Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
F.Bahçe analizi ve nasıl oynamalı?
 Ara
05
 2011

Derbi maçlarının atmosferi ve psikolojisi genelde taktik-teknik unsurların önüne geçer ancak şu da var bu tip maçlarda psikolojik üstünlüğü ve şans faktörünü yanınıza almak için mutlaka doğru tarzda oynamanız gerekmektedir. Bunun içinde rakibin zaaflarının doğru tespit edilmesi gerekir.

 

F.Bahçe’nin analizine gelirsek;

 

F.Bahçe bu yıl yaşadığı şike operasyonu travması ve vs. nedeniyle fazlaca transfer de yapamamanın verdiği etkiyle defansif öncelikli, basit ve etkili bir oyun stratejisi benimsemiş durumda. Defans bloğu genelde geride çakılı, nadiren Ziegler ve Gökhan’ın bindirmelerini görebiliyoruz.. Bekir ve Yobo bu sene iyi performans gösteriyorlar. F.Bahçe tipik bir kontra-atak takımıdır ligdeki pek çok maçı kontra-atakla kazanmışlardır ancak istisna olarak BJK maçında geriye düşünce Carvalhal’ın da yanlışlarının yardımıyla baskılı bir oyun oynamıştır. F.Bahçe kendisine basmayan, geri çekilerek oynayan takımlara karşı oldukça etkili olabiliyor..

 

F.Bahçe defansta 4 oyuncu sabit oynuyor bunun yanında Emre ve M.Topuz orta saha da defansa yardım ediyorlar böylece geride çabuk toparlanıyorlar..Daha sonra kazandıkları topları hızlı ve basit uzun toplarla ileriye doğru kullanıyorlar en sonunda Alex’in bireysel etkinliğiyle gol buluyorlar..F.Bahçe bu basit oyunla 1-2 defa sıçradı pek çok maçı 1-0 gibi skorlarla kazandılar…

 

Ancak gelin görün ki çekirge Sivas maçında sıçrayamadı..Sivas çok doğru bir şekilde F.Bahçe’nin zaafları üstüne oynadı..F.Bahçe’nin en önemli zaafı defanstan top çıkarmakta zorlanması özellikle  de pres altındayken..Sivaslı oyuncular yoğun bir biçimde Yobo ve Bekir’e hatta Caner’e çok yoğun pres yaptılar ve F.Bahçe’nin hızlı çıkmasını engellediler. Top çıkarmakta zorlanan F.Bahçe’de orta saha oyuncuları sk sık geriye gelip top çıkarmaya çalıştılar ve sonunda yorgun düştüler..

 

G.Saray Sivas’ın yaptığını misliyle yapabileceğini son maçta göstermiştir..4-4-2 dizilimiyle Baros ve Elmander’in etkili presi F.Bahçe’nin top çıkarmasını zorlaştıracaktır. Şayet G.Saray F.Bahçe ataklarını kendi ceza sahası önüne kadar karşılamazsa Fener’e gereksiz yere şans vermiş olacaktır. F.Bahçe  zaten bu maça beraberlik parolasıyla çıkacak genelde defansif oynayacak bu yüzden G.Saray’da hastalık haline gelen geriye doğru koşarak defans yapma taktiği bu maçta bizi felakete götürebilir..

 

Son olarak, G.Saray 4-2-3-1 gibi bir sistemle oynarsa F.Bahçe karşısında gol bulması şans ve kişisel becerilere kalır… Elmander, Yobo ve Bekir’in arasında kaybolur.

 

G.Saraylı oyunculardan terlerinin son damlasına kadar dişe diş, kıran kırana mücadele bekliyoruz…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...