

27
2012

Dün çıktığımız ilk derbi maçında bana göre hiç hesapta olmayan 2 puan kaybettik. Ben maçı bir çok taraftar gibi rahat bir şekilde alacağımızı düşünüyordum. Ama akıl almaz bir şekilde yine ilk yarıda kopacak maç akıl almaz defans hataları yüzünden berabere bitti. Yenilebilirdik te. Açıkçası ben bu puan kaybının kendimize gelmemiz açısından iyi olduğunu düşünüyorum.
Şu bir gerçek ki geçen sene defansımızın iyi olmasının asıl sebebi, Selçuk Melo ikilisinin defansa olan katkısıydı. Ama dün bireysel hatalar ön plandaydı. Olmadık goller yedik. Bu takım belki bu defans hattıyla şampiyon oldu ama, çift forvet oynayan bir takım için en azından bir stoperin hızlı ve çevik olması gerektiğiniz düşüyorum. Bence Danny bu takımda direk oynamalıdır. Eğer şampiyonlar liginde de aynı sistem 4-4-2 yi oynayacaksak bu şarttır.
Bir de Fatih hocamızın yaptığı oyuncu değişikliklerine ben anlam veremedim açıkçası. Hamit sahada dökülürken Melo neden çıktı hiç anlamadım. Tamam belki melo’da gününde değildi. Ama çıkarılması gereken ilk oyuncu Melo olmamalıydı. Biz geçen sene de çift forvet oynadık. Ama forvet hattında Elmander (yıpratıcı forvet) ve Necati ya da Baros (bitirici) oynuyordu. Necati ve Baros’un ne kadar bitirici olduğu tartışılır. Ama sonuçta sistem buydu.
Şimdi Elmander-Umut oynuyor. Bu takımda şu an itibariyle kesilmesi imkansız olan iki kişi bence Selçuk ve Umut. Elmander ve Umut özellikleri hemen hemen aynı olan oyuncular. Bizler boşuna Adebayor’u, Suarez’i veya başka bir forveti istemedik. Çünkü bu takım çok gol kaçırıyor. Bize son vuruş becerisi üst düzeyde olan bir forvet lazım diye boşuna söylemedik. Burak Yılmaz geçen sene 33 gol attı. Ama hepimizin de bildiği gibi Burak Yılmaz’da çok gol kaçırıyor. Bu kadar forvetin olduğu bir takımda forvet istemek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama ihtiyaç açısından kaçınılmaz olduğu aşikar. İsim vermek istemiyorum ama artık Ünal Aysal çilek sözünü tutmalı. İstediğim illa ki yıldız transferi değil. Sadece bu eksiğimizi karşılayacak bir forvetin alınması.
Sol bek transferinin gereksiz olduğunu düşünen biri olarak dün Hakan Balta’yı görünce açıkçası kuşkulanmaya başladım. Sadece 3.goldeki hatası değil, genel olarak çok kötüydü. İnanılmaz pas hataları yaptı. Belki takım olarak kötüydük ama bir başka bek adamı Eboue çok iyi oynamamasına rağmen sırıtmadı. En azından görevini yaptı diyebiliriz. Semih ve Ujfalusi çok yavaş kaldılar. O yüzden Danny’nin olması gerektiğini söylüyorum zaten.
Açıkçası bu puan kaybı beni üzmesine rağmen lig için fazla kaygılandırmadı. Biz BJK’yi en vasat halimizde bile yenecek güçteyiz. Yeter ki oyuncularımız performanslarını biraz olsun arttırabilsinler. Ama dediğim gibi bitirici bir forvet şart bu takıma. Yoksa bu puan kayıplarına daha çok yanarız. Özellikle şampiyonlar liginde şunu atsaydık maçı alırdık diyeceğimiz maçlar oynayacağımıza eminim.
Geçen sene de lige kötü başlamıştık. Bu sıcak havalarda takımlardan üst düzey performans beklemek haksızlık olur. O yüzden 1-2 hafta sonra takımımız istenilen seviyeye gelecektir. En azından ben böyle düşünüyorum. Bir de ne kadar kötü olursa olsun takımın beyni olan Selçuk-Melo ikilisi bozulmamalıdır. Şu anda yapmamız gereken ilk hamle forvet transferi olmalıdır. Uzun vadede de kaliteli bir sol bek transferi. (Kaliteli yerli bir sol bek nerden bulacağız bilmiyorum ama)
Bir sözüm de dünkü maçta kendiniz taraftar zanneden insan müsveddelerine. Evde karısına kızına bağırmaya cesaret edemeyen orada gelip içini döküyor işte. 2 senedir önlenemez yükselişimiz belli ki çok kıskandırmış onları. Tabi bir de artık kader birliği yaptıkları şikebahçe. Bu tür maçları daha çok görürüz. Samet Aybaba dünyanın en iyi taraftar grubu diyor çarşı için. Evet iyi olduğu taraflar var. Mesela ben onlar kadar çirkefleşebilen bir taraftar topluluğu hiç görmedim.
Neyse artık. Bu sene yine futbol dışında mücadele etmemiz gereken çok şey olacak anlaşılan. Altından kalkacağımıza eminim. Çünkü biz GALATASARAYIZ VE GALATASARAYLIYIZ.
Puan kayıplarına aldırmadan geçen sene olduğu gibi takımımızdan desteğimizi esirgememeliyiz. Biz diğer taraftar grupları gibi işler kötü gittiğinde stadı yakıp yıkan, ona buna küfreden, oraya buraya saldıranlar olmadık. Bizler için aslolan hep GALATASARAYDIR.
Saygılarımla,

