Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Wesley gitmeli...
 Haz
30
 2017

Evet sevgili Galatasaray ailem, hepimiz için zor bir karar. Kalsın diyenler ve gitsin diyenler olarak ikiye bölünmüş durumdayız. Ben gitsin diyenler tarafındayım. Hatta çok uzun zamandır gitmesini istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim. Üç yıldır içerdeki her Galatasaray maçını canlı olarak izledim. Wesley'in saha içerisinde yaptıklarının en yakın tanıklarındanım. Yönetime yakınlığım da yok hatta en fazla istifa diyenlerdenim. Selçuk tarafını da tutmuyorum. Bence kendini toparlamazsa bu sene, o da yedek kalacak. Bunları yazıyorum çünkü tarafsız olduğumu anlatmak istiyorum. Benim için sadece Galatasaray var gerisi oyuncular, yönetim, hatta taraftar hikaye.

Galatasaray için doğru olan ne ise ben onun tarafındayım.

Şimdi gelelim Wesley'e...

Aklımda kalan dört maçı var, tek tek anlatalım.

Juve maçı: Efsane maç, iki gün süren, kar yüzünden ertelenen. Her iki gününde de tribündeydim. Öyle bir soğuk yoktu ama içimizi ısıtan bir skor vardı. Doğru konuşmak gerekirse eğer o hava şartları olmasaydı biz Juve'yi yenemezdik. Drogba'nın oyun zekası ve Wesley'in bitiriciliği ile maçı kazandık. Fakat oyun olarak baktığımızda ayakta kalan tek oyuncumuz Drogba idi.

Karabük maçı: Çoğu kişi hatırlamaz ama deplasmanda belki de bizi şampiyon yapan maç. Sol köşeden girip sağ ayak içiyle skoru belirlemişti. Ama oyun olarak neredeyse kendi sahamızdan çıkamadık.

Beşiktaş maçı: Bence Galatasaray kariyerinin en iyi maçıdır. Arena da Yasin'in golü ile öne geçmiş artık maç bitsin diye dua ederken önünde seken o topa sol ayağı ile o şutu atabilecek bence dünyada üç beş oyuncu vardır.

Fenev maçı: Bir sağdan bir soldan örümceklerle hesaplaştığı maç. Hala aklımda nasıl çıkabilir ki. Fakat oyun olarak baktığımızda Alves atılana kadar Fenev arenada bize karşı tek kale top oynuyordu.

Evet bunlar Wesley'i taraftarımıza sevdiren anlar. Fakat bir de oyun olarak inceleyelim. Wesley maç başlar orta sahadan yavaş yavaş sola kayar. Oradan al ver kısa paslar falan filan. Adam geçer mi kesinlikle hayır. İnanın rakip takımlar bile önlem almıyor artık. Çünkü çok statik oynuyor. Sağ beklerine sadece ikili yardımlaşmayla oyunu kilitliyorlar.

Bu sezon ne zaman sıkışsak emin olun takım Wesley'i değil Bruma'yı aradı.

Üç yıldır izlediğim manzara aşağı yukarı bu. Bahsettiğimiz oyuncu takımınızın yıldızı ise bence bundan çok daha fazlasını vermeli. Çocuk yaşımda bu gözler canlı olarak Prekazi'yi izledi. Çok kısa bir macerası da olsa Kosecki'yi izledi. TugayKalli döneminde izledi. Son olarak comandante Hagi'yi izledi. Ve emin olun ki onların yanında Wesley'in yaptıkları bence bir hiç.

Çünkü yıldız oyuncular takım düştüğünde onu ayağa kaldıran oyunculardır.

Kim gibi mi mesela? Yakın tarihten bir örnek vereyim. Fıtık ameliyatı geçirip sezonu kapattığı söylenen iki ay sonra sahalara dönüp her maç canını dişine takarak bizi şampiyon yapan Melo gibi.

Öyle yarım porsiyon yıldız olunmaz olacaksan yüreğinle olunur.

Son olarak size Hagi gibi bir yıldızdan bazı bilgiler vereyim. Eskilerden abimin yakın bir futbolcu arkadaşı Hagi hakkında şöyle diyor. Yıllardır ligde oynayınca her oyuncunun aşağı yukarı ne yapacağını tahmin edebiliyorsun. Karşına geldiğinde iki üç hareketten birini yapar sende ona göre önlem alırsın. Peki Hagi? Ne yapacağını asla tahmin edemezsin. Çalım mı atar şut mu atar ara topu mu oynar tahmin etmen imkansız. Peki sahada? asla yerinde durmuyor ki, bir bakıyorsun solda bir sağda bir forvette bir orta sahada sonuçta belli bir süre sonra takip etmeyi bırakıyorsun. 

Peki Hagi ne diyor? Aynen kendi sözlerini aktarıyorum. Ben futbolu artık antremanları kaldıramayacağım için bıraktım. Yoksa maç kısmında bir sıkıntı yoktu. En az iki sene daha oynardım. Ama eğer antremanlarda yoksam sahada da tam anlamıyla olamazdım.

Bilmem anlatabildim mi dostlar, karar da Wesley de sizin...

Not: Burada gitmesi gereken bunca gereksiz oyuncu varken neden Wesley gitisin diye yazacak arkadaşlara; haklı olduklarını fakat bu oyuncuları kimsenin istemediğini de hatırlatmak istiyorum. Tabi bir de bu işin maliyeti var 4,5 milyon euro yaklaşık beş altı gereksiz oyuncunun maaşına bedel. Tabi daha fazla alan gereksiz oyuncular da var ama umarım onlardan da kurtuluruz zamanla.

Hoşçakalın, Galatasaray'la kalın...

@verazone





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...