Makale Yaz
giovi
Bu haberi yazdır
Çile Bülbülüm!..
 Ara
13
 2012

İlk çıktığında devrim olarak kabul edilen biletix ve maç bileti konusu giderek daha can sıkıcı bir hal almaya başladı. Geçmiş zamanlarda zamanında bilgisayarın başına geçilirse zor da olsa alınabilen biletleri, geçen Manchester ve bu Fenerbahçe maçında almak maalesef ki mümkün değil.

 

Konu kesinlikle satılan 42000 kombine sonucu, satışa az bilet çıkması değil. Saat 10:00’da bilgisayarın başına geçiliyor, saat 11:00’e kadar uğraşılıyor. Son aşamaya kadar geliniyor, her seferinde verilen 3 farklı cevap var. “sistem yoğunluğundan dolayı istek zaman aşımına uğradı”, seçtiğiniz kategoride yan yana istediğiniz sayıda bilet yok” (1 bilet seçmiş olduğumda bile bu çıkıyor) yada “seçtiğiniz kategoride bilet kalmamıştır”.

 

İnsanı en fazla sinirlendiren ise, sen bu saçma sapan cevaplarla uğraşırken, her denemede bir öncekine göre daha az tribün bloğunun, daha az fiyat kategorisinin müsait kaldığını fark etmek. Yani sen tırmalarken, birileri biletleri almaya devam ediyor. Biletix bu sınıflandırmayı neye göre yapıyor bilmiyorum. Futbol müsabakaları dışında hiçbir organizasyonun biletinde böyle bir sıkıntı yaşandığını da sanmıyorum. Ama bu ticari kuruluşun serverlarının yetersizliği nedeniyle taraftarlarının bu sıkıntıyı çekmesine kulüpler nasıl göz yumuyor anlamakta zorluk çekiyorum.

 

Bilet satın almak için diğer bir yol olan mobil biletix uygulamasında durum daha vahim. Biletler satışa çıkalı 45 dakika olmasına rağmen mobil kullanıcılar hala “yakında” ibaresi ile karşı karşıya bırakılıyor biletix tarafından. Açıkça kandırılıyor yani. Kullanıcı saf saf biletlerin satışa çıkmasını beklerken, ortada bilet falan kalmıyor.

 

Son opsiyon olan çağrı merkezini ise saymıyorum zaten. Değil operatöre, bilgisayarlı santrala bile ulaşmak mümkün değil. Hat direkt meşgule düşüyor.

 

Biz şehir dışından gelecek olan taraftarlara da tek bir çare kalıyor. “Normalde 200 TL’lik tribünde maç başı bilet alacağıma, en düşük fiyattan kombine alırım. Yine sezonda 5 maça gelirim, aynı parayı öderim. Maç izleme kalitem biraz düşer ama en azından bu çileyi çekmem” diye düşünüyor taraftar.

 

İlk başta ne güzel işte kulüp kombine satar diye düşünülse de, detaylı düşünüldüğünde bu durum kulübün yararına değil zararına. Bir kere normalde daha fazla para ödeyip bilet alacak seyirciye, bilet daha düşük fiyattan satılmış olur. Her maçta en kolay dolan tribünler olan kale arkası tribünlere gereksiz yoğunluk yüklenir. Yani pahalı tribünde yer bulamayan gidip ucuzdan izler ama ucuzda yer bulamayan gidip pahalıdan izleyemez. En önemlisi de kombine sayısı şişer, ama tribünler boş kalır.

 

Bu durumda Galatasaray yönetiminin geçenlerde gazetelere yansıyan, kombinenin sezon içi tekrar satışı projesinin detaylarını merakla beklemekteyim. Bu çilenin kısa vadeli çözümü biletix ile görüşülmesi, uzun vadeli çözümü ise bu proje olur düşüncesindeyim.

 

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Bir süredir “Kaka çılgınlığı” yaşanıyor Galatasaray’da. Pek ihtimal vermiyorum gerçekleşeceğine. Ama bugüne kadar bir tane bile transfer haberi hakkında olumlu konuştuğunu görmediğim Ali Dürüst’ün bile “Kaka, profil, artı değer, yıldız” gibi laflar ettiğini gördüm ya; başkan Madrid’de mutsuz olan Ronaldo’yu bile getirebilir !!!... J

 

 

 





Etiketler : Galatasaray, bilet
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
 
Eylül (1)
  2015
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...