Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
Hortlayan G.Saray fobisi üzerinde
 Nis
17
 2012

HORTLAYAN G.SARAYFOBİSİ ÜZERİNE…

Sonda yazacağımı başta yazmayı severim..Şike mevzusunda zamanında karar alamayan Fenerasyon tüm olan itenden sorumludur..Bağlı olduğumuz UEFA kurumunun talimatlarına ve uygulamalarına rağmen karar almayarak Futbolu adeta bataklığa çevirdiler, kutuplaşmalar yarattılar.

OLAN BİTENİN ASLINI YAZAYIM

Olan biten şudur;  yıllardır bir türlü istikrar bulamayan BJK geçen sene kayıplardaydı, yönetsel ve teknik kriz içerisindeki G.Saray diplerdeydi,  geriye hakemleri ve federasyonu kafa kola almış, soyunma odalarını basabilen cürette bir yönetime sahip F.Bahçe kalmıştı. Tüm bunlara rağmen zorlanarak şampiyon oldular..Bu asimetrik, dengesiz durum bir anda 2 olayla dengelendi, 1.si Şike soruşturmasıyla korku imparatorlukları sarsılan F.Bahçe ve yönetsel-teknik krizden güçlenerek yenilenerek çıkan ve kimliğini bulan G.Saray..Bu 9 puan farka tekabül etti..Bunu hazmedemiyorlar, G.Saray’ın yine alıp başını gitmesinden ölümüne korkuyorlar, üstüne üstlük o kadar zorlamalarına rağmen bir türlü şike soruşturmasına bulaştıramadıkları bir camia. Bunlar yetmezmiş gibi G.Saray’ın ortaya çıkıp UEFA kriterleri uygulansın demesi cepheleşmeye yol açtı.  Digitürk ve hempaları ile şikeden yırtmaya çalışan ve kaybettiği ayrıcalıkların yerini doldurmaya çalışan Fenerbahçe cephesine karşı geçen yılın mağduru Trabzonspor  ve G.Saray . Üstüne bir de Demirören Fenerasyonunu eklersek karşı tarafa epey bir orantısız tablo ortaya çıkıyor. İşin enteresan tarafı Türk Futbolunun hakiki çıkarlarını G.Saray dışında savunan da yok.

Sonuç olarak tüm bu kutuplaşmalar, G.Saray’ın şike sürecine bulaştırılamaması, oynadığı futbol, yakaladığı hava ve attığı puan farkları dün İnönü’deki patlamaya yol açtı. BJK camiası en büyük mağduriyetlerini Fenerbahçe maçlarında yaşamıştır ama bu kadar tepki göstermemişlerdir çünkü dünki tepki hakeme değil yukarıda saydığım nedenlere dairdir.

Hakeme gelirsek, ofsayt pozisyonunu süzmesi imkânsızdır o pozisyona kadar neredeyse bütün ikili mücadele takdir haklarını BJK lehine çaldı. Veli Kavlak, Ernst ve Sivok faul rekoru kırdılar ama sarı kart göremediler bir türlü. Selçuk daha ilk pozisyonunda sarı kart görmüştü halbuki. BJK seyircisi gösterdiği garip orantısız tepkiyle Fenerbahçe’ye büyük kıyak geçti. Fenerbahçe İnönü deplasmanında seyircisiz oynayacak.

ARENADA SAHAYA TOZ DÜŞERSE 3 MAÇ CEZA ALIRIZ

Demirören Fenerasyonu, Fenerbahçe, BJK, Fener Medyası cephesi pusuda hatamızı bekliyorlar. F.Bahçe maçında sahaya zerre toz bile düşerse cezayı kes(ti)ecekler..Bu kadar basit. Herkes çok dikkatli olmalı, yanındakine mani olmalı cisim atılmamalı arkadaşlar..Hakem konusuda kritik, BJK maçında oluşturulan hava aleyhimize gelişiyor muhtemelen durumu eşitlemek (!) adına bizi Fenerbahçe maçında kurban edebilirler.  Fatih Hoca hakem konusunda dikkatli olmalı ve takımı ona göre oynatmalıdır. Oyuncularımız F.Bahçe’li oyunculardan daha fazla savaşmalı, ikili mücadelelerde fedakârlık göstermeliler. F.Bahçe kendisine önde basan her takıma puan kaybetti arkadaşlar defansları ağır ve top çıkaramıyor, çıkardıklarında da  Baroni ve Alex dışında top attıkları adam yok bu ikisine ve Yobo’ya sürekli pres uygularsak bu sefer elimizden 3-1 le bile kurtulamayacaklardır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...