Makale Yaz
aslanemre7
Bu haberi yazdır
Bedelsiz yıldızlar
 May
23
 2012

Değerli Galatasaraylılar,

Şampiyonluğu kutladığımız şu günlerde futbol denince akla gelen ilk şey tabi ki transfer. Bende transfer konusunda geçen sene yaz aylarında transferlerimizle ilgili kaleme almış olduğum makalemde ki haklılığım ile bu konuda fazla mütevazi olmadan ikinci bir makaleyi daha kaleme almak ve siz değerli renkdaşlarımla paylaşmak istedim.

Galatasarayımız bu sene 3 kulvarda mücadele edecek ve şüphesiz ki bunlardan en önemlisi Devler Ligi. Bizim bu ligde eskisi gibi tekrar adımızı duyurmamız ve başarılı olabilmemiz için takımımıza kaliteli yabancı yıldızlar kazandırmamız şart. Bende endüstriyel futbolun ve kapitalist dünyanın gerektirdiği şekilde takımımıza faydalı olabileceğini düşündüğüm futbolcuları kendi futbol bilgime göre analiz edeceğim. 10 kişilik transfer listemdeki yıldızların tek ortak noktası hepsinin sözleşmelerinin bu sene haziranda bitiyor olması ve bonservis bedeli ödenmeden takıma kazandırılabilecek olması.

Oyuncu değerlendirmelerine geçmeden önce yaşı 31 – 32 olan yıldızlara yaşlı diyerek onları istememenin büyük hata olacağını vurgulamak isterim. Tomas Ujfalusi ismi bizleri bu konuda yeterince utandırdı galiba diye düşünüyorum. Ayrıca oynayacağımız kulvar Şampiyonlar ligi olacağı içinde tecrübeli yıldızların varlığı her anlamda takıma pozitif bir hava katacaktır. Lafı fazla uzatmadan oyuncuları değerlendirmeye başlıyalım.

1-DİDİER DROGBA: Forvet-  Yaş:34- Kulübü: Chelsea -  Ülke: Fildişi Sahilleri

Geçen sene başında da ciddi şekilde transfer olacağını düşündüğümüz Drogba bu sene kontratını tamamladı ve Chelsea’den ayrılacağını kamuoyuyla paylaştı. Ayrılmadan da Finalinde gol attığı Şampiyonlar ligi kupasını kaldıran Drogba tam bir profesyonel. Geçen Sene Villas Boas onu her ne kadar yedek bıraksa da yerine gelen Di Matteo kadroya ilk onun ismini yazdı.6 sene boyunca üst düzey bir takımda forma giyen Drogba geçen sezon lig kupa ve CL’de toplam 35 maça çıktı ve 6 sı CL’de olmak üzere toplam 13 gol attı. Barcelona maçlarında göstermiş olduğu mücadeleyi hatırlayanlar onun futbola olan tutkusunu ve iş ahlakını saygıyla karşılayacaklardır. Galatasarayımıza Keita ve Eboue’den sonra damga vuracak üçüncü Fildişi’li oyuncu olabilir.

2- DİMİTAR BERBATOV: Forvet – Yaş: 31 Kulübü: Manchester United -  Ülke : Bulgaristan

Dört sene evvel 38 milyon € gibi yüksek bir bonservis bedeli ile United’a geçen Bulgar yıldız Manchester United forması altında Premier Ligde toplam 108 maça çıkıp 48 gol attı. Son sezonunda Ferguson ile yaşadığı problemler ligde sadece 12 maç oynamasına neden oldu ancak attığı 7 gol ile kalitesini kesinlikle kanıtlamış bir yıldız. Üstün futbol zekası, pasları, bitiriciliği ve ismiyle rakip defanslara korku salan Berbatov kariyerindeki 51 Şampiyonlar Ligi maçı ile takımımıza her şeyi ile faydalı olabilecek bir futbolcu.

3-MLADEN PETRİC: Forvet- Yaş: 31 Kulübü: Hamburg – Ülke : Hırvatistan

Kariyerinin son 5 senesini Bundesliga’da geçiren Petric bu ligde 128 maçta attığı 51 gol ve yaptığı 17 asist ile kendisini kanıtlamış bir futbolcu, tabiki bir Drogba bir Berbatov değil ama muhteşem sol ayağı ve attığı spektaküler goller ile listemde kendine yer bulmayı hakeden bir yıldız.

4-SALOMON KALOU: Sol açık- Forvet  Yaş: 26 - Takımı: Chelsea – Ülke: Fildişi Sahilleri

Yeri geldiğinde Sol kanat yeri geldiğinde Santrfor oynama özelliğine sahip bir  yıldız. Genç yaşına rağmen Premier Lig’de 156 , CL’de 49 maçta forma giydi. Premier Lig kariyerinde 36 gol 25 asist, CL kariyerinde ise 7 gol 5 asist yapmış bir isim. Rakipleri canından bezdiren çalım yeteneği, sürati ve tekniği ile takımımıza çok şey kazandıracağını düşündüğüm Kalou’yu  ileriki yıllarda tekrar Avrupa’ya daha yüksek bedellerle satabilecek olmamızda bu transfer için iştah kabartan bir durum.

