Makale Yaz
sezer1987
Bu haberi yazdır
Madrid zamani...
 Mar
31
 2013

IBB maci geride kaldi. 3 puan ve 45 dakikalik güzel Futbol bizleri büyük mac öncesi sanki biraz daha ümitlendirdi. 

Önce beklenen sistem ile baslamak istiyorum...

4-4-2, 4-3-3, 4-2-3-1 derken Fatih hoca aradigini 4-3-1-2 de buldu. Ben bu sistemin öyle cok ofansif oldugunu da düsünmüyorum. Aksine Italyada devamli kullanilan defansif yanlari fazla olan bir sistem. Ileride 3 oyuncu daha serbest oynarken gerideki 7 isim defansif görevleri ile ön plana cikiyor. Hele hele Drogba ve Sneijderin fiziksel anlamda güclenmeleri ile birlikte kolay kolay gol yemeyen bir Galatasaray geliyor gibi görünüyor. Yanliz bu dizilis formsuz ve yorgun oldugumuz bir macta bize hayal kirikligi yasatabilir. Özellikle ilerleyen yil daha alternatifli bir orta sahaya ihtiyac olacak. Zaten artik yildiz Transferi beklemek en büyük hata olur. Artik yildizlar belli. Bu takima bi stoper, bir sol bek ve bir iki alternatif orta saha yeter. Neyse bunlari sezon sonu uzun uzun yazar tartisiriz.

IBB maci...

Ilk yari Galatasaray harika oynadi. Bol pas yapan, sürekli gol arayan ve en önemlisi topu kaybetmesi halinde savunmaya cabuk dönen bir takim vardi. Takim görüntüsü her gecen gün artiyor. Haftalar önce gruplara ayrilan Galatasaray futbolculari son maclarda takim olma yolunda büyük adimlar atti. Bu basari Fatih hocadan sonra Drogba nin basarisidir. Oyunculari sevgi ile yönetme arzusu onun ne kadar büyük bir isim oldugunu her gecen gün daha iyi anlatiyor. Öne cikan 3 isim. Drogba, Sneijder ve Hamit oldu bence. Tabi Buraka haksizlik yapmayalim. Atmaya devam ediyor. Kendini gelistiriyor ve gün gectikce önemini artiriyor. Melo kendini buldu ve ne kadar önemli oldugunu hatirlatti. Eboue bildigimiz Eboue gibiydi. Selcuk oyunu geriden kurma özelligini gelistiriyor ve böyle giderse sezon sonu Italyanlar onu kapar. Tarzi Italya Ligine cok yakisiyor. Neyse ben Drogba, Sneider ve Hamite geri dönmek istiyorum.

Hamit hakkkinda daha önce en az iki Makale yazdim. Böyle önemli bir degeri savunmak ve özelliklerini anlatmak zorunda kalmanin bile büyük sacmalik oldugunu yazdim. Özelikle 4-3-1-2 en cok ona yaramis. Göbekte cok daha iyi isler yapiyor. Top caliyor, pas trafigini sagliyor, sut atiyor, assist yapiyor. Kisacasi mükemmel bir Hamit vardi IBB macinda. Herkes bu aralar Hamitin üzerine titriyor. Umarim yarin iki topu direkten dönmesi ile birlikte o insanlarda dönmez.

Sneijder hergün üzerine koyarak ilerliyor. Takim artik ona daha fazla güveniyor. IBB macinda attigi paslar, cabuk düsünmesi, defansa yardim etmesi ve direkten dönen top harikaydi. Hele hele bu adam kosmaz diyenlere sasiriyorum. Meshur Hollanda futbolu "Total football" 

Renktaslarim bu futbol felsefesini arastirmanizi tavsiye ederim. Sneider bu felsefe ile yetismis ve bu felsefe sayesinda bugünlere gelmistir. Bu sistemde hersey var ama kosmamak yok! Merak edenlerin ve Sneijderin defansif özellikleri olmadigini idda edenlerin Hollanda Futbolunu arastirmalarini tavsiye ederim. Fatih hocam bir sözümde sana. Tamam adam hazir degil ve her 3 günde mac onuyoruz ve önümüzde Real maci var ama umarim bu adami her mac 60larda oyundan almak adet haline gelmez.

Drogba gercek bir Lider. Oynuyor, oynatiyor, gol atiyor, gol attiriyor, savunmaya yardim ediyor. Yani herseyi yapiyor. Bence türk futbol tarihinin en önemli transferi. Burak bu adamin katkilari ile gercek bir golcü olma yolunda önemli adimlar atti ve atmaya devam ediyor. Futbolcu olarak bir görev alirsiniz. Bu adam buraya sadece gol atmaya degil, Türk futbolunun seviyesini artirmaya gelmis. Önümüzdeki yil bence ona bir jest yapilmali. Galatasarayin yeni kaptani Didier Drogba olmali!

Real Madrid maci...

Sonuc ne olursa olsun gururluyuz ve mutluyuz. Birileri 1% birileri 3% söyler. Ümit Özat gelip Arenada üclü cektirecekmis. 

Evet rakip cok büyük. Ronaldo, Di Maria, Özil, Alonso, Ramos, Casillas ve Mourinho ve ilk Adres Bernabeu Stadi. Isimiz zor ama imkansiz degil.

Sanirim söylencek son söz.

GERCEKLERI TARIH YAZAR TARIHIDE GALATASARAY...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...