Makale Yaz
a-scorpion
Bu haberi yazdır
Nokta Atışı
 Ağu
20
 2011

Bu güne kadar alınmak istenen Forlan, Drogba, Cambiasso, Arshavin, Diego gibi sansasyonel futbolcuları kadromuza katamasak da, önemli transferler yaptık. Ancak bütüne baktığımızda hala bir şeylerin yarım kaldığını görüyoruz.

Yönetime sesleniyorum; Madem bizi adı geçen bu ''top klas'' futbolcular dolayısıyla heveslendirdiniz ve büyük oynadınız, o halde transfer döneminin bitimine 10 gün kalmışken, (Arda'dan gelen sıcak parayı da düşündüğümüzde) çok değil, sadece tek bir nokta atışı yaparak bu işi sonlandırmanın artık tam vaktidir.

Bu futbolcu 10 numaralı formayı giymeli, adı da Diego Ribas olmalıdır. Çünkü Galatasaray'ın en büyük eksiği ne sol bek, ne sol açık, ne de santrafor değildir. Orta sahadan hücum oyuncularını besleyecek yaratıcı bir futbolcunun olmamasıdır bizim en büyük problemimiz...

Her şeyden önce şunu idrak etmeliyiz. Biz bu sene sadece Türkiye'de oynayacağız. Bu yüzden alternatifi olan mevkilere daha iyisini aramaktan ziyade, hiç bir alternatifi olmayan bölgeye öncelik vermemiz çok daha mantıklı olacaktır. Her ne kadar Arda'nın ayrılmasıyla, onun boşluğunu doldurabilmek için hamleler yapsak da, aslında bu gereksiz. Çünkü Avrupa'da olmadığımızdan dolayı sol açıkta Engin de, Yekta da bu mevki için yeterli isimlerdir. Ancak orta sahadan Baros'u ya da Kazım'ı kaçıracak futbolcu Sabri olacaksa, o zaman vay halimize derim ben...

Sabri orta sahada baskı yapıyor fakat topu kazandıktan sonra 5 m. yanındaki arkadaşına o topu atamıyorsa, o topu çalmasının mantığı nedir? Fatih Terim bu gerçeği neden görmek istemez, anlayamıyorum. Bir özel parantezi de Hakan Balta'ya açmak istiyorum. Hücuma çıkmazsın, son çizgiye inerek maç boyunca tek bir orta bile yapmazsın. Defansta ise ağırsın ve devamlı adam kaçırırsın. Allah aşkına bana söyler misin, sen nasıl oluyor da Galatasaray'da bu kadar vazgeçilmez olabiliyorsun? Bunun sırrı nedir?

Eğer sol bekte Hakan Balta, orta sahada da Sabri oynarsa, Galatasaray'dan cacık olmaz. Şampiyonluğu falan unutun. Takımdaki en büyük eksiğin 10 numara olduğunu görmezden evvel aslında ilk önce bunun farkına varabilmeniz, bu gerçeği idrak edebilmeniz gerekiyor.

Fakat böyle olmayacak. Hakan Balta'yı sol bekte, Sabri'yi de orta sahada oynatacak Fatih hoca. Diego Ribas alınıp 4-2-3-1'e dönülmeyecek ve 4-3-3'ten de vazgeçilmeyecek. Nokta atışı da sadece Türkiye Ligi'nde oynayacak olmamıza rağmen Engin ve Yekta faktörünü önemsemeyerek, Arda'nın boşluğunu doldurabilmek adına sol açığa yapılacak. Böylece her bölge için en az iki-üç alternatif varken, maç boyunca Baros'a kim pas atacak diye Sabri'nin ayaklarına bakacağız hep beraber... Koca sezon eğer bu kadar sansasyonel isimlerden sonra Diego da alınmazsa, işte böyle geçecek.

Bütün bunlar tahminden de öte, gerçekleşmesi muhtemel olan varsayımlardır. Durumun vahametini kavrayabilmek adına bu kadar acıklı yazdım.

Şimdi tekrar yönetime sesleniyorum: Galatasaray uçuruma doğru sürüklenmeden önce, önünüzdeki 10 günlük süreyi iyi değerlendirerek düğmeye basın. Nokta atışı yaparak Diego'yu alın. Paramız yok demeyin. Sonuçta Arda'dan gelen paranın turşusunu kurmayacaksınız. Atletico Madrid Agüero'yu sattı, üzerine 4 milyon Euro daha vererek Falcao'yu aldı. Gerekirse siz de aynı yolu izleyin. Çünkü riske girmenin artık tam vaktidir. Unutmayın ki zaman da daralıyor. Eğer bu cesareti gösteremeyecekseniz, o halde başlangıçta büyük oynamayacak, bu taraftarı da bu kadar heyecanlandırmayacaktınız.

Başkan'ın verdiği büyük takım kurma sözüne rağmen hala gerçekleri görmeyecek, geçen sene Ayhan ve Sarp'ın bu taraftarın psikolojisini bozduğu gibi bu sene de Sabri ve Hakan Balta'yı Oskar'a aday gösterecekseniz, bu kararınızı bir kez daha düşünün derim ben... Çünkü bu taraftar iki yıl boyunca aynı işkence ve ızdırabı kaldırabilecek güçte olmayabilir. Bu yüzden sadece Galatasaray'ın değil, kendi geleceğiniz açısından da durumun vahametini kavrayıp, bu işi bitirin.

Aksi halde büyük oynadıktan sonra geri adım atacak olursanız, verdiğiniz sözleri de yerine getirmemiş olursunuz. Bunun adı da bu taraftarla dalga geçmektir. Peki siz Galatasaray taraftarıyla dalga geçmek ister misiniz?

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin; Forması çıktığında, ''yok'' satarak ilk taksitinin ertesi gün ödeneceğini bildiğiniz halde, Diego'yu alacak mısınız, almayacak mısınız? Yoksa nokta atışınız, ''Bu sene de Hakan Balta ve Sabri'yle idare edelim'' mi olacak?

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 ve Diego... Buna da razıyız.

Sevgiler...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...