Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Karanlıktan Aydınlığa Adanmış Hayatlar...
 Eyl
27
 2020

 

Karanlıktan aydınlığa kolaylık olsun diye çimleri ıslattığınız geceler, sahanızda kupa kaldırmanın tarif edilemeyen sevinci, uzatılan ama sonucu değişmeyen sezonlar, sahanıza diktiğimiz bayrak. Ezikliğin son noktası ürettiğiniz bol bol yıldızlı forma, öğrendik ki geçen sezon yıldızını söküp sattığınız biri diğerine uymayan formalar, düşmemeye oynadığınız sezonlar, ne diyelim bu alemde bizim için tek eğlence suyun öteki yakası.

Geçen sezon malum maçtan önce tribünden dostlarla konuşurken şöyle bir soru geldi, malum galibiyet mi? Şampiyonluk mu? Ben düşünmeden şampiyonluk dedim. Çünkü her zaman savunduğum gerçeklik şudur;

Büyük takımlar kazandığı şampiyonlukları, küçük takımlar ise yendiği büyük takımları konuşur.

Biz kupaları onlar bizi konuşmaya devam etsin. Bunu en iyi özetleyen eski bir oyuncumuzun suyun öte yakasında oynarken tüm sezon Galatasaray’ı yenme planları yapıldığını, Galatasaray’ımıza geldiğinde ise Barcelona’yı yenme planları yapıldığını açıklamasıdır. Bu yüzden değerli renktaşlarım, hiçbir kanatlı arkadaşla büyüklük tartışmasına girmeyin. Şimdi bana sorsalar bu gece galibiyet mi? Yoksa perşembe günü tur atlamak mı? Yine düşünmeden önceliğim tur atlamak olur.

Çünkü bizim her zaman önceliğimiz Türk olmayan takımları yenmektir.

Maça gelirsek; hocam Ömer Bayram sol bek düşünceleri dolaşıyor aman diyeyim. İki sene önceki iki iki biten maçı hatırlayın. Suyun öte yakası o kanatta maden bulmuştu. Ayrıca hocam Linnes’in suyun öte yakasına şansı hep tutmuştur. Gol bile atabilir.

Diğer konu ise standart olarak oyunu germeye çalışacaklar. Her derbi maçı aynı hikaye. Belhanda’nın üzerine de oynayacaklardır. Fakat işim gereği psikoloji ile ilgiliyimdir. Belhanda ve Diagne gibi karakterlere sürekli uyarı yaparsanız, gider uyardığınız ne ise onu yaparlar. Onlara daha fazla güvendiğinizi hissettirmelisiniz. Son olarak Başakşehir maçında bence değişikliklerde geç kaldık. İlk atmış dakikada skoru aldıysak Babel ve Diagne ile önde topu tutabilir ve Etobo ile de orta sahayı güçlendirebiliriz. Son dakikalara bir sıfır yada iki bir önde girersek te Donk ile savunmayı üçleyebiliriz.

Neyse şurada maça kaç saat kaldı, umarım iyi bir oyunla sahaya hakem ve federasyon desteği ile çıkacak rakibimizi suyun öte yakasına mutsuz yollarız.

Galatasaray’la kalın, sağlıcakla kalın…

Saygılarımla…

Görüş ve önerileriniz için;

Mehmet Çetin

veratis_zone@hotmail.com

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...