
27
2012

Kasımpaşa galibiyetinden sonra derbide herkesin ortak favorisi Galatasaraydı.Açıkçası Kasımpaşa maçında oynanan vasat futbol sonrası favori gösterilmemizin nedenini Beşiktaşın kötü durumuna bağlamaktan başka bir açıklaması yok.Lig başı olduğundan futbolcuları,Fatih hocayı anlayabiliyorum.Beşiktaş maçındada benzer oyun oynayacağımızı en kötü ihtimalle berabere kalacağımızı düşünüyordum , fakat maç beklediğim gibi başlamadı.İlk kırkbeş dakika sahada istediği futbolu oynayan,oyununu rakibe kabul ettiren,hazır görüntüsü veren derbinin favorisi Galatasaraydı.Selçukla , Emre'nin Beşiktaş savunmasının arkasına attığı akıl dolu paslarla golü aradık.Maçı gözünüzün önüne getirirseniz ilk kırkbeş dakika bunu çok iyi başardık.Beşiktaş savunmasını hep çizgi halinde yakaladık.Yediğimiz gollerden bahsetmek istemiyorum,hatalar illaki olacaktır,daha ligin başındayız ve hazır değiliz.Yediğimiz gollerden sonra herkesde ''atarız'' rahatlığı vardı,öyle bir ilk yarı oynadık.Emre,Selçuk,Umut,Semih,Eboue,Melo iyi futbollarıyla göze battılar.Bir de pas hatalarıyla göze batan Elmander ve Hamit vardı sahada.Eboue bek olmasına rağmen,Hamite ''sağ açık neler yapmalı'' dersi verdi.Elmander mücadelesiyle,hırsıyla ve attığı gol ile kendini affettirmesini bildi.Hamit için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ; futbolcu tipi,oyun tarzı Elmander ile çok ta benzeşmiyor.Yani Hamiti kaptırdığı topu 50 metre kovalıyıp tekrar kazanırken göremeyiz.Henüz hazır değil zamanla takıma adapte olacaktır.Melo için çok şey söylemeye gerek yok.İlk yarı (golü saymazsak) hatasız oynadı, ters toplarla takımını atağa çıkardı,topun daha fazla bizde kalmasını gözle görülür bir şekilde sağladı.
İkinci yarıya Fatih hocanın,hazır olmadığı ve özgüven eksikliki yaşadığı çok net farkedilen Hamit değişikliği ile başlayacağını düşünüyordum.Fatih hoca tercihini Melo'dan yana kullandı ve Hamiti kaybetmemek adına Melo-Amrabat değişikliğine başvurdu.Göbekte Emre ve Selçuk iş birliği ile Amrabat ve Hamiti topla buluşturarak Beşiktaşı kanatlardan vurmayı düşündü.Hamit kötü futboluna devam edince de tam bir ''açık'' olan Aydını oyuna aldı.Peki ne oldu da ilk yarıda başarı ile yaptığımız savunma arkasına atılan toplardan vazgeçtik,kanatları tercih ettik anlamış değilim.Melo çıktıktan sonra orta sahada top tutmakta zorlandık.İlk yarı savunma arkasına attıkları toplarla göze carpan Selçuk ile Emre topla çok az buluştu,doğal olarak Umut'a da ceza sahası içinde Beşiktaşlı futbolcularla boğuşmaktan başka bir iş düşmedi.Oyuna sonradan dahil olan Amrabat ta hiç bir varlık gösteremedi, hazır olmadığı göze çarptı.Amrabat'ın yeri sol açıktır.Emre Çolak'ın da başarılı olduğu yer sol açıktır.Amrabat oyuna girerken 10 ml Euro ödendiği için değil Emre'yi kesecek duruma geldiği için girmelidir.Amrabad-Melo değişikliğini maçın kopma anı olarak değerlendiriyorum.
