Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
El insan be adam!
 Ara
01
 2011

SAYIN TANBURACI

 

Çok değil birkaç sene öncesine kadar beğendiğim yazarlar arasında futbol bilgisinin üst düzeyde olduğunu düşündüğüm, tv programlarında yorumlarını, sorularını, cevaplarını beğendiğim bana göre üst düzey bir spor yazarı vardı. Özellikle yorumlarına mizahını da kattığı zaman gerçekten büyük keyif almışımdır.

Ama şimdilerde görüyorum ki Galatasaray adına bir karalama kampanyası başlatmış. Sürekli olumsuz yorumlar yapıyor. Bu haftaki Sivasspor maçı sonrasındaki yazısını okuyunca gerçekten insanın bir anda nasıl bir Galatasaray düşmanı olacağını merak ettim. Öyle ki yorumları  objektiflikten tamamen uzaklaşmış, sürekli tek bir hedefe kilitlenmiş, alttan alttan dem vurmalar almış başını gidiyor.

1- Takım eksik kalmış 2-1 önde. Terim orta sahayı kuvvetlendirmek için Barosu çıkarıp oyuna Ayhan’ı alıyor. Ayhanın artık Galatasaray formasını giymesini istemeyenlerdenim. Kötü futbolcu olduğu için değil ama eski formundan son 2 senedir çok uzakta. Yaşının ilerlemesi buna örnek gösterilebilir. Ama yapılan değişiklik çok açık. Sivasspor ataklarını kesmek için forvet adamını çıkarıp orta sahaya dirençli bir taze kan sokmak. Ama Sayın Tanburacı’nın gözünde bu tamamen korkaklık.

Terimin maç içinde yaptığı bir çok yanlış var. Ama bu değil bence.

Ne yapacaktı, eksik kalmışken defans adamını çıkarıp bir forvet daha mı alacaktı?

Laf olsun torba dolsun.

2- Semih Kayanın pozisyonu penaltı kırmızı kartmış. Hakem yüzümüze bakmış. El insaf be Tanburacı. Hangi gözlüklerle izliyorsun maçı. Adam dokunmuyor bile. Maç sonrası Pedriel penaltı değildi demesine rağmen Galatasaray hakem sayesinde maç kazandı demeye getiriyorsun. El insaf artık.

 

3- Rijkard ve Hagi zamanında Galatasaray tarihinin en başarısız sezonlarını yaşarken, oynanan oyun içler acısıyken bile mavi boncuk dağıtan bu takım iyi olacak diye diye geçen sene düşmemeye oynadığımız sezondan bahsediyorum. El insaf be Tanburacı. Bu takım geçen sene çok iyi olacakken şimdi mi öldü bitti. Nedir bu takımla alıp veremediğin.

    Bu takımın geçen seneki kadrosunun neredeyse %70 i değişti. Yabancıları tamamen yenilendi. Belki çok iyi değiliz. Ama o kadar da umutsuz olmaya gerek yok. Yeni yönetim, yeni teknik heyet, yeni futbolcular.

     Sanki Ünal Aysal ve Fatih Terim’in elinde sihirli değnek var. Takıma dokununca Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak. Biraz sabret Sayın Tanburacı. Riijkard’a ve Hagi’ye hak etmedikleri halde gösterdiğin hassasiyeti Terim’e de göster. Terim’i seven var sevmeyen var. Belki kimilerine göre iyi bir teknik direktörde değildir. Ama Fatih Terimin Riijkard ve Hagi’den daha iyi bir Galatasaraylı olduğu da kesindir.

    Şu anda liderin 3 puan gerisinde 2.sıradayız. Çok önemli bir derbi maçına çıkacağız yakın zamanda. Vay be. Ne kadar kötüymüş durumumuz. Geçen sene düşmemeye oynayan takım bu sene 2.sırada. Suçlu Fatih Terim.

     Sayın Tanburacı için bundan sonraki en büyük dileğim artık Fatih Terim kompleksinden kurtulup bir Galatasaraylı olarak objektif yorumlar yapmasıdır. Yine hatalar eleştiriler olacaktır. Ama yazımın içinde çok defa yazdığım gibi;

        

  EL İNSAF ARTIK TANBURACI.

 

NOT:

 Ben Galatasaraylıyım diyen herkes; Fatih Terim’i sever sevmez onu bilemem. Ama bundan önceki seneleri düşünen herkes bu takıma sahip çıkmak zorundadır. Fatih Terim’e en az Riijkard ve Hagi kadar sabır göstermek zorundadır. 

 

SAYGILARIMLA,





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...