Makale Yaz
sezer1987
Bu haberi yazdır
Sneijder gidermi?
 Nis
07
 2013

 

Geride kalan son 2-3 macin en kötüsü kesinlikle Wesley Sneijder!

Mac eksigi ve Kondisyon Problemleri oldugu ilk maclarda bile bu kadar kötü oynamiyordu.

Mersin macinda kötü Futbolu adeta zirve yapti. Yorgun ve bitik görüntüsünün yaninda yaptigi akil almaz paslar korkunctu. Sanirim bir oyuncu ancak bu kadar isteksiz olur.

 

PEKI NEDEN?

Sniejder gibi 10 Numara oyuncular cabuk parladiklari gibi cok kolay yok olurlar. 

Bu tip oyuncular sevgi ve güven ister. Bu tarz oyunculari sahada görünmedigi anlarda 45de almak dogru mu? Dogru olsaydi ülkemiz Sergen, Alex ve en önemlisi Hagi gibi usta ayaklari hic bir zaman kazanamazdi. 

Özellikle o mevkinin adamlari rakip savunmalarin yoruldugu 60 - 90dk arasi parlamaya baslarlar. Ama Sneijder kac mac 60dk gördü?

Böyle yapmaktansa adami yedek birak ve son yarim saat girsin oyuna daha iyi. En azindan bir görelim oyundan alinmayacagini bilen Sneijder neler yapabilir.

Sanki hoca istemeyerek zorla oynatiyor. Eger performansa göre degerlendiriyor ise, ozaman son iki macta Burak nasil okadar uzun süre sahada kaldi? 

Ben ciddi bir Hamit Altintop hayraniyim. Hamit daha yeni yeni kendini buldu. Ve bana göre onu hocamiz kazanmistir. Hamit kac mac 45de oyundan alindi?

Oyuncuyu aslanlarin önüne atarcasina sahaya sürmek ve 45de sürekli oyundan almak ne zaman oyuncuya destek olarak kabul edildi?

Kimse kusura bakmasin ama 45de oyuncu oyundan alarak onu kazanma yöntemi Fatih Terimin yöntemi degil! Kimse kendini kandirip bu duruma bu kadar positiv bakmasin. 

Eger hoca sürekli aliyor ise ozaman orada büyük sorunlar var.

Hersey ortada hocamiz Sneijderi hic bir zaman planlari arasina almadi ve almayacakta.

Yazik harcanan paralara ve büyük umutlarla 2010da sihirler yapan Sneijderi bekleyen Taraftara.

Tamam hocanin yerli oyunculara öncelik tanimisi cok güzel ama Sneijderi yok saymak türk futboluna neler kazandirir iyi analiz etmek gerek.

Sneijdere hic birsey olmaz. Adamin kazandigi para ve kontrati ortada. Bence hocamiz bu paralari cöpe atiyor. Bunu bilerek yapiyor demiyorum ama hocalarda hata yapar. Ve hocamiz bu konuda inatla yaptigi yanlisi sürdürüyor. Neden bu adam hic birsey vermeden Milyonlari alip gitsin inanin anlamiyorum. Kaldiki Sneijder son derece karakterli ve istekli bir yapida oldugunu her firsatta belli ediyor.

Adami istemiyorsan bile birak oynasin ve sezon sonu bir yerlere pazarlama sansin olsun. Böyle giderse bu adama elimizde patlar. Birileri bunu hocaya anlatmak zorunda.

Sneijder son haftalarda mutsuz ve gün gün eriyor. Takimin ona olan saygisi ve güveni azaliyor. 

Hocalarin yildizlari parlatmasi gerekir. Yok edilen bir yildiz sadece bizim icin degil Futbol Dünyasi icin büyük bir kayiptir.

Bu adam geldigi günden bu yana Mourinho yu dilinden düsürmüyor. Bunun bir sebebi olmali. Büyük Futbol adamlari büyük oyunculari anlarlar. Fatih hoca artik büyüklügünü oyuncusuna göstermesi gerekiyor. 

Sneijder cok ama cok kaliteli bir isim. Onu kazanmak Galatasaraya cok seyler kazandirir. 

Orta saha olmasina ragmen son Dünya Kupasinda 5 gol atan bir adamdan bahsediyoruz. Hollanda Milli Takimi, Real Madrid ve Inter Milan gibi devlere Maestro olmus bir markanin kalitesini tartismak bizi ileriye degil geriye götürür.

Sneider benim stil olarak cok begendigim ve yillarca takip ettigim bir oyuncu. Sneijderi özel yapan oyunu dikine oynamasini sevmesi ve bu adam son maclarda sürekli topu geriye atiyor. Ben bu adami daha önce böyle görmedim. Hem kendisine hemde hocaya olan güveni yok olmus gitmis.

Ilginc bir benzetme olacak ama Mersin macinda aklima resmen Elano geldi. Sneijderi halsiz, isteksiz ve sorumsuz Elano ile kiyaslamak bile inanin bir Futbol sever olarak beni cok üzüyor. 

Adam oyunda misafir gibi. Örnegin Selcuk, Drogba, Burak ve Hamit duran toplari cok iyi kullaniyor ama takip edenler iyi bilir Sneijderin duran toplardaki kalitesi Dünya siralamasinda inanin Top 10 a girer. Hatta Sneijderin yillar önce yaptigi saka karisimi bir aciklamasi var. "Benim oldugum yerde baska bir arkadasim duran toplarin basina gecemez!" Adam daha bir Frikik kullanmadi. Artik gerisini siz düsünün!

Hocamiz hazir olmayan Melo ya aylarca göz yumdu. Riera elimizde patladi derken, hoca inatla kabul ettirdi. Hakan Balta, Sabri, Gökhan Zan ve hatta Kazima inanan hoca Sneijdere mi inanmiyor. Dünyanin en zor sistemi meshur 4-3-3 " Total Futbol" ile özlesmis bir kalite nasil sisteme uymuyor?

Lütfen hocam!!! Sen kimleri kazandin ve Sneijderi kazanmak senin ellerinde. Istemesende bunu cok sevdigin Galatasarayin icin yapmalisin!

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...