Makale Yaz
uagalatasaray10
Bu haberi yazdır
Tahammülümüz kalmadı
 Tem
27
 2016

      Galatasaray'dan o kadar çok isim geldi geçti ki bu kadar inatçı bir başkan görmemişizdir. 

  • Fikir var mı? var! faaliyete geçirilse başarılı olur mu olur! Ama elinde fikir olupta bunları icraata dökemeyen insanlar halen neyin inadını sürdürüyorlar. 
  • Koltuğa oturmuş kara kara düşünen bir başkan'dan başka bir şey göremiyoruz. 
  • Geldiğinden beri açıklama yapmaktan kaçınan, sorulan soruları cevaplamayan, önceden hazırlanmış konuşmayı yapıp yapmam gereken işler var diyerek kaçan bir başkanımız var. 
  • Özellikle kendisine yöneltilen soruları hemen yöneticilere yönlendiren ve o yöneticilerin öylece kalakalmaları ne kadar vasıfsız insanlara emanet edildiğini gördük. 

        Borç var evet. Transfer yapılamıyor. Kadrodan oyuncu eksiltildiği halde transfer yapamıyor ve transfer yapılması gerektiği halde önümüzdeki sezonu şampiyon tamamlayıp avrupa kupalarına katılmayı hak edemez ise çekilen cezaların ne önemi kalıyor.   

  • Transfer yapılacak diyerek taraftarını heveslendiriyor ve 2 tane yıldız sözünüde veriyorken bu isimlerin kampa yetiştirileceğini de belirterek hiçbir söylediğinin gerçekleşmemesi daha doğrusu bugüne kadar neyi yapacam diyerek yaptığını hatırlamıyoruz. 

  Transfer yaparsak Transfer yasağı mı getirilecek? 65 Milyon euro'yu geçmeyeceğiz diyerek Galatasaray'ı küçültme yoluna gidilerek ligde 3. ve 5.lik için mi yarışılacak? Transfer yaparsak transfer yasağı getirilecek diye bir açıklama yapmayarak, sadece tek bildikleri taraftarı uyutup zaman kazanmak o süre zarfında zaten lig başlamış olur gibi düşüncelerle bir yere varamazsınız.

  • Bu sezon hiç ümidimiz yok bu kadro ile. Geçen sene gördük ki değişen birşey olmayacak. Gerekli transferler yapılmadıkça, Bu taraftarın stadı doldurması için iyi bir futbol sergilenmez ise, forma satışları ve mağaza satışları gerçekleşmeyip, kombine satamadıkça Galatasaray'ın borçları ödemesi mümkünmü?

Özellikle belirtmek isterim ki! Ünal Aysal Galatasaray'ı Adnan Polat döneminden kurtadığında yapılan hamleler Galatasaray'ı borca soktu ama o borçlar alınan başarılarla ödendi. Dursun Özbek Galatasaray'ın başarıya ulaşmasını ve Taraftarıyla stadı doldurmayı düşünüyorsa bunun tek yolu Nokta Transferler yapması gerek. Galatasaraya kim gelecekse %90 katkı sağlayacak isimler seçilmeli.

  • DONK gibi vasat transferlere harcanan paralarla borç tabi ki de ödenmez. Geçmişi gösterip yapılan hatalı transferleri örnek gösterdiğinizde sizinde yaptığınız transferlerin de bir farkı kalmıyor.      
  • Galatasaray'ın Türkiye'nin en iyi scout ekibi olmasına rağmen scout ekibine göre tranfer politikasını şekillendirememesi başarısızlığın göstergesidir. 

Riekerink yapmış olduğu açıklama ile 25 mi sayamadığım transfer haberlerini gördüm. Bir forvet ve bir ortahasa istiyorum diyerek oda yönetimle dalgasını geçmiş. 

Bruma 10 milyon euroya alındı değeri 5 milyon eurolara kadar düştü. Daha önceden alınmış isimleri değerinin altında satarak zarar ettiriyorsunuz.

Bu mantıkla Galatasaray'ın transferden kar etmesi söz konusu bile değil. 

Beşiktaşı çok taktir ediyorum. Yapılan Transfer anlaşmaları o kadar başarılı ki futbolcuyu kiralıyorsunuz ve satışından %30 kazanıyorsunuz.Demba ba da 5 milyon euroya alındı 13 milyon euro'ya satıldı.

Fenerbahçe de keza öyle alınan her futbolcuya serbest kalma bedeli koyduruyor. Bu serbest kalma bedelleri 20 milyon euro gibi rakamlar. Gerçekleşir gerçekleşmez bunu bilemeyiz ama yerli oyuncular da bu kural gerçekleşmeyebilir ama yabancı oyuncularda gerçekleşir. 

Galatasaray Sneijder gibi bir oyuncusunun sözleşmesini 20 milyon euoradan 7.5 milyon euroaya indirirek yapılan en büyük hatalardan birisidir. Söz konusu çin kulüplerinin yüksek meblağların döndüğü bu transfer politikasında alınmış en yersiz kararlardan birisidir. 

  • Bizler ne yatırım yapıyoruz kaça satıyoruz. Bu mantık bizleri borca sürüklüyor. Serdar Aziz'e hangi kulüp 4.5 milyon euro vermiş? Tarık Çamdala 4.8 milyon euro verildi de şimdi bedava bile almıyorlar. 

Yabancı sınırlaması kaldırılsın diye baskı yapan kulüplerden biri Galatasaray olmasına rağmen şimdi yabancı sınırlamasına baktığımızda halen yüksek meblağları kendi ülkemizdeki oyunculara harcıyoruz. 

  • Bizim Misyonumuzda Vizyonumuzda Doğru değil. Yeni Vizyon ve yeni Misyon yaratacak insanlar şart.  Dursun Özbek borcu azaltmak için geldiği günden bugüne daha çok zarar verdi. 

Borcu Azaltmak için geldiler Kaynak yok! Sponspor Yok! Kombine satışların 4bin! tek yaptıkları futbolcuları satarak borcu azalttım demeleri! Böyle herkes yöneticilik yapar! 

  • Olmuyor! Daha fazla zorlamanın bir anlamı yok! İstifa Edin! Sizde kurtulun bizde kurtulalım! 100-300 kişi ile istifa çağırmak yetmiyor daha fazla baskı yapmak için tüm taraftarımızı yönetimi istifaya çağırmalarını bekliyorum. 

Geç olmadan Taraftarımız Birlik Olmalı! Galatasaray Taraftarındır. Kimsenin Tapulu Malı Değildir!!!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...