansı tepkilerin Volkan'da yoğunlaşacak olması olacaktır. Böyle maçlarda ilk golü atan taraf avantajdır fakat ilk golü atıp geçen seneki gibi savunmaya çekilirsek aldığımız maçı veririz. Fenerbahçe'nin en büyük dezavantajı bence çok pozisyon vermeleri. Her maçta en az 4-5 pozisyon veriyorlar. Kolay gol bulabiliriz ama sorun golü bulduktan sonra geriye yaslanmamakta.

Eğer gol yiyeceksek te bu ya duran toptan yada defansta çıkarken kaptırılan bir pozisyondan olur. Bu yüzden öncelikle duran top vermemeye daha sonrada defansta sıfır riskle oynamaya dikkat etmeliyiz. Eğer öne geçersek te ayağa oynamaya ve önde pres yapmaya devam etmeliyiz. Alex'e bire bir adam markajı tanıdığım imparator vermez. Onun yerine alan markajı yapacaktır. Duran top haricinde ciddi pozisyon vereceğimize inanmıyorum. Ben Rierra dan hala umutluyum çıkış maçı olabilir. Maçın adamı iyi yönde yada kötü yönde Kazım olur. Ortada bir oyun beklemeyin.

Sonuç olarak 2-1 yada 2-0 kazanırız gibi geliyor. Ama öncelikle kazanacağımıza bizler daha sonrada tüm takım inanmalı. İnanmak başarmanın yarısıdır derler. Gelin bizler maça diğer yarısıyla başlayalım. Fakat sadece bu maç için değil hayatımızın her alanında kazanmanın da ötesinde bir yer olduğunu unutmadan.Saygılarımla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...