Makale Yaz
ucan-alman
Bu haberi yazdır
Şeytan Üçgeni
 Eki
15
 2016

Futboldan anlayan herkes artık herşeyi görüyor Allah aşkına maç boyunca kaç şut çektik kaleye . Nereye kadar gidecek bu böyle bir yerde patlayacak bugün Muslera ucuz kurtardı bizi ama bu böyle gitmez.

Üçgenin ilk halkasını Yasin oluşturuyor futbol zekası sıfır olan bu arkadaşımız şut çekeceği yerde pas veriyor pas verecegi yerde ya ikili mücadeleye girmeye kalkıp topu eziyor ya da şut çekiyor . Kafası egip önüne sagına soluna bakmadan düşünmeden hızlıca koşmaya adam geçmeye çalışır sonuç olarak adam geçemez ya kendini yere bırakır ya da topu kaptırır.Futbolcu adam top ayagına geldiginde kafasında aynı ne yapacagını düşmeli ama bu arkadaşımız maalesef düşünme kabiliyetini pek kullanamıyor .

Üçgenin 2. halkasını Selçuk oluşturuyor hiçbir ikili mücadeleyi kazanamayan bu arkadaşımız artık kendini aşmış durumda artık yan pas geri pas modelini aşıp direk Musleraya oynamaya başlamış . Tüm kontra atak hızlı ataklarda topun üstüne basıp geri dönmesi ile meşhur olan bu arkadaşımızın en büyük özelligi ikiliyi mücadeleye girip sırtını rakibe yaslayıp topu sıkıştırıp sonra kendini yere atmak bu özelliginin sonucu olarak hücüma katkısı frikik duran top hariç sıfır oldugu gibi maçın 50 dakikasında gene aynı hareket (sırtını geriye yaslama) sonucu top kaptırıp az kalsın kalemizde gole sebebiyet veriyordu.3 yıl önce en azından hiçbirşey yapmasada uzun top atabilen bu arkadaşımız bu özelligini de yitirmiş durumda zira sayesinde Erenin adını duymadım maç boyunca .

Üçgenin son halkasını ise tahmin ettiğiniz kişi takımımızın 15 yıllık belalısı reis Sabri oluşturuyor. Adamın sahadaki varlıgı bile rakibe psikolojik üstünlük saglıyor o sahadayken durumun farkında olan rakip tüm ataklarını sag bölgeden yapıyor Beşiktaş maçında derbi taktigi onun üstüne kurulmuştu zaten bunu görmeyen hoca antalya maçında gene onu sahaya sürdü ve tutması gereken adamı tutmaması sonucu gereksiz ileri çıkması sonucu golü yemiştik bu maçta gene aynı şeyler oldu taraftarın en çok eleştirdigi ched'in adete sag bek oynaması ile sabrinin arkası toparlanmaya çalışıldı gereksiz ileri çıkmalar dar alanda riskli paslaşmalar kademe hataları zaten klasik özelliği olan bu arkadaşımızın maç boyunca tek bir orta bile açmaması işin başka yönü.Dikkatinizi çekerse hoca oyuna Cavanday'ı aldıktan sonra rakip sag bölgeden atak yapmayı kesti .Zaten sag bek çıkarıp sag bek almanın mantıgı ne anlamıyorum ki sabri kötüyse ki kötü en baştan oynatma biz her maç tırnaklarımızı yiyerek maç izlemek zorundamıyız ? 

Gelelim 4-2-2 sevdalılarına 4-2-2 kanat organizyonuna dayanan özellikle kanat ve beklerin çok önemli oldugu bir sistemdir bunun yanında 4-2-2 oynacaksan orta alan oyuncuları hem sert olmalı hem hücüma katkı verebilmeli ki hücüm oyuncuları beslensin . 2011 şampiyonluğu 4-2-2 yidi evet ama beklerimiz eboue ve rieraydı orta açma hücümu besleme kabiliyetleri üst seviye olan bu oyuncuların bu özelliklerinin yanında defansif olarak ahım şahım olmasada en azından temel kurallar olan kademe alma vs.. gibi özellikleri tam yapıyorlardı peki şimdi kim var o bölgede sabri ne orta var ne asist var ne savunma var temel kurallardan yoksun kademe bilgisi bile yok carole defansif olarak iyi olsada hücümu besleyemez.2011 şampiyonlugunda orta alanda kim vardı melo selçuk kaç gol attı ikisi 20 den fazla attı degil mi melo o zaman bir nevi gizli 10 numara tarzına oynabilen bir oyuncuydu bunun yanında sert oyunu vardı yani hem hücüma katkısı muazzamdı hemde savunması vardı o zamanki selçukla şimdiki selçugun alakası yok zaten bunu anlamak için 2011 deki selçugun gögüs kaslarına ( formaya dikkatlica bakın ) bakabilirsiniz fizigi erimiş bir selçukla o işi yapamazsınız ....

Son olarak Sneijdersiz oyun nasıl oldu onu degerlendirelim bunu anlamak için zaten podolski erene kaç top geldi burdan bile çıkarımda bulunabilirsiniz orta saha ile forvet hattı sneijdersiz o kadar kopuktu ki maç başında attıgımız şok gol olmasa maç gitmişti zaten. Maç boyunca podolski ve erenin aldıgı toplar genel olarak orta sahada oldu eren ve poldi de aldıkları bu topları mecburen geriye yolladılar çünkü orta alanda hızlı düşünüp zekice oynabilen bir Sneijder yoktu ...

Bu oyuncularla oynanan oyun şimdi degilsede Başaksehir maçında elimizde patlar bu oyunla 1-0 vasat şekilde kazanırsın ama şampiyon olamazsın ha diyorsan ki ben bu adı geçen oyunculara gücüm yetmiyor korkuyorum kesmeye orasını bilmem ben genel olarak ne yapılması gerektiğini söylüyorum .. 

Gençlerbirliği maçı degerlendirmem bu şekilde saygılarımla . Yayınlanması dilekleriyle ..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
  2021
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...