Makale Yaz
aslanemre7
Bu haberi yazdır
YILDIZ TRANSFER Mİ İSTEDİNİZ ?
 Eyl
04
 2011

Öncelikle bizlere böyle bir fırsatı sunan değerli editör arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Değerli Galatasaraylılar,

Daimi bir webaslan okuyucu olarak, taraftarımızın özellikle transfer haberlerine yapmış olduğu yorumlara tümden bir cevap vererek bu seneki transferlerimizin analizini ve yıldız futbolcu diye kime denir onunla ilgili bir yazı kaleme almak istedim.

Hepimiz takımımızda yıldız futbolcu görmek istiyoruz bu şüphesiz ancak yıldız derken taa en baştan yanılgıya düşüyoruz. Yıldız futbolcu diye omuzlarımızda taşıdığımız Lincoln, Elano, ,Meira, Jo, Dos Santos takımımıza ne kattı, hangimiz bu futbolcular gündeme geldiğinde hayır istemiyoruz dedi. En acısı da yıldız diye avunduğumuz bu futbolcular şu anda neredeler. Hangisi Avrupa’nın kalbur üstü takımında oynuyor, hiç biri.

Yıldız futbolcu ile yetenekli futbolcuyu ayırt etmeliyiz artık. Yıldız futbolcu karakteriyle,yeteneğiyle,yaşantısıyla,mesleğine saygısıyla,disipliniyle yıldız olur. Ronaldo,Messi,Xavi,Iniesta,Ramos,Alves, bu özelliklere yani yıldız tanımına sahip oyuncular. Hangimiz takımımızda bu oyuncuları istemeyiz ancak endüstriyel futbolda gerçekçi olmak gerekirse bu oyuncuları takımımıza getirmek gelecekteki 10 yılımızı ipotek etmektir. Dolayısıyla ayağımızı yorganımıza göre uzatıp yıldız değil de takım oyuncusu istemeliyiz. Yönetimimiz de aynen bu şekilde davranıp Sayın Fatih Terim’in talepleri doğrultusunda takım oyuncusu aramakta ve takımımıza kazandırmaktadır.

İsterseniz,2011-2012 sezonu için takımımızın şimdiye kadar ki yapmış olduğu transferlerimizi taraftar gözüyle değerlendirelim.

1-MUSLERA: İtalya Seria A gibi üst düzey bir ligde, Lazio gibi üst sıraları hedefleyen bir takımda son iki sezonda sadece ligde 73 defa forma giymiş henüz 25 yaşındaki bir futbolcudan bahsediyoruz ki o futbolcu FFA tarafından 2010 yılında dünyanın en iyi 7. kalecisi olarak seçilmiştir. Şundan 1 ay önce Copa America’da Uruguay Milli takımının kupayı almasında en çok pay sahibi olan isimde kurtarışları ile kendisidir.

2-UJFALUSİ: Almanya, İtalya, İspanya gibi liglerde yıllarca forma giymiş tecrübeli bir isim. Herkes yaşından dem vuruyor kimse demiyor ki bu adam geçen sezon A. Madrid’te lig(32), kupa(5) , Avrupa(4) dahil toplam 41 maça çıktı, bir önceki sezonda UEFA ve Süper kupayı kaldırdı diye. Popescu geldiğinde çok mu gençti, takımın genç futbolcuya ihtiyacı olduğu kadar tecrübeli futbolcuya da ihtiyacı vardır.

3-EBOUE: Premier lig gibi Avrupa’nın en iyi liginde 6 sezon Arsenal forması giymiş bir futbolcudan bahsediyoruz ve daha 28 yaşında. 132 Premier Lig maçı ve 48 Şampiyonlar Ligi maçı  oynamış dile kolay 48 şampiyonlar ligi maçı Galatasarayımız dışında Şampiyonlar Liginde 48 maç yapan takım yok arkadaşlar. Soruyorum size hangimiz 2006’daki finalde Ronaldinho’ya karşı oynarken keşke bizde olsa şu adam diye iç geçirmedi.

4-FELİPE MELO: Juventus’ ta iki yılda toplam 78 maça çıkan biraz haylaz biraz hırçın Brezilyalı.2010 dünya kupasında Hollanda maçında Robinho’ya attırdığı gol bir önlibero için üst düzeydi. Takımımızın Suat Kaya’dan sonra çekmiş olduğu ön libero sıkıntısına derman olacak futbolcu. Ayrıca Süper Ligin 16.5 milyon euro ile en pahalı futbolcusu.

5-RİERA: Süper lige sertliği ile benzeyen Yunan liginde 26 maç 6 gol 13 asist ile iyi bir istatistik çıkardığı kesin.Daha önceki Liverpool macerası pek istediği gibi bitmese de bir önceki Espanyol macerasında takımını 2007 UEFA kupasında finale taşıyan finalde de golünü atan tecrübeli,süratli,sert şutlar atan ve tam bir takım oyuncusu. Ali Sami Yende Milli takımımıza attığı golü de unutmamak gerek.

6-ELMANDER: Sadece geçen yıla bakın yeter.38 maçlık sezonda 37 maç oynamış istikrarlı bir futbolcu.10 gol 6 asist ile de bu istikrarını taçlandırmış. Geçen sezon Premier ligdeki yılın golünü atan futbolcu. Spektaküler goller atan, asistleri ile de öne çıkan bir isim. Hele Ibrahimovicin göğsüyle indirdiği topa bir vuruşu var ki izlemeyen varsa izlesin. Liverpool maçında da attığı gol ile kalitesini zaten gösterdi.

7-SELÇUK İNAN: Hepimiz geçen yıl izledik anlatmaya gerek yok. Geçen yıl yaptığı 13 asist ile takımını ligde üst sırada tutan bir futbolcu ve şüphesiz Türkiye’nin en iyi şut çeken, en kaliteli orta saha oyuncusu yerli Xavi’ si. Ligde oynadığı 33 maç 2970 dk ile tüm maçlarda 90dk oynayan bir istikrar abidesi.

8-CEYHUN GÜLSELAM: Pek göze çarpmasa da ligde 25 maça çıkmış uzun boylu hem ön libero da hem stoperde oynayan çok yönlü bir isim. Fatih Terim 2007 de ilk milli davetini yaptığında ondaki potansiyeli görmüş olmalı ki Galatasaray takımına da onu hemen transfer ettirdi.

9-ENGİN BAYTAR: Çok yetenekli ama yetmez. Ona güvenen Fatih Hocasını yarı yolda bırakmamalı. Bu onun son şansı ve bu şansı değerlendirirse takımın değişilmezi olabilir. Her şeye rağmen geçen yıl 18 maça çıkmış ve 1 gol 4 asist. Tabi 2 asisti Trabzon’da ki Galatasaray maçında yaptı. Kupa finalinde Lugano’yu Antep’e kaleci Volkanı’da Samsun’a yollayan da ta kendisiydi.

İşte tüm transferlerimizi kendi futbol görüşüm ve biraz da istatistiklerle elimden geldiğince siz değerli Galatasaraylılara anlatmaya çalıştım.Yazımızın sonunda ortak görüşümüz ne oldu “yıldız değil takım oyuncusu istiyoruz” değil mi ?

GALATASARAY TÜRKİYEDİR...

Not:İstatistiki veriler transfermarkt.de sitesinden temin edilmiştir. 

 

 





Etiketler : transfer dönemi
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...