Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
Galatasaray Ayıp Etti(!)…..
 Oca
24
 2013

 

Evet, Galatasaray’ımız çok büyük bir ayıba(!) imza attı Sneijder’i getirerek……

Bilmiyorum Galatasaray’ın Snaijder ile anlaştığı haberi televizyonlarda yayınlandığı sırada hangi kanalı seyrediyordunuz ama ben tam o anda Beyaz TV’de Aziz Yıldırım’ın sağ kolu Rıdvan’dan sonra en büyük destekçisi, bana göre çakma Beşiktaşlı ama Büyük F.Bahçeli Aziz Yıldırım’ın sol kolu(!) Sinan Engin’in masallarını dinliyordum gülerek….

Haber stüdyo’da duyurulduğu anda adam resmen göçtü.

Kaşları çatıldı, suratı asıldı ve omuzları düştü. Birden Küçük Emrah moduna girdi bizim Sinan….

Belli ki ezeli Rakipleri Galatasaray’ın yeni transferi Snaijder onu da diğer F.Bahçeliler gibi çok üzmüştü….

Hemen diğer kanalları da tek tek dolaşarak tepkileri görmeye çalıştım.

Gördüm ki birkaç kişi dışında herkes Galatasaray’ın nasıl büyük bir transfer başarısının altına imza attığını konuşmaktan ziyade “Görelim bakalım şimdi Terim’i, nasıl oynatacak o futbolcuyu” veya “Öbür futbolcular, madem o kadar para alıyor bence Snaijder oynasın, moduna girerler şimdi”  hatta “Yönetim bombayı Terim’in kucağına bıraktı”   tarzında Galatasaray’ın ve Terim’in karşılaşacağı tehlikenin  boyutu hakkında konuşlara girmişlerdi hemen…..

Oysa aynı transferi eğer ezeli dostumuz(!!!!!) F.Bahçe yapmış olsaydı yediğim ekmek gibi biliyorum ki neredeyse öncelikle Türk Futbolu ve Galatasaray’ı düşünen(!) bu dostların(!) işte o zaman F.Bahçe’yi ve yaptığı büyük transferi ballandıra ballandıra anlatırlardı…..

Hele hele bir Guiza’nın F.Bahçe’ye 3 yıllık maliyetinin 29 milyon 150.000 Euro’ya mal olduğunu düşünürsek ve bu adamların(!) bu transfer yapıldığında yaptıkları övgüleri hatırlarsak şu anki tutumlarına hayret etmemek mümkün değil.

Hele hele bonservisine 11 milyon verilen (9,5 milyon+1 futbolcu) verilen Mehmet Topuz bir transfer başarısı olarak lanse edenlerin de yine bu kişiler olduğunu da unutmayalım tabi…..

Galatasaray düşmanlığı dedikleri bu olsa gerek herhalde.:))..

İşte ben sırf bu yüzden, yani Galatasaray’ın Snaijder transferi ile Türk futboluna vurduğu bu büyük darbeden, Galatasaray’lı(!) futbol yorumcusu nice dostlarımızı böylesine bir transfer ile aşırı derecede üzdükleri için şiddetle kınıyorum……

F.Bahçe’yi de zor durumda bıraktık bu durumda.:))..

Maalesef Galatasaray’ımız Türk Futbol camiasına ayıp etmiştir…

Keşke her hangi bir transfer yapmasaydık..

Ya bir de kalkıp kaliteli bir sol bek alırsa bu kulüp neler olur düşünebiliyor musunuz.

Ve hele hele kalkıp da Schalke maçını kazanıp Şampiyonlar Liginde bir üst tura geçerlerse bilmiyorum neler olur bu ülkede….

………………………………………………..

Şaka bir yana, bence Snaijder’in transferinin daha büyük bir anlam kazanabilmesi için bu takıma mutlaka kaliteli bir sol bek alınmalıdır. Kaldı ki bu sol bek transferi daha sezon başında yapılmalıydı. Bence sezon başındaki en büyük hata buydu….

Eğer Cris alınacağına bir sol bek transfer edilmiş olsaydı (Ki atıyorum, mesela Hakan Balta stoperde Cris’in yaptığının çok daha fazlasını yapardı) bugün Galatasaray Şampiyonlar Liginde daha başarılı, ligde de daha çok puan ile lider durumda olabilirdi…..

