Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Transfer nedir, nasıl yapılır?(Scout)
 Ara
14
 2020

2020 yılının ocak ayında yazdığım yazıdan bir bölümü aynen aktarıyorum. Yazımın konusu eğer doğru yapılanma yapılırsa futbolcu satışından çok büyük paralar kazanılırdı. Yazıyla dalga geçenlerde olmuştu destek verenlerde. Yazı aynen şu şekilde, inanmayan ocak ayındaki yazımı okuyabilirler;

Peki kimi almalı?

Emre Akbaba’yı ilk oynadığı sezondan sonra alınmalı diyen, Emre Kılınç’ı iki yıldır konuşan, Vedat’ı Gençlerbirliği’ndeyken alınmalı diyen birisi olarak şimdiden alınması gerekenler diyorum; çünkü birkaç sene beklerseniz çok iyi paralara dahi alamayacaksınız.

Berat Ayberk Özdemir: Adı basına çok yansımadı ama bu sezon sonu ya da en geç seneye adını çok duyacağız. 21 yaşında ön libero ve orta saha oynayabiliyor. Bence çok iyi oyuncu. Mutlaka alınmalı.

Emre Demir: Kayserispor ve 15 yaşında ilk on bir oynuyor. Aşağı yukarı herkes biliyor. Ama şunu kimse söylemiyor, eskisine takılacağımıza bence yeni Arda’ya takılıp mutlaka almalıyız. Çünkü Arda’dan bile daha iyi olacak potansiyele sahip.

Ali Akman: Yakından takip ettiğim bir oyuncu. Bursaspor’da ve 17 yaşında. Bana kalırsa geleceğin milli takım forveti. Şu anda sakatlığı var diye biliyorum ama sakat olsa da olmasa da şimdiden alınmalı.

Ravil Tagir: Yeni dönem Altınordu ürünlerinden. Gelecekte Çağlar abisi gibi farklı yerlerde izleyeceğiz. Çok iyi bir pasör stoper. Ayrıca sol ayaklı 16 yaşında.

Şimdi bir çoğunuz diyecek ki bunlar daha çocuk. Koskoca Galatasaray’da oynarlar mı? Eğer Barcelona, City ve birçok Avrupa takımı bu yaşlarda oyuncuları oynatabiliyorsa biz niye oynatmayalım? Bir de şöyle düşünün bu oyuncuların tuttuğunu ve iyi performans gösterdiğini. Kaç paraya satarsınız? Doğru oyuncuya doğru yatırım yaparsanız bu işte kaybetme şansınız yok.

Yüz milyon Euro kar ederim derken bundan bahsediyorum.

Neyse sevgili dostlar Galatasaray’la kalın, hoşçakalın…

@verazone

Peki şimdi bu oyuncular ne durumda? Ravil Başakşehir’de, Ali Akman’ın şimdi peşindeyiz, Berat yavaş yavaş piyasasını buluyor, Emre’yi de şans bulduğunda göreceksiniz Türkiye konuşacak. Şimdi ben bunları demiştim demek için yazmıyorum, önümüz transfer dönemi ve artık saçmalamayı ve günü kurtarmayı bırakın. Geleceğe yönelik Galatasaray’ımızı kurtaracak hamleler yapın. Bu da doğru transfer stratejisiyle olur. Artık sağa sola isim vermiyorum. Eski yazılarımda birçok ismi bulabilirsiniz. Yönetime ulaşmaya da çalışmıyorum. Kuba’yı 16 yaşında Japonya’da oynarken yönetime yazdım, Bamba’yı bonservis bedeli yokken önerdim, her zamanki gibi kimse dinlemedi. Maalesef bu durumlarla alakalı umudum pek kalmadı.

Ama yine de birkaç isim önereceğim.

Yusuf Demir: Rapid Wien’de oynuyor. Alın size yeni Sergen. Özellikle Milli takım yetkililerinin ne yapıp ne edip bu oyuncuyu kazanmaları gerekiyor. Yoksa kaçan balık büyük olur.

Gonzalo Plata: Sporting’de bu sene transfer oldu son iki ayına bakmadım ama son zamanlarda bir birde bu kadar iyi oyuncu izlemedim. İki kanadı da mükemmel oynayabilir. Müthiş bir sol ayağı var. Tahminen birkaç yıl içinde 35-40m civarı transfer olur.

Gift Links: Aarhus’ta oynuyor, tam scout transferi olur. İki kanatta da oynatatılabilir.Avrupa piyasasına bu sene çıktı. Şimdi alırsan alırsın yoksa geçmiş olsun.

Tomas Badoloni: Godoy Cruz’da oynuyor. Bu sene piyasaya çıktı. Çok eksiği var. Ama bence inanılmaz şekilde gelişecek. O kumaşı görebiliyorsunuz. Devre arası forvet alacaksak tam aradığımız oyuncu. Bakalım bizim sözde scoutlar bu son iki ismi hiç duymuşlar mı?

Nasıl olsa tanıdığınız yoksa bu piyasada kimse sizi dinlemez. Bu yazı da burada kalsın bir iki sene sonra alıntılayarak yeni bir yazı daha yazarım. Ne de olsa bizim gibi insanlara o şans asla verilmez.

Neyse sevgili renktaşlar;

Galatasaray’la kalın hoşçakalın…

veratis_zone@hotmail.com

Mehmet ÇETİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...