Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Sakin, Akıllı ve Sabırlı...
 Şub
20
 2020

 

Kadıköy öncesi malum senaryolar başladı;

Suyun öte yakasından hakemi etkileme çalışmaları, sosyal medyada algı oluşturma ve düz izlediğimiz basın toplantısı. Bunlara karşı maalesef her sene olduğu gibi yönetimimiz sessiz kaldı. Bunun bedelini umarım hafta sonu ödemeyiz. Hakem tercihinde suyun öte yakası Fırat’ı istiyordu biz de kötünün iyisi Halil’i tercih ediyorduk. Şimdilik istediğimizi almış görünüyoruz.

Sorun 1: Lemina yoksa?

Oyun olarak baktığımızda Lemina’nın eksikliği bizi çok zorlayacak. Çünkü onun yerine oynatacağımız oyuncu maalesef yok. Seri ve Emre’nin defansif eksikliğini gidermesinin dışında topu oyuna sokmada da en iyi oyuncumuzdu. Eğer o bölgede Seri’yi oynatırsak şimdiden geçmiş olsun. Peki ne yapmalı. Eğer Lemina oynamayacaksa; o bölgeyi Belhanda ve Ömer ile kapatıp sola Onyekuru’yu atabiliriz. İlerleyen dakikalarda Emre ile Seri değişikliği yaparak son dakikalara orta sahada daha güçlü olabiliriz.

Sorun 2: Adem mi? Falcao mu?

Bu maçın oyuncusu ne Adem ne de Falcao. Sadece bu maç için konuşuyorum. İyileşmiş ve fit durumdaki bir Andone çok iş yapardı. Çünkü bize önde basacak, stoperleri çıkarmayacak bir forvet lazım. Bunu ne Adem ne de Falcao yapabilir. Peki Andone’siz bir planda ben Falcao ile çıkarım. Çünkü ismi bile rakip savunmayı tedirgin edecektir. Eğer oyunu 60 dakika tutup son otuz dakikalık bir plan yaptıysak o zaman Adem’le başlayıp son dakikalarda diri bir Falcao da tercih edilebilir.

Sorun 3: Oyun planı?

Lemina’nın olmadığı bir planda Fatih hocamın oynatmaya çalıştığı paslı oyun intihar olur. İlk otuz dakikada çıkarken kaptırdığımız iki üç topta golü yeriz. Ondan sonra da geçmiş olsun. O yüzden defanstan çıkarken minimum risk almalıyız. Gerekirse uzun topla çıkıp orada baskı yapmak üzerine bir oyun planı kurmalıyız. Atmışlı ve yetmişli dakikalara kadar gol yemezsek psikolojik avantaj tamamen bize geçer. Hem tribünde hem de oyuncularda ya kaybedersek korkusu başlar. Bu avantajı kullanıp maçı kazanabiliriz.

En önemli Sorun 4: Bir maçtan daha fazlasını kaybedebiliriz…

Bunu özellikle yayabildiğiniz kadar yayın. Çünkü bir maçla biz şampiyonluktan uzaklaşmayız ama yaşayacağımız bir kaosla kırmızı kartlar Fatih hocama cezalar artı sakatlıklar bizi yarıştan düşürür. Özellikle Fatih hocam ne derse üç maçı yapıştırırlar. Fatih hocasız önümüzdeki üç maçta lige havlu atarız. Artı yiyebileceğimiz kırmızı kartlar özellikle Marcao ve Donk hedef olacaktır. Bize bir maçtan çok daha fazla zarar verir.

Sonuç olarak sakin, akıllı ve sabırlı oynamalıyız.

Eğer maçı son bölüme taşırsak yıllardır elimizden çalınan o an, bu sene yaşanabilir…

Galatasaray’la kalın, sağlıcakla kalın, hoşçakalın…

@verazone

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...