Bu durumdan tabi ki başta sayın Terim ve sonrasında da Yönetim sorumludur….

Hele hele bir de sol bek transferi yapılırsa bundan böyle her türlü sorumluluk kesinlikle Fatih Terim’e ait olur…

Kazanımlarda da, kaybedilenlerde de…..

………………………………………………..

Öncelikle şunu belirteyim ki Snaijder’in kalitesine laf söyleyecek, Galatasaray’a yapacağı katkılardan şüphe duyacak birisi varsa gerçekten çok ayıp eder. Kesin olan bir şey var ki kendisi orta sahada bugün dünyanın en büyük futbolcularından birisidir…

Ama kim ne derse desin eski Başkanımız Faruk Süren’in de dediği gibi sadece Necati’nin bir tık üzeri olabilir olsa olsa. Ya da Arda ile (Bana göre Arda’dan biraz daha kaliteli ve faydalıdır) yaklaşık aynı özellikler sahip bir futbolcu için bu kadar para vermeye değer miydi diye düşünüyorum doğrusu….

Yani bir Arda’yı, bir Necati’yi verdik ve onların yerini doldurmak için yaptıklarımıza ve  harcadıklarımıza bir bakın…..

Hele hele kaybettiklerimizin toplamını hiç yapmayın….

Eğer bu kadroda Arda ve Necati olsaydı biz şimdi ne durumda olurduk hiç düşündünüz mü?...

Daha iyi durumda olur muyduk?...

Ya da bundan fazla bir şey kaybeder miydik?.....

Değer miydi sizce?.....

AMA BU TÜR TRANSFERLER DE YAPILMALI. HELE HELE BÜYÜK KULÜP OLMAK İSTİYORSAN, DÜNYANIN BÜYÜK KULÜPLERİNDEN BİRİSİYİM DİYORSAN DAHA FAZLASINI DA YAPMALISINIZ…..

İnşallah her ayrıntı hesap edilmiştir….

Ve dilerim Snaijder çok faydalı olur…..

………………………………………………..

GALATASARAY’IN YENİ OYUN SİSTEMİ…..

Şimdi bir de oyun sistemi meselesi var tabi.

Düne kadar 4-4-2 sistemi ile oynayan Galatasaray büyük ihtimalle oyun sistemini değiştirmek zorunda kalacak.

Kaldı ki bana göre ve pek çok futbolsever arkadaşıma göre de zaten bu sistemini değiştirmek zorunda.

Çünkü şu andaki mevcut futbolcular ile oynadığımız 4-4-2 sitemi tıkanmış durumda…

Neredeyse tüm rakiplerimiz Galatasaray’ı çözmüş durumda ve hocamız maalesef çaresiz(!) durumda ve bu durumu düzeltmek için de şu ana kadar bir çaba içinde görülmedi maalesef….

Kim bilir belki de düne kadar kulüp içinde olan soğuk savaş yüzündendir…

İnşallah kulüp içinde esen o sert rüzgarlar da yerini tam bir dayanışmaya bırakır da (Ki doğrusu budur) kazanan Galatasaray olur….

Evet, oyun sistemi sanırım bundan sonra büyük ihtimalle 4-2-3-1 olacaktır…..

Ama, şu bir gerçek ki sistem ne olursa olsun, taktik nasıl olursa olsun eğer sen takım ruhunu yakalayamamış isen, o yeşil çimenlerin üzerinde takım halinde mücadele etmiyorsan, birlikte hücum etmiyor, birlikte defans yapmıyorsan, en azından rakiplerin kadar koşmuyorsan başarılı olman zordur…..

Galatasaray’ın kadrosuna tek tek baktığımızda,  özellikle Türkiye Ligine göre çok kaliteli futbolculardan kurulu olduğunu görürüz. Galatasaray en azından rakipleri kadar mücadele etse, koşsa zaradaki kalite farkı zaten ortaya çıkar…..

Dilerim her şey gönlümüze göre olur…..

İnşallah kazanan Galatasaray olur….

 

Saygılarımla,

Hakan GİRGİN

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...