- Milli yas ilan edilince ne olur? Milli yas tatil mi? Milli yas ne demek?
- DEPREM DUASI! Türkçe-Arapça deprem duası, peygamberimizin deprem, zelzele duası
- Kahramanmaraş fay hattı koptu mu? Kahramanmaraş fay hattı geçen yerler haritası
- En yakın noter, noter çalışma saatleri
- Bugün yağmur yağacak mı, bugün yağmur var mı?
- Adıyaman deprem mi oldu? Son dakika Adıyaman deprem kaç şiddetinde oldu? Adıyaman deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- 13 şubat okullar tatil mi? Türkiye genelinde tüm okullar tatil mi?
- Fenerbahçe Konyaspor maçı ertelendi mi?
- Adıyaman Besni'de deprem! Ölü ve yaralılar var
- Yarın 8 şiddetinde deprem bekleniyor mu? Saat 5'te deprem mi olacak?
- Deprem ne zaman bitecek? Tekrar deprem bekleniyor mu, olacak mı? 6 Şubat 2023
- Sakarya'da deprem mi oldu? Son dakika 6 Şubat 2023 Sakarya deprem kaç şiddetinde oldu? Sakarya deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Kayseri'de deprem mi oldu? son dakika 6 Şubat 2023 Kayseri deprem kaç şiddetinde oldu? Kayseri deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Otobüs seferleri iptal mi? 6 Şubat 2023 Son dakika otobüsler açık mı?
- Uçuşlar iptal mi son dakika 6 Şubat 2023! THY, Pegasu iptal edilen uçak seferleri
- Elbistan deprem son dakika 6 Şubat 2023 Elbistan deprem kaç şiddetinde oldu? Elbistan deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Çorum deprem son dakika 6 Şubat 2023 Çorum deprem kaç şiddetinde oldu? Çorum deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Starlink nedir? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Elon Musk starlink uyduları Türkiye ile ilgili paylaşım yaptı!
- Deprem yardım kampanyası 2023! AFAD yardımı nasıl, nereden yapılır?
- Deprem geçmiş olsun mesajları! Geçmiş olsun Türkiyem
- Deprem okullar tatil mi? Son dakika deprem olan illerde okullar tatil mi?
- Kilis'te deprem son dakika 6 Şubat 2023 Kilis deprem kaç şiddetinde oldu? Kilis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Deprem kaç kişi öldü? Deprem ölü sayısı 6 Şubat 2023! Deprem can kaybı sayısı açıklandı
- DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI 2023! AFAD DEPREM ÇANTASI MALZEMELERİ
- Deprem haritası Türkiye 2023! Son dakika Türkiye deprem haritası
- Deprem geçmiş olsun mesajları, sözleri ve paylaşımları... Geçmiş olsun Türkiye deprem 2023
- Adana deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Adana deprem kaç şiddetinde oldu? Adana deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Diyarbakır deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Diyarbakır deprem kaç şiddetinde oldu? Diyarbakır deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Borsa kapandı mı? 6 Şubat 2023 Borsa İstanbul durdu mu?
- Bitlis deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Bitlis deprem kaç şiddetinde oldu? Bitlis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?