Hakem kararları maçın önüne geçti.Melo'nun kendi kalesine attığı gol öncesi Elmander,Fernandes arasındaki mücadelenin temiz olduğu düşüncesindeyim.Yanlış karar 1-0 geriye düşmemize neden oldu.İkinci yarıda Emre Çolak'ın vuruşunda Hilbert net olarak topu eliyle kesti ; penaltı olmalıydı.Son dakikalarda ceza sahamıza yakın bölgede Batuhan-Semih mücadelesinin faul olmadığını gördüm akabinde kazandığımız penaltımız kesinlikle (!) penaltı değil.Yine son dakikalarda İbrahim Toraman - Aydın mücadelesinde İbrahim ikinci sarı kart ile atılması gerekirken Aydın sarı kart gördü.
Keske Burak düşmeseydi 3-2 yenilseydik dedim kendi kendime,keske Real Madrid'ten transferimiz 50 tane top kaptırsaydıda ceza sahası içinde kendini komik bir şekilde yere bırakmasaydı,keske Fatih hoca maçtan sonra çıkıp ''Hakem maçın önüne geçti,Burak'ın pozisyonu penaltı değildi fakat bizim alehimize de bir çok karar verdi'' deseydi.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum.Mutlu bir hafta geçirmeniz dileği ile...


- Sigaraya yeni zam geldi, sigara fiyatları ne kadar oldu? Sigaralar kaç paraya yükseldi (12 Ağustos Cuma)
- SİGARAYA ZAM AÇIKLANDI | 2022 TEMMUZ SİGARA ZAMMI (12 Ağustos Cuma)
- Sigarada fiyat değişikliği ne oldu? Sigara son zamlı fiyatlardan sonra ne kadar? (12 Ağustos Cuma)
- SON GÜNCEL FİYATLARIYLA SİGARAYA ZAM HABERİ (12 Ağustos Cuma)
- 2022 Temmuz zammı sigara fiyatları SİGARAYA ZAM GELDİ) (12 Ağustos Cuma)
- SON FİYATLAR - Sigaraya kaç para zam geldi? Sigaralar kaç para oldu? (12 Ağustos Cuma)
- 2022 Sigara fiyatları, Sigara güncel fiyat listesi tüm markalar (12 Ağustos Cuma)
- Kadın Girişimciler İçin Kredi Olanakları (12 Ağustos Cuma)
- En Son Takibe Alınma Tarihi Ne Zaman Silinir? (12 Ağustos Cuma)
- Elektronik Ürün Senedi ELÜS) Nedir, Avantajları Nelerdir? (12 Ağustos Cuma)
- Cari Açık Nedir ve Nasıl Hesaplanır? (12 Ağustos Cuma)
- Dünyanın En Büyük 2. Borsası: Nasdaq Borsası (12 Ağustos Cuma)
- Vakıflar Bankası Başka Bankaya EFT Ne Zaman Geçer? (12 Ağustos Cuma)
- Halk Bankası Gece Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? (12 Ağustos Cuma)
- Ziraat bankası EFT Saati Kaçta Başlıyor? (12 Ağustos Cuma)
- Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Nasıl Yapılır? (12 Ağustos Cuma)
- Kredi Kartı Borcumu Nasıl Yapılandırabilirim? (12 Ağustos Cuma)
- Finansbank Başka Bankaya EFT Ne Zaman Geçer? (12 Ağustos Cuma)
- KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Nedir, Nasıl Alınır? (12 Ağustos Cuma)
- Kredi Kartı Öğrenciye Çıkar mı? (12 Ağustos Cuma)
- Hangi Banka Maaş Bordrosuz Kredi Verir? (12 Ağustos Cuma)
- Dünya Ticaret Örgütü Nedir? (12 Ağustos Cuma)
- Su Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır? (12 Ağustos Cuma)
- Siyah Maske Nedir, Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır? (12 Ağustos Cuma)
- Hangi Diziler Final Yapıyor? (12 Ağustos Cuma)
- Erşan Kuneri Ne Zaman Yayınlanacak? (12 Ağustos Cuma)
- Çilek Nasıl Temizlenir? (12 Ağustos Cuma)
- Terrier Cinsi Köpekler Ne Kadar Tıraş Edilmelidir? (12 Ağustos Cuma)
- Muhabbet Kuşları İçin Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır? (12 Ağustos Cuma)
- Kuşların Hastalıkları Nelerdir? (12 Ağustos Cuma)

