Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
Bir Tutam Ruh
 Eki
07
 2013

7. hafta itibariyle üzerimizdeki kara bulutlar etkisi iyice göstermiş, 7. hafta olmasına rağmen hala büyük eksiklikler içerisinde yola devam ediyoruz. İmparatorun gidişi o kadar hüzünlü oldu ki, yeni gelen teknik direktörün Roberto Mancini olduğunu çoğumuz unutmuş vaziyetteyiz. İmparatorun yeri her zaman farklı olacaktır, ancak gün Mancini'ye destek olma vaktidir.

Sezon başından beri gerek beceri eksikliği, gerek ise takım ruhu eksikliği nedeniyle başarısız sonuçlar aldık, almaya da devam ediyoruz. Nitekim bunun bir çözümü olacaktır, Mancini bu kötü gidişata muhakkak dur diyecektir. Ancak Akhisar Belediye maçı ile beraber bazı oyuncuları eleştirmenin vakti geldi de geçiyor.

Geçen sezon devre arasında büyük umutlarla Galatasaray ailesine katılan Wesley Sneijder'den başlayalım... Geçmişi Ajax, Real Madrid, Inter gibi büyük takımlarla dolu, Hollanda Milli Takımı'nın önemli oyuncuları arasında yer alan bir yıldızı Türkiye'ye getirmek kolay değildir. Sneijder beraberinde dünya çapında sükse yaratan bir transfer olmakla birlikte Türk futboluna pozitif değer katacak bir futbolcudur. Geldiğinden beri düşüncelerimiz bu yönde... Neredeyse 1.5 yıl tam anlamıyla futbol oynayamamış olması nedeniyle eleştirilerimizde olabildiğince toleranslı olduk. Çünkü umudumuz, sezon başı hazırlık kampının ardından Sneijder'in çok etkili olacağı yönündeydi. Hazırlık maçlarında attığı goller ile lige bomba gibi geleceğini düşünüyorduk. Gaziantepspor maçı ile de açılışı yapmıştı. Ancaaaak... 2. hafta itibariyle Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere toplam 8 maç boyunca tahammül sınırlarımızı oldukça zorladı. Bir yıldızın oyun içerisinde insiyatif alması, takımı ateşlemesi, verdiği paslarla takım arkadaşlarını pozisyona sokması, oyunu yönlendirmesi gerekir. Çünkü biz Hagi'de böyle gördük, nitekim Sneijder'in zamanının Hagi olma aşamasında olduğunu düşünüyordum. Ne yazık ki, bütün maçlarda kesik yemeden oynamasına rağmen, sahada hiçbir varlık gösterememesi ne yazık ki tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Sneijder geldiğinden beri Selçuk İnan'ın performansı düşüşe geçti. Herkes bunun farkında, eğer ki Selçuk İnan gibi yaratıcı ve lider bir oyuncuyu geri plana atıyorsan (taktiksel olarak) o zaman Sneijder'in Selçuk İnan'ın geçmiş zamanlarına göre çok üst düzey bir performans göstermesi gerekir. Ne yazık ki hala bir umutla Sneijder'i görmek istiyoruz. 10 numarayı taşımak Galatasaray'da sembol değil, ruhtur.

Bir eleştirim de Burak Yılmaz'a... Eğer ki sen hala çalım atma yeteğine sahip değilsen, forvet olarak yırtıcı olamazsan ne yazık ki taşlanırsın. Çünkü Galatasaray'da oynamak kolay değil, bunu artık bilmen gerekir. Pozisyon kaçar, gol kaçar herkes kaçırabilir. Ancak hırs ve ruh olmazsa bu taraftar seni ıslıklar.

İyi gidişatta herkes kraldır, kötü gidişatta herkes soytarı... Ancak bu takıma sihirli bir dokunuş, bir de "BİR TUTAM RUH" gerekiyor.

Sihirli dokunuş Mancini'nin elinde, RUH ise futbolcuların... RUHUNUZU kaybederseniz, Galatasaray'ı da kaybedersiniz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...