Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
Sporcunun Ahlaklıları!
 Kas
12
 2011

Sevgili Galatasaray’lılar,

 

Bir ulusal maç daha geride kalırken 2012  Avrupa Kupasına da veda ettik.

 

Neticede bu bir spor olayı. Dolayısıyla her türlü sonuca önceden hazırlıklı olmak, karalar bağlamamak gerekir.

 

Ama Ulusal Takımımızı hep yukarılarda izlemek, başarıları ile gurur duymak hepimizin de ortak arzusudur.

 

O halde gittikçe çöküşe giden futbolumuza bunun neden böyle olduğu ie ilgili tabii ki görüşler üretmek de gerek.

 

Bence bu geri gidişin en önemli nedeni sınırsız yabancı kontenjanıdır. Kendi kulüp takımlarında sayıları kabarmış yabancıların arasında kendini “yabancı” hisseden, azınlıkta ve  yabancıların gölgesinde kalan, futbol şahsiyeti gittikçe silikleşen oyunculardan oluşmaktadır Milli Takım.  Durmadan sayıları artan yabancılarla mücadele edebilecek bir futbol alt yapımız da olmadığından, yerli oyuncu kalitesi gittikçe düşmektedir.

 

Milli Takım hocasından devrimler beklemek safdilliktir. O, maça 3 gün kala takımı seçip 1-2 ter idmanı ile sahaya süren adamdır. Oyuncuya bir şey verme şansı yoktur. Oyuncu takımından hazır gelir. Bu nedenle yabancı kontenjanına bir çekidüzen verip, futbol alt yapınızı düzeltip kulüpleri hizaya sokmazsanız Milli Takım Hocası kim olursa olsun bir şey değişmez. Bu nedenle Hidding üzerine yapılan tartışmaları manasız buluyorum. Oyuncu tercihlerinde bazı hataları olmuş olabilir, ama bu hataları yapmasaydı dünkü maçın başka bir skorla bitmesi mümkün müydü sanki?

 

Dünkü maça benim gözümde maçın skorundan ziyade Volkan ve Emre’nin çirkinlikleri damga vurmuştur.

 

Takım birbirinin benzeri ve tamamında kaleci hataları bulunan 3 tane gol yemişken o kaleciye ufak-tefek tepki dünyanın neresinde verilmez?

 

Ama o kaleci de dönüp el-kol hareketleri ile seyirciye küfür edebilir mi? Tepki  sporda vardır. Tepkiden hoşlanmıyorsanız gider, mesela bakkal olursunuz. Dünkü maçta hiçbir bakkal tepki aldı mı?

 

Volkan ve Emre’nin yakın tv görüntülerinde dudaklarına dikkat ettiniz mi? Neler dediği o kadar belli ki. Şuraya sansürlü olarak bile yazamam, utanırım.

 

Bu küfürleri görmezden gelip tuhaf tuhaf laflar eden sözde tv eleştirmenine ne demeli?

 

1-2 gün önce milli takımı bırakmaktan söz ediyordu Emrebey. Sanki milli takımı bırakmak kendi inisiyatifinde bir olaymış gibi. Bunlar ucuz kahramanlık taslamalarıdır…Keşke öyle bir şey yapabilse. Ben zaten terbiye özürlü sporcuları barındıran dünkü gibi bir ulusal takımı bir daha izlemeyi düşünmüyorum. 

 

Ben seyirciye alenen hakaret eden bu sözde 2 sporcunun cezalandırılmasını bekliyorum. M.Ali Bey seyirciye hakaret edenler GS’lı olsa şimdiye kapatma davası açardı GS için.

Sahi o Bey de ne zaman istifa edecek, bıktırdı artık. Ben Salı günü bu adamdan da kurtulacağımızı, terbiye özürlü sporcuların gerekli cezaya çarptırılacaklarını ümit ediyor ve bekliyorum.

 

Artık kendimize dönme vakti. BJK maçında güzel futbol ve 3 puan bekliyoruz.Tüm dostlarıma saygı ve sevgilerimi iletiyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...