Makale Yaz
a-scorpion
Bu haberi yazdır
Somali'ye Jet Organizasyon
 Ağu
20
 2011

Türk Milleti yardımseverdir. Nerede bir acziyet varsa, her zaman mazlumun yanında olmuştur. Petrol zengini bazı ülkeler gibi Somali'deki insanlık ayıbına vurdumduymaz kalmamıştır. Biz de sadece birey olarak değil, kulüp olarak da bu iyilik hareketine katkıda bulunmalıyız. Bu insanlık dramına karşı seyirci kalmamalı, şanlı şerefli tarihimizin bize verdiği güçle, kurumsal yapıdaki milyon dolarlık kulüplere öncülük yapmalıyız.

Nasıl konser veren bir sanatçı o konserin gelirlerini Somali'ye bağışlayabiliyorsa, biz de hazırlık maçlarındaki bütün hasılatı bu şekilde anlamlandırabiliriz. Bunun için de en kısa zamanda jet organizasyon başlatılmalıdır. Bir hesap yapacak olursak, 24 Ağustos'ta Real Madrid'le karşılaştıktan sonra 9 Eylül'e kadar önümüzde 16 günlük bir süre var. Biz bu 16 günde Türk Telekom Arena'da en az 3 hazırlık maçı yapabiliriz. İspanya'da ligler ertelendiği için İspanyol takımları olan Barcelona, Valencia ve Atletico Madrid en isabetli tercihler olacaktır. Ortalama 50 bin kişiden, kişi başı ortalama 50 TL alınsa, 2.5 milyon TL eder. 3 maç boyunca da bu rakam 7.5 milyon TL'ye ulaşır.

Biz de Galatasaray'ın Avrupa'nın bu dev takımları önündeki mücadelesini doya doya izlerken, diğer yandan vereceğimiz paranın ''aç bir karnı'' doyuracağını da bileceğiz. Galatasaray da bu iyilik hareketinin aracılığını ve öncülüğünü yapmış olacak. Bundan daha güzel bir organizasyon olabilir mi?

Bu anlamlı konuşmanın üzerine biraz latife yapalım; 7.5 milyon TL az mı? O halde Aydın Yılmaz'ı 1 milyon TL, Mustafa Sarp ve Ayhan Akman'ı da 750'şer bin TL'ye satarsak, toplam 2.5 milyon TL yapar. Bu parayı hazırlık maçlarındaki hasılata eklersek, alın size 10 milyon TL. Ki reklam gelirleri ya da sponsorlardan gelecek paraları da katmıyorum.

Avrupa'da adı sanı belli en az 50 kulüp böylesi bir organizasyon yapsa, Afrika'da açlık diye bir şey kalmaz. İşte asıl insanlığımızdan utanmamız ve asıl latifeyi de insanoğlunun düştüğü bu gülünç duruma karşı yapmamız gerekiyor. Madem aslında bu iş 50 kulübün 3 hazırlık maçı yapmasıyla çözülebilecek komiklikte, o halde neden biz böylesi bir organizasyonu başlatmayalım, bunun dışında kalalım?

Eğer birazcık olsun vicdanınız varsa, Real Madrid'ten sonraki 16 günlük boşluğu jet bir organizasyonla değerlendirirsiniz. Yok eğer bu vurdumduymazlık Galatasaray'a da bulaşacaksa, o zaman başta Ünal Aysal olmak üzere tüm Galatasaraylı yöneticilere sitemlerimi bizzat bildireceğim.

Haydi Galatasaray, şimdi tam zamanıdır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...