Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
Sneijder Fiyaskosu.....
 Eki
08
 2013

Ey Mancini, ey Teknik kadro,

Eğer Galatasaray’ın zincirlerinden kurtulup birazcık futbol oynamasını, az da olsa şu an devam eden şampiyonluk şansının devam etmesini istiyorsanız Melo ve Selçuk ’un önündeki Sneijder engelini mutlaka kaldırın.....

Keçi gibi inat etmenin hiç gereği yok.

ÇİLEK diye bizlere yutturulmaya çalışılan Sneijder ‘in bu takıma en ufak bir katkısının olmayacağını görün artık.

Kimse Mancini’nin “Gerçek Sneijder’i benimle göreceksiniz” sözlerine kanmasın sakın. Belli ki Mancini yönetimi kurtarmaya çalışıyor.

Çünkü bu Sneijder’den ne köy olur, ne de kasaba.

Bu Sneijder bu takımda oynayan ve de beğenilmeyerek yollanılan Elano Blumer, Lincoln, Misimoviç ve hatta İliç kadar bile faydalı olamadı ve olamaz da bu takıma.....

Oynadığı onca maça rağmen istatistikleri koskoca bir sıfır.....

................................................................................

Ara transferde de ne yapıp edip başta o Sneijder olmak üzere Riera’yı, hatta Dany ve Ambrabat’ı yollayın ve onlardan gelecek para ile de kaliteli bir sol bek ve bir kanat oyuncusu alın.

Hatta ve hatta eğer Burak’ın talipleri çıkarsa lütfen onu da satın.

Çünkü takımın oyun sitemini bozan, orta sahaya ve defansa hiç ama hiç yardımcı olmayan, Drogba’ya yardımcı olacak iken Drogba’dan kendisine asitler bekleyen bir beleşçiden başka birisi değil Burak.

Hepimiz biliyoruz ki eğer gerçek bir golcü olsaydı şu attıklarının bir katı daha gol atardı bu Burak....

Mesela onun girdiği gol pozisyonlarına eğer bir Drogba girseydi iddia ediyorum ki onun kaçırdığı gollerin en az yarısını atardı. Hem ligde, hem de avrupa’da....

Kimse Burak için “Dünya kadar gol attı, daha ne yapsın?” demesin sakın. Yani, müsaade edin de bu kadar da gol atmış olsun Burak. Takımın daha ne yapması gerekir ki onun gol atması için. Neredeyse herkes ona çalışıyor takımda. Drogba dahil.

Bence Burak asla bir Tanju, hatta bir Hakan Şükür değil.

Kesinlikle bir karambol golcüsü değil, bir tek vuruş ustası değil.

...................................................................................

Arkadaşlar,

Bir futbolcuya milyonlarca Euro verince o futbolcu kaliteli, oyunun sonucunu çok etkileyen bir futbolcu olmuyor maalesef...

Eğer yapılan o yüksek maliyetli transferlerin pek çoğunda bir üçkağıt, ucundan bir nemalanma yok ise sen (KULÜP OLARAK) sadece kazıklandığın ile kalıyorsun o kadar.

Ama bazen de alınan futbolcuyu gerçek mevkiinde oynatmamak da transferin fiyasko ile sonuçlanmasına yol açabiliyor. (Mesela Sneijder’in sol kanatta oynatılması gibi)

Ya da transfer ettiğin bir futbolcuyu gerçek mevkiinde oynatmak için takımın dinamikleri ile oynadığında da hayal edilmeyen şok sonuçlarla karşılaşabiliyorsun. (Mesela Sneijder’in gerçek yerinde oynatılması için aşina olunan 4-4-2 siteminden vazgeçilmesi ve bazı oyuncuların yerlerinin değiştirilmesi sonrasında Galatasaray’ın başına geldiği gibi.)

Şahsen ben, ilk yarının sonuna kadar puan farkını bu ara ile götürürsek ya da daha aza indirirsek inanıyorum ki devre arasındaki transfer döneminde yeni futbolcular ile takımın eksikliklerinin giderilmesi sonrasında şampiyonluk iddiamızı devam ettirebiliriz diye düşünüyorum.

Ama, bu arada gerçekten de takımın ideal 11’ini ve oyun sistemini değiştirmemiz, Sneijder’li 4-2-3-1 veya 4-3-1-2 oyun siteminden vazgeçmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Bence tekrar 4-4-2’ye dönmemiz, orta sahada Melo ve Selçuk’un önünü açmamız gerekir diye düşünüyorum.

Bana göre Sneijder’in bu takımda asla yeri yok.

İleride Drogba’nın yanına da mutlaka Umut Bulut’un oynaması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Umut’un fizin kondisyonu Burak’tan çok daha iyi ve gerek orta sahaya ve gerekse geriye kadar pres yapıp bir asker gibi takıma katkıda bulunuyor.

Burak gibi yürüye yürüye geriye gelmiyor. Ve onun gibi küsmüyor da......

Üstelik inanıyorum ki Drogbayı da rahatlatır. Çünkü asıl golcünün Drogba olması lazım bu takımda. Ve bu şekilde Drogba çok daha fazla gol atar.

Bence solda Bruma ve iyileşirse sağda Hamit takımı çok değiştirir diye düşünüyorum.

Yani bizim acilen yine 4-4-2 formatına dönmemiz lazım.

Ama Sneijder’siz.....

Yani, sözün özü şu ki bu kafa şu andaki anlayış ile devam ederse, Drogba, Burak ve Sneijder’i birlikte  oynatmaya devam ederlerse iddia ediyorum bu takım bu sezon asla şampiyon olamaz.

Ve yine inanıyorum ki söz konusu TERİM olunca “Ben başarılı olanlarla, başarıya endeksli çalışırım” diyen ve 1+1+1 yıllık anlaşmalara imza atan sayın(!) Ünal Aysal bizler kadar üzülmez.....

Üstelik Mancini’ye hesap bile soramaz.....

En fazla istifa eder gider. Hesap bile vermeden. Hem de kaçarcasına.....

Yine gerçek Galatasaraylılara kalır kulüp. Borçlar içinde yüzen, şampiyonluk hayalleri bir sonraki sezona kalan Galatasaraylılara......

 

Hoşçakalın,

Hakan GİRGİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...