Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
2012-2013 sezonu takım kadrosu
 May
23
 2012

Evet sevgili Galatasaraylılar. Koskoca bir sezonu şapiyon olarak bitirmenin gururunu hala yaşıyoruz. Ama şimdilerde herkesin gözü önümüzdeki sezon devler liginde mücadele edecek galatasarayımızda yapılacak olan transferlere çevrildi. Herkesin kafasında beliren alınmasını istediği oyuncular var. İnanın bilgisayarda ne zaman boş bir sayfa açsam hayalimdeki Galatasaray kadrosunu yazmaktan parmaklarım aşındı. Her zaman olmuyor tabi. özellikle bu seneki olaylardan sonra gelecek kariyer sahibi yabancı oyuncuların maliyetlerinin biraz daha artacağını tahmin ediyorum.

Takımımızda birkaç mevkiye transfer ihtiyacı olduğu aşikar. Gelecek sene yabancı kontenjanı ne olacak o da belli değil. UEFA’nın ne karar alacağı belli değil. Böyle bir ortamda yabancı oyuncu transferi yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Federasyonun önümüzdeki sene sahada 5 yabancı olması kararını alacağı artık dedikodu sınırlarını aşmış durumda. İşte böyle bir ortamda bizler takımımızda eksik olan mevkilere kaliteli yerlilerin alınmasını ivedilikle sağlamalıyız. Geçen seneyi hatırlayın. Beşiktaş ve Fenerbahçe geçen sezon sivrilen genç yerlileri transfer sezonu başlar başlamaz kadrolarına katmıştı. Gerçi ne kadar verim alabildikleri aşikar ama yine de acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Takımımızda bazılarına göre acil bazılarına göre Hakan Balta’nın alternatifi olacak bir oyuncu ihtiyaç var. Ben bu transferin genç ve gelecek vaad eden yerli bir isimden kullanılması taraftarıyım ve birçok taraftarımızın Hasan Ali Kaldırımı istediğini biliyorum. Arkadaşlar biliyorum bazılarına göre saçma gelecek ama. Bir geçen sene kayserinin çoğu maçını bir kez daha izledim. Kayseri yediği gollerin çoğunu sağ kanattan yemiş. Hasan Ali Kaldırım arkaya çok adam kaçırıyor. Hızlı değil ve hücuma yeterince destek vermiyor. Ben Hakan Balta’dan fazlasını göremedim hatta eksiği bile var. Benim bu bölgeye alınmasını istediğim futbolcu Atila Turan. Sporting Lizbonda oynuyor. Henüz 20 yaşında. Hızlı çevik adam geçebiliyor. Belki kademede istenilen seviyede değil ama Fatih Hocanın elinden geçeceğini düşünüysek iyi bir oyuncu kazabiliriz. En fazla 1 veya 2 milyon euroya bu iş biter.

Servet takımdan ayrılacak. Gökhan Zan’a biz güvenmiyoruz. O zaman bir yerli stoper şart. Benim favorilerin Ömer Toprak, Serdar Aziz ve Serdar Taşçı. Ben Serdar Aziz’i eledim. Mümkün olduğunca Türkiye’den oyuncu almama taraftarıyım. Kulüpler öyle bedeller istiyorlar ki ağzı açık kalıyor insanın. Serdar Taşçı favorim Alman disiplinine sahip üst düzey maçlar oynamış bir oyuncu. Ujfalusıyı kesip yabancı kontenjanına yer bile açabilir Türkiye ligi maçlarında.

Sağ ve sol kanat için iki oyuncuya ihtiyacımız var. Sağ kanat için zaten bu sene alınması kesin gibi olan Hamit Altıntop. Bence Şampiyonlar ligi için işimize oldukça yarayacak bir oyuncu. Başka bir oyuncu yazmaya gerek yok. Zira ben Hamit’i aldık gözüyle bakıyorum.  

Sol kanada bir veya iki transfer yapılabilir. Birincisi ihtiyaç ikincisi kadro derinliği için. Yoğun maç trafiği bizleri bekliyor. Bence transferleri buna göre yapmalıyız. İlk adayım yerli olduğu için Gökhan Töre. Bu ismi çok beğendiğim için yazmadım. Sadece yerlilerin içinde alabileceğimiz bir oyuncu. Dediğim gibi Türkiye’den oyuncu almak bana kerizlik gibi geliyor. Alınabileceğini sandığım bir diğer isim ise bonservisi şu anda elinde olan Solomon Kalou. Forvet arkası sağ - sol kanat ve forvet oynayabiliyor. Fatih Hocanın çok yönlü oyunculara ne kadar sıcak baktığını hepimiz biliyoruz.

Son olarak çok koşan, süratli, adam geçebilen aynı zamanda son vuruşları da iyi olan bir golcü. Herkesin yorumlarını okuyorum ama çoğu kişiye katılmıyorum. Biz çift forvet oynuyoruz. Ne Drogba ne Berbatov ne de 30 unu geçmiş bir başkası. Şu anda belki bu takımın sistemine en çabuk uyum sağlayacak futbolcu bence Matıas Suarez. Belki hayalci düşünüyorum ama bu futbolcunun bizde büyük bir patlama yapacağını düşünüyorum.

Bazı arkadaşlar 8-9 kişi transfer etmişler çoğunu da ilk 11 e koymuşlar. Zaten takım geçen sene kuruldu yeni yeni oturmaya başladı. Kanımca tekrar yeni bir takım yaratmaya gerek yok. En azında ilk aşamada.

Gelecek sene olmayacak veya kadroya giremeyecek oyuncular hemen hemen belli gibi.. Aykut Erçetin, Servet Çetin, Serkan Kurtuluş, Çağlar Birinci, Ayhan Akman, Albert Riera, Milan Baros, Sercan Yıldırım. Kiralık gönderilip geri gelecek olan Culio, Pino, Stancu, Anıl ve Kazım var. Bilmiyorum ama aralarında bana cazip gelen Pino var sanki. Eğer eski bencilliğini üzerinden atarsa egoist oynamayı bırakıp takım oyuncusu olmayı düşünürse Pino gibi hızlı, adam geçebilen bir oyuncuya her zaman ihtiyaç var. Pino deyince aklıma hep o sene Kadıköyde 0-0 berabere kaldığımız maç geliyor. Fenerbahçenin tüm defans oyuncularını yerle bir etmişti. Hepsini peşine takmış hepsini deliye çevirmişti. İşte böyle bir Pino yu her zaman isterim ben. Hem yedek beklemesinde bence hiçbir sakınca yok.

iŞTE BENİM KADROM.

Fernando Muslera, Semih Kaya, Serdar Taşçı, Emanuel Eboue, Hakan Balta(Atila Turan), Felipe Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Solomon Kalou, Johan Elmander, Matıas Suarez.

Yedekler: Ufuk Ceylan, Tomas Ujfalusı, Atilla Turan, Engin Baytar, Emre Çolak, Gökhan Töre, Juan Pablo Pino

Tabi şampiyonlar ligini düşünürsek 11 deki yabancı sayısını da artırabiliriz. mesela defansın daha tecrübeli olması açısından serdar taşçı ujfalusı yi deneyebiliriz.

İstediğim bu seneki yaşadığımız başarının yeni bir takım kurularak bozulmaması. En fazla 3 veya 4 takviye. Ötesi takımı bozar diye düşünüyorum.

Saygılarımla,





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...