Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
Ağlama içim acıyor
 Ağu
15
 2012

Evet bir derbi daha geride kaldı. Futbolcularımız yine her zaman olduğu gibi yerlisi yabancısı elinden gelen her şeyi yaptı. Yenilsek bile kim ne diyebilirdi ki bu takıma. Ama Engin’e çok şey diyen olurdu. Ben şahsen Terim’in yerinde olsam çok ağır bir cezaya çarptırırım ki bir daha bırak bunları yapmayı hakeme “ya” demeye bile cesaret edemesin. İstediğin kadar haksız gol ye. Maç 2-2  olmuş. Üstün olan taraf sensin zaten. Yine atarsın çok mu sorun sanki? Nedir o sahadaki hallerin? Kuyt yanından geçiyor. Yerlerde kıvranmalar. Biz Galatasaraylıyız. Böyle şeyler bizlere yakışmaz Engin Efendi. Sahada o kadar arkadaşın mücadele ediyor. Elmanderin Umutun Selçuğun kimsenin beğenmediği ama dün harika bir maç çıkaran Hakan Balta’nın koşmaktan dalakları yırtılacak. Sen onların emeklerini hiçe sayıp, sorumsuzluğunla takıma zarar veriyorsun. Dua et ki kupayı kazandık. Yoksa bir daha oynayamazdın bu takımda. İnşallah bundan sonra  düzelirsin de takıma faydan dokunur.

Daha maçın 2.dakikası. Babam ve kardeşime dönüp baktım ve dedim ki bu maçın nasıl bir maç olacağı belli. Yine biz oynayacağız o kesin. Ama kim kazanır bilemem dedim.  Malum takımın şansı ve balını hesaba katınca haliyle iyi oynasanız bile galibiyetten emin olamıyorsunuz.

Bundan önceki Lazio maçını izlediğimde Umut ve Elmander’in bir pozisyonda rakip defansa yaptığı baskıyı izlemiştim. Rakip defansın o baskı karşısında düştüğü durumu görünce Fener  maçında  Elmander-Umut oynasa keşke diyordum. Aman yarabbi  o nasıl bir pres o nasıl bir baskı öyle. Umut bırakıyor elmander basıyor , elmander bırakıyor umut basıyor.Selçuk yine tam bir orkestra şefi gibi. Takımı o kadar iyi yönetiyor ki. Emre Çolak ileri geri çalışıyor. Hamit ve Emre çok üretken olamadılar belki ama defansif anlamda müthiş bir katkı sağladılar takıma. Defansta kaya gibi Semih ve ilk resmi maçı olmasına rağmen Danny. Eboue zaten buldozer gibi. Ben bu takıma bir sol bek alınması taraftarıydım, hala da istiyorum. Ama Hakan Balta böyle oynayacaksa varsın sol bekte gelmeyiversin.

Dün malum takımın transferleri bir de bizim transferlere baktım. Bir de sahada gösterdikleri performansa. İnanın Fatih Hoca hangi oyuncudan nasıl verim alacağını çok iyi biliyor. Tecrübe böyle bir şey olsa gerek. Biz yeri geldiğinde maçları 4 forvet bile oynadık. Ama malum takımın teknik direktörü 10 kişi kalmış olsak bile çift forvete dönmeyi aklında bile geçirmedi. ( Ben yemedi diyorum ama). Fatih Terim’in kendi mantalitesini takımına ve bizlere fazlasıyla aşıladı. Ben kupayı kaybedebilirim, ezeli rakibime yenilebilirim, ama 10 kişi kalsam ben yine saldırırım sana. Yenilebilirim ama oynadığım oyunla ezilmem.

Dün tekrar, yine, yeniden Galatasaraylılığımla gurur duydum. Ne kadar güzel bir ayrıcalıktır dedim kendi kendime. Bir yanda kaybettikleri bütün maçlar gibi hakemden dert yananlar, ağlayanlar, kocaman gibi kendi attığı 2.gole 10 kişi kalmamıza hiç dem vurmadan kazandığımız penaltıyı ucuz diye niteleyenler. Neler neler… Ben 28 yaşındayım renklaşlar.  Bu takıma gönül verdiğim ve maçlarını izlemeye başladığım zamandan beri Fenerbahçeliler hep ağlıyor. Yenildiklerinde ağlıyor. O öyle olmasaydı, hakem öyle yapsaydı, o top girseydi falan filan. Halbuki bu kadar mazlum rolü yaparken sevgili başkanları ve onun tayfaları maşallah tarlalar sürüyor, çok sevdiği kızları Ayşe’yi tatile bile çıkarıyorlar. Yardakçıları Demirören’i  başlarına getiriyorlar. Yine de sarı-kırmızı armayla başa çıkamıyorlar. Acıyorum onlara.

Neyse lafı fazla uzatmayalım. Ben şahsen çok üzülüyordum. Malum takımın çok değerli başkanı tahliye olduğunda bir Galatasaraylı olarak hediye verememek çok üzüyordu beni. Bu galibiyet sana gelsin değerli başkan. Hediyemiz olsun sana. Çıkar çıkmaz kongrelerinde  akli dengesi bozuk Denizli amigosunun mektubunu okuyan zat- muhterem J Ama senden bir ricam var. Ne olur çıkıp sen de ağlama. Koskoca camiasınız. Biriniz çıkıpta erkek gibi tebrik edin büyüklüğümüzü kabul edin. Biz de sizi affedelim J

Artık biz taraftarlar ve camiamız her derbi maçında oturup fenerlilere şu soruyu soracağız?

AĞLAYACAK MISINIZ?

BAK AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM....





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...