5-TRANQUİLLO BARNETTA: Sol açık – Yaş: 27- Takımı: Bayer Leverkusen- Ülke : İsviçre

Her transfer döneminde adı sıkça anılan Barnetta nihayet kontratını bitirdi ve bedelsiz yıldızlar arasına girdi. Kariyeri CL için yeterli olur mu bilinmez ancak kalitesi kesinlikle yetebilecek bir futbolcu. Bundesliga’da son sezonu hariç oynadığı her sezon ortalama 30 maçı deviren golleriyle değil ancak asistleri ile ön plana çıkan iyi bir alternatif.

6-OTMAN BAKKAL: Orta Saha- Yaş: 27 – Takımı: PSV-Feyenord(kiralık) – Ülke: Hollanda

Tüm kariyerini Hollanda Ligi Eredivisie ‘de geçiren Bakkal en büyük çıkışını son senesinde yaptı ve Feyenord forması altında çıktığı 29 maçta attığı 9 gol ve 7 asist yaptı. Hollanda’nın Kaka’sı diye anılan futbolcu hücuma yönelik orta saha oyuncusu tanımlamasına tam olarak uyan bir isim. Futbol kariyerinin en olgun dönemlerinde takımımıza faydalı olabileceğini düşündüğüm bir futbolcu.

7-SULLEY MUNTARİ: Orta Saha- Yaş: 27 Takımı: İnter- Milan – Ülke: Gana

Geçen yazda transferi çokça tartışılan Muntari sezonu İnter’de açıp Milan’da tamamladı. Güçlü, kuvvetli, koşan, basan Afrika’lı oyuncu tanımlamasına birebir uyan bir isim. Mourinho ondaki yeteneği görecek olmalı ki 15 milyon € gibi bir bedelle onu İnter’e aldırmıştı. Üstün top kapma yeteneği  ile Şampiyonlar ligi için orta sahada harika bir mücadele gücü olabilir. Şampiyonlar ligi tecrübesi derseniz İnter ile o kupayı kaldıran bir isim.

8- ROYSTON DRENTHE:
Sol Bek –Sol Açık- Yaş: 25- Takımı:Real Madrid- Everton(kiralık)- Ülke: Hollanda

2007 yılında Real Madrid’e 14 milyon € bonservis bedeli ile transfer olan Drenthe ilk iki sezonunda toplam 38 maçta görev yapmasına karşın Mourinho’nun takımın başına gelmesiyle önce Hercules’e ardından da Everton’a kiralandı. Premier Ligde başarılı maçlar çıkaran süratli ve yetenekli futbolcu 21 maçta 3 gol ve 5 asist yaparak kendine geldi. Transfer edilmesi halinde oda tıpkı Kalou gibi ileriki dönemlerde parlatılıp Avrupa’ya yeniden yüksek  bir bonservis  bedeli ile transfer olabilir.

9-CRİSTİAN CHİVU
: Sol Bek –Stoper Yaş: 31- Takımı: İnter Ülke : Romanya

Popescu gibi Rumen futbolunun en değerli defans oyuncularından biri olan Chivu İtalya Kariyerini iki büyük takım Roma ve İnter formasıyla toplam 190 maça çıkarak noktalama aşamasına getirdi. Şampiyonlar liginde oynadığı 50 maç ile de gayet tecrübeli bir isim. Sol bek ve stoper de görev yapma özelliğine sahip olan futbolcu takımımızın stoperde ve sol bekte çekebileceği sıkıntılara alternatif çözümler üretmek açısından oldukça iyi bir isim.

10- DOUGLAS: Stoper – Yaş: 24 Takımı:Twente: Ülke: Brezilya

1.92 lik boyu ve kuvveti ile dikkat çeken Douglas yaşına rağmen  Eredivisie de 135 maça çıkmış 12 gol ve 13 asist yapmış bir oyuncu. Defans oyuncusu olmasına rağmen attığı goller genelde kornerlerde ki hava hakimiyeti ile ilgili bir durum. Yaşı oldukça genç ve kesinlikle ileride Brazilya milli takımının kadrosunda  yer alabilecek bir potansiyel. Onu da ileriki bir dönemde yüksek bonservisler ile Avrupa’ya tekrar yollayabiliriz.

Değerli renkdaşlarım kendi Futbol bilgim ve görüşüm ile takımımıza kazandırılabilecek bonservissiz futbolcuları elimden geldiğince yorumladım. Bence takımımızın kesinlikle bir forvet bir sol kanat bir orta saha( Melo hariç tutuyorum tabiki) ve bir defans oyuncusuna ihtiyacı var. Şimdi sıra sizde herkes bu isimlerden veya benim gözden kaçırdığım bonservissiz isimlerden en çok istediği ilk üçü yazsın. İlk üç benden gelsin o zaman. Berbatov  - Kalou – Chivu

GALATASARAY TÜRKİYE’ DİR….

Not: CL kısaltması Şampiyonlar Ligi için kullanılmıştır.İstatistiki veriler için Transfermarkt.de sitesinden yararlanılmıştır. Bu fırsatı bizlere sunan çok değerli WebAslan editörlerine de sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

SAYGILARIMLA …





Etiketler : transfer
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...