Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Şanslı Başlangıç(Bursa - Galatasaray) ve Yeni Transferler
 Eyl
01
 2014

Süper Kupa maçındaki etkisiz orta alan oyunundan sonra çözüm arayan Prandelli Telles ve Olcan'ı yedek bırakarak 4-1-2-2-1 (4-3-3) şeklinde takımı tertibi denedi. Klasik 4-3-3 den daha çok baklava dizilimi andıran takım şeklide verimsiz hücum denemelerini düzeltmeye yetmedi.

Defansın önünde ilk topu çıkan Yekta takımın geri kalanı gibi vasatı aşamadı. Yekta'nın takıma girmesi ile rahatlaması beklenen Melo ve Selçuk sorumluluk almaktan kaçarak, hücuma beklenen katkıyı vermeyince takım olarak uzun topa mahkum kaldık. Sniejder hala Drogba'yı arar durumda. Bruma ise bulduğu boş alanları değerlendirmekle beraber oyun görüşünün eksikliğinden kaynaklı pas hatalarına devam ediyor ama bunun geliştirmenin tek yolu düzenli oynamak. Burak tüm isteğine rağmen tek forvet oynamanın zorlukları ile başa çıkmakta güçlük çekiyor. Maçı getiren adamsa engellediği mutlak iki pozisyonla Muslera'dır. Bu sezonki ilk iki maçımızda da takımımız adına maçın adamı oldu. Tehlike çanları çalmaya başladı. Acil müdahale şart. Kolay pozisyon veren bir yapımız var ve eldeki kadro ile düzelmesi mümkün gözükmüyor. Çözüm çok atan bir takım olmak. Fenerbahçe geçen sezon sağlam savunması ile başarılı olmadı. Bekleri bile sürekli rakip sahada kullanıyorlar. Gökhan ve Caner çok formda ama ciddi takımlar bu çıkışlara cezayı keser. Türkiye Liginde bu sorun değil çünkü bu seviye takım yok gibi. Bizde 4 üncü yıldız için defansı değil hücumu düşünmeliyiz. 

Maçın genelinde Bursa daha istekli bir oyun sergiledi fakat henüz onlarda lige hazır değiller. İlerleyen haftalarda forma girecek olan Bursa'dan 3 puanla dönmek çok önemliydi, bunu başardık. Takımdaki öz güven eksikliği de biraz azalmış oldu. Ama hala sorunlar dağ gibi. Yeni transferler ile en başarılı olduğumuz sistem olan 4-4-2 ye dönme ihtimalimiz var. 

Tarık Çamdal için ödenen 4.5 milyon euro + Umut Gündoğan bedeli gerçekten çok fazla. Tarık Çamdal ne yazık ki Veysel Sarı kalitesinde bir oyuncu bize Avrupa anlamında bir şey katması çok zor. Görünen o ki Telles devre arası olmadı en geç sezon sonu yolcu. H Balta ise yaşı itibari ile tüm sezonu kaldıracak durumda değil ama gene de Tarık gibi vasat bir oyuncu için bu kadar para saçmak çok anlamsız. Sol bek sıkıntısına takım içinden de çözüm bulunabilirdi.

Pandev ve Dzemaili çok kaliteli oyuncular ve uygun fiyata (4 milyon euroya) alındılar. Zaten ülkemize gelen, başarılı olmuş yabancı oyuncular bu yaş skalasında oluyorlar. Genç yabancılara ödediğimiz para hep boşa gidiyor. Türkiye'de gelişim kaydeden genç oyuncu sayısı ne yazık ki bir elin parmaklarını geçmiyor. Ebue takımda kalmış gözüküyor. Parasını garanti aldığına göre gönlünü alıp takıma kazandırmak akıllıca olacaktır. Kupa maçlarında oynatıp formda tutarak CL'de yararlanılabilir.  

Selçuk çok kötü başladı, umarım toparlanır. Böyle giderse Dzemaili transferinden sonra yedek kulübesine mahkum olur. 

Yeni transferler ile ligdeki kadro yapımız hücumu düşünen bir şekil almalı artık.

                                 Muslera

Hamit         Koray/Zan                Semih       Tarık

                  Melo               Dzemaili

    Olcan                                            Sneijder

                 Burak               Pandev     

 

 

Selçuk düzelirse Bruma’ya takımda yer açılabilir. Hatta bazı maçlarda Muslera dinlendirilip, Bruma oynatılabilir.  





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...