Makale Yaz
giovi
Bu haberi yazdır
Enteresan hamleler
 Oca
24
 2012

Bir transfer beklentisi daha hüsranla sonuçlandı Galatasaray için. Shaqiri'den vazgeçtiğimiz açıklandı. İyi oyuncudur, kötüdür; gereklidir, değildir; pahalıdır, ucuzdur; bunların hepsi ayrı bir yazı konusu. Benim takıldığım nokta şu borsa bildirimleri…

Kurallar gereği görüşmeye başladığınız oyuncuyu borsaya bildirmeniz gerekiyor. Hepimizin hatırladığı gibi, sezon başında da Forlan, Reyes, Keita, Fabiano ve Podolski'de benzer şekilde hüsrana uğramıştık. Taraftar tepki gösterince, yöneticiler de "anlaştık demedik ki, görüşmelere başladık dedik" tarzında açıklamalar yapmıştı ki, teorik olarak da yerden göğe kadar haklıydılar.

Benim anlamadığım nokta şu… Shaqiri'den örnek vermek gerekirse; bu oyuncu için bir teklif yaptık, teklifimiz yetersiz bulundu bu konu hakkında açıklamalar yaptık ve son olarak Florya'da yaptığımız toplantıda, teklifimizi yükseltme kararı aldık. Bu ana kadar KAP'a herhangi bir bildirimde bulunmadık. Aynı akşam bildirimi yaptık sonra da bugünkü gelişmeler yaşandı.

Bunun yerine KAP'a bildiri yazısını yazmak için bugün gelecek cevabı bekleseydik. Cevap olumlu olduğu takdirde bildirim yapsaydık da, camia üzerinde gereksiz bir beklenti yaratmasaydık, daha iyi olmaz mıydı? Nitekim Eboue'de aynen bunu uygulamıştık.

Burada konu Shaqiri değil… O olmaz, başkası olur yada hiç kimse olmaz, takımımız ilk yarı nasıl aslanlar gibi oynadıysa, ikinci yarı da aynı performansı gösterir ve ipi göğüsler. Hepsine inancımız tam.

Ama neden durup dururken kendi kalemize gol atıyoruz.  Neden takımımızın takviyeye ihtiyacı olduğunu belirtip, bu ihtiyacı karşılamak için yoğun uğraş verdiğimizi gösterip, sonra da yine işi bitirmeyi becerememiş camia damgasını vuruyoruz sırtımıza.

Neden toplayabildiğimiz en ufak pozitif enerji kırıntısına ihtiyaç duyduğumuz bu sezonda, insanların ağzına laf veriyoruz, neden?

İlk dönemde de büyük hayal kırıklıkları vardı transfer açısından fakat futbol takımının beklenti üstü başarısı hepsinin üzerini örttü. Fakat şu an çıta yükseldi. Takım mevcut yüksek performansını gösteremediği anda tüm bu eski başarısız transfer defterleri tekrar açılır. Zaten iyi geçinmek konusunda ciddi sıkıntıları olan yönetim kurulumuza, bir de kamuoyu baskısı gelirse camiada beklenmedik sıkıntılar baş gösterebilir diye düşünüyorum.

Bir cümle de sayın 2. Başkanımız için… Kendisinin ağzından takım için olumlu bir haber duyduğumda dişimi kıracağım. Ne zaman Ali Dürüst herhangi bir konuda açıklama yaptı diye duysam anlıyorum ki, sonuç istediğimiz gibi olmamış. Kendisini bu sıkıntılı görevi üstlendiği için garipseyerek tebrik ediyorum. J





Etiketler : gs transfer
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Eylül (1)
  2015
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...