Makale Yaz
kutlugs
Bu haberi yazdır
Adım Adım 4-4-2 ye
 Eki
06
 2016

İlginçtir ki Antalya maçı öncesinde bu takımın 4-4-2 takımı olduğunu ve buna geçiş için en önemli adımın Sneijder in kızağa çekilmesi olacağını yazmıştım. Çünkü futbolda akıl bir. Öyle bir oyun oynuyoruz ki tüm hücum aksiyonları Sneijder üzerinden kuruluyor ve bu durumda durdurulması kolay bir takım oluyoruz. Bu bu sene ki her maçta görüldü. Az pozisyonla az golle maçlar kazanıyoruz. Bu da güzel bir durum fakat tek bir opsiyon üzerinden hücum yapmak takımı nereye kadar götürür? Ben de bu durum üzerine dedim ki Sneijder kesilip Eren-Sinan ve ya Eren-Podolski forvet ikilisine dönülüp 4-4-2 sistemine dönüş yapılmalıdır. Bazı arkadaşlar Sneijder in istatistiklerinden bahsetti. Evet çok asist yapıyor çünkü bütün ataklar onun üzerinden yapılıyor. Antalya maçında Sneijder in sakatlığı da hayırlı bir sakatlık oldu ve mecburi bir 4-4-2 ye dönüş oldu. Buna dönülünce hem sağdan hem soldan hem hava toplarında hatta Selçuk’un aldığı rolde artış olmasıyla beraber hem de ortadan çok yönlü hücum yapan bir takım görüntüsü çizdik. Selçuk da rahatladı çünkü dikkat edilirse her oyuncu ayağına top geldiğinde Sneijder i arama görevi sona erince oyuncularda rahatladı ve maça daha fazla etki yapan oyuncu sayısı arttı. Belki Sneijder Selçuk’un yerine ön liberoda denebilir oyun kurucu olarak.

Fakat şu da bir gerçek ki 4-4-2 nin kanatlarına çok uygun oyuncular mevcut değil. Ne Bruma ne de Eren buna uygun değil en uygun oyuncu bence Josue. O yüzden kanat oyuncularından biri mutlaka Josue olmalı. Hatırlanacağı üzere Elmander-Necati ikilisiyle oynadığımız dönemde kanatlarda Emre ve Engin gibi orta sahadan dönme kanat oyuncularıyla oynuyorduk. Bu da pres yapan top yapabilen dikine oynayan bir takım ortaya çıkarıyordu. Bu kadroda da bu gerçekleştirilebilir kanısındayım. En uygun kadro;

Muslera

Linnes(Cavanda)            Chedjou(Serdar)             Hakan            Carole

Josue(Linnes)              Tolga               Selçuk(De Jong)(Sneijder)     Bruma

                              Eren(Sighortson)       Podolski(Sinan)

Parantez içindekiler ikinci ve üçüncü opsiyonlar. Görüldüğü üzere bu sisteme çok uygun bir kadromuz var. Forvetlerimizde orta sahaya destek verebilen forvetler. Mutlaka bu sisteme geçilmeli ve özlenen pres yapan baskı yapan bol hücum aksiyonlu takıma geçiş için en önemli adımlar atılmalıdır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...