Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
Bu Ne Vizyonsuzluk Be Kardeşim!
 Haz
17
 2015

Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonu olmuşuz. Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyoruz. E haliyle taraftar heyecanlanmış, ha bire transfer istiyor. Versene coşkuyu Hamzağlu!

Mesela ben olsam; seneye sil baştan kurarım kadroyu işte. Herkesi gönderirim, Muslera ile Sneijder hariç. Mesela stopere Daviz Luiz-Thiago Silva ikilisini alırım. Hatta onunla da yetinmem Sergio Ramos'u da alırım. Sağ beke Daniel Alves'i alırım. Orta sahaya Paul Pogba, sol açığa Cristiano Ronaldo, sağ açığa Messi, santrafora da Agüero ve Falcao'yu aldım mı tamamdır bu iş! Yeter ki taraftar heyecanlansın, para falan önemli değil. Nolacak sanki! Al sana seneye kurduğum Galatasaray... Eğer bunları alamazsa yönetim yazıklar olsun! 

Football Manager oynayan herkes, teknik direktör olmuş. İşler oyundaki kadar kolay yürümüyor beyler...

Mali Fair-Play denilen bir kural çıktı. Haberi olan var mı acaba? Hani gelir-gider arasındaki uyumsuzluk durumunda bir sonraki sezon Avrupa Liglerine katılamadığın gibi alt lige düşürülme ihtimali olan? Galatasaray'ın borcundan haberi olan var mı?

Mesela şu an cehenneme çevirdiğimiz stadın üstüne kapatamadığımız için hala daha Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait bir stadı kullandığımızı biliyor musunuz ve devletin istediği an stadı elinden alabileceğini?  (Stadın üstünü kapatmak tahmini 12 trilyon civarında bir maliyet gerektiriyor.)

Geçmiş döneme ait birçok futbolcuya hala borcumuzun olduğunu veya teknik direktörlere hala tazminat ödediğimizi?

Umrunuzda değil ama gelecek senelere yatırım yapmayalım kısa vadeli şampiyonluk yaşayalım yeter değil mi?

Şu an elimizde 46 lisanslı futbolcu var iken seneye 28 ile sınırlı kalacağını dolayısıyla birçok futbolcuyu takas-kiralık formülü ile diğerlerini ise para kaybederek-tazminat ödeyerek göndereceğimizi bilen kaç kişi var?

Çok transfer yerine öz transfer taktiğinin her zaman daha başarılı olduğu görmediniz sanırım? Zamanında Chelsea, Manchester City gibi takımlar sil baştan kadroyu yeniledikleri sene hiç bir başarı elde edememişlerdir. Türkiye'de Süper Lig'e çıkıp da kadrosunu sıfırlayan takımlar yeniden küme düşmüştür. Eğer kadroyu değiştireceksen acil ihtiyaçlarını gidereceksin. Kademeli olarak sirkülasyon yapabilirsin. 

Takımın omurgasıyla oynarsan BAŞARISIZLIK kaçınılmazdır.

Mesela Galatasaray'ın acil ihtiyacı nedir?

1- Forvette Burak'tan daha üstün bir forvet şart. Ben olsam maddi imkanlarımın büyük bir kısmını bu bölgeye harcarım. Burak saç-baş yoldursa da benim futbol anlayışıma ters düşen hareketleri olsa da bu bölgede Türkiye'deki en başarılı Türk futbolcudur bunu kabul etmek lazım. Ancak yanında Drogba varken daha çok verim alabiliyorduk. Yine aynı durum geçerlidir.

2- Stoperde Chedjou savaşçı kimliğiyle başarılı ancak Galatasaray'ın oyun anlayışına göre oyunu geriden kurabilen Ujfalusi tarzında tecrübeli bir stopere ihtiyacımız var.

3- Sabri Sarıoğlu geçtiğimiz sezon bana göre en başarılı sezonunu geçirmesine rağmen alternatifsiz ve yetersiz. Dolayısıyla Sabri Sarıoğlu'nu Lig maçlarında kullanabilirsin ancak Avrupa kalitesinde bir sağ bek şart...

4- Kuyt gibi tam yıldız sayılamayacak ancak savaşçı ve ileri uçta kanatlarda veya yeri geldiğinde forvette oynatabileceğiniz tecrübeli bir joker futbolcu tuz biber olacaktır. (Ancak transferde olmazsa olmaz değil.)

Bunun dışında alınacak olan futbolcular Bilal Kısa gibi tecrübeli futbolcular olabilir kaldı ki 2-3 tane fark yaratabilecek yedek kadro, 2-3 tane direkt ilk 11'e yapılacak transfer yeterlidir. Fazlası başarısızlık yaratır.

Mesela ben gelecek sezon en iyi transferlerin Alex Telles, Bruma ve Olcan Adın olacağını düşünüyorum. Hala umudum büyük, çünkü kapasiteleri bu değil. Sezon öncesi kampında ve tatilde Bruma ve Alex Telles'in kontrollü kilo alması, Olcan Adın'ın ise kilo vermesi seneye kendi çileğimizi çıkartma ihtimalimizi arttırır. Hele ki mental olarak onları iyi hazırlayabilirsek işte o zaman seyredin.

Geçen sene de aynı yazıları yazdım, bazı arkadaşlarım destek verdi (sonuç 2 kupa) bazıları ise karşı çıktı. 

Trabzonspor kadrosunu sıfırdan yeniledi ne oldu? Demek ki çok transfer çok başarı değildir. Önemli olan ihtiyacın kadarını alıp mevcudu en iyi şekilde korumaktır.

Galatasaray'ın çöpe atılacak parası yoktur ve olmayacaktır!

Her zaman Hamza Hocamın arkasında olalım, başarısızlıkta dahil...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...