Makale Yaz
bulentkaci
Bu haberi yazdır
Terim Artık Bıraksın
 Eki
10
 2016

Terim Artık Bıraksın

Bir çok nedenle artık izlenemez hale gelen milli takım son bir gayretle, 11 ihtimalin gerçekleşmesi ve bundan önceki Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda tulum çıkaran Hollanda'nın da kötü durumunun katkısıyla milli takım Avrupa Futbol Şampiyonası'na katıldığında insanlarımızı bir heyecan sarmıştı. Fakat Fransa'da ilk iki maçı kaybedince yine başka takımların sayesinde bir üst tura çıkma hayali de suya düşünce milli takımı izlenir hale getiren tek unsur Danimarka'da doğan ve yetişmesi için hemen hemen  bizim kendi çabamızın hiç olmadığı bir çocuğu izlemek için milli takımı izlemeye gittiler.

Yeni heyecan Dünya Kupası elemeleriydi ve Emre Mor bizim takımdaydı. Fakat geride kalan üç maç sonra Dünya Kupası hayali de zora girdi. Neden Fatih Terim işi önce zora sokup, mucizevî bir şekilde işin içinden sıyrılma durumuna sokuyor takımı? Avrupa şampiyonasından önce Ömer-Hakan Çalhanoğlu-Gökhan Töre problemini çözmeden yoluna devam eden Terim; takımı Avrupa şampiyonasına taşıyan Arda, Selçuk, Caner gibi oyunculara durumu fatura ederek Dünya kupası elemelerine krizle başladı. Hırvatlarla deplasmanda beraberlik iyi idi. Fakat kendi sahamızda kazanmamız gereken maçı zorla 2-2 berabere bitirince sonun başlangıcı belli olmuştu.

Bugün İzlanda karşısında milli takımı görünce şaşırmayan var mıdır, bilmiyorum. Forvetsiz ve altı orta saha ile İzlanda karşısına çıkan milli takımın yeneceğine inanan Terim'den başka kimse var mıydı, onu da bilmiyorum. Ukrayna maçında 2-0 geriye sadece Terim'in kadro seçimi nedeniyle düşüldüğünü ise herkes biliyor. Mecburen yaptığı oyuncu değişikliği sonucu çıkan kadro ile maça başlaması gerekirken neden böyle saçma bir kadro ile maça başladı? Peki, bu 2-0'dan durumu 2-2'ye getiren kadro ile İzlanda maçına çıkması gerekmiyor muydu? İlk yarıda 2-0 geriye düştüğü maçın 2. yarısına inatla niçin aynı kadro ile çıkıyor Terim?

Evet, Fatih Terim bizim ülkenin en iyi teknik direktörüdür. Fakat sıradan bir vatandaşın bile daha makul bir kadroyu sahaya süreceği İzlanda maçına absürt bir takım sürmesi sadece bir şeyi gösterir: Tavan yapmış bir ego! Kimsenin düşünemediğini düşünme çabası; sorulan sorulara karşı takındığı tavır; kini ve inadı onun egosunu  gösteriyor.  Bu ego onun sağlıklı düşünmesini engelliyor. Bir takımda yedek olan oyuncuyu alıyor, en iyi oyuncuyu almıyor. Futbolculara ve basına karşı olumsuz tavır takınıyor. Basit olanı değil, farklı olanı arama gayretine düşüyor.

Ve bir dünya kupasında yine önce gariban Afrika ülkelerini; üst turlarda da Arjantin'i tutma kaderimizde bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Bu son saçmalığından sonra Türk Milli Takımı yetkilileri Terim'i lütfen kovsun. Burası onun çiftliği değil.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Mayıs (1)
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...