Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Galatasaray'da son durum
 Eyl
21
 2015

Değerli Webaslan okuyucuları ve Galatasaraylılar;

Bu yazıyı takımımızın Trabzon ile yaptığı son maç ve geleceğe dair yorumlarımı aktarmak üzere sizinle paylaşıyorum.

1. Podolski'nin form durumu ile başlamak istiyorum. Kişisel fikrim, Podolski'yi solda oynatmanın doğru olacağıdır. Her ne kadar devşirme olarak forvet olarak ve forvet arkası olarak oynatsada Hamza Hoca, Podolski'nin asıl yeri sol kanattır. Kendi yerinde oynatmadan form durumunu eleştirmemiz haksızlık olacaktır. Biraz daha zaman istiyorum.

2. olarak Yasin'i değerlendirmek istiyorum. Trabzon maçında da gördük ki kendisine fazla güvenmesinin sonucu olarak, pas atılacak yerde ve şut çekilecek yerde dahi çalım atma denemeleleri ile takım ahengini bozduğunu yer yer gözlemledim. Zaten kendisini seven Galatasaray taraftarına yaranmak adına bunları yapmasına gerek yok. Takım ahengini bozmadan, uyumlu bir şekilde oynamalıdır.

3. olarak, Denayer'in bonservisini alın diyorum yönetime. Gerçekten bu kadronun ihtiyaç duyduğu,joker adamdır. Yetenekli, fizikli ve kendine güvenen tarzı ile takıma dinamizm katmaktadır. Ancak oda ofansta Sabri kadar etkili olamadı. Çabukluk konusunda da geride kaldı. Erkan Zengin her pozisyonda topu sola çektiğinde Denayer boşa çıktı ve müdahale edemedi.

4 olarak, Sneider neden bu kadar geri geliyor anlamış değilim. Geride Rodrigez ve Bilal gibi pas atmasını bilen isimler varken Sneider o kadar geri gelip top almamalı, oyun kurma görevini üstlenmemelidir. Hızlı gelişen ataklarda geride kalması kendisini de oyundan koparmaktadır. Keza Podolski'de bunu yapmıştır.

5. olarak, ileride top tutacak, kafa toplarını indirecek, oyun kurmamıza fırsat tanıyacak bir forvete ihtiyacımız yine ortaya çıktı. Burak sadece açık alan bulduğunda etkili oluyor ancak haricinde etkili bir oyun sergileyemiyor. Bunu anlamanın en iyi yolu, deplasmanda iç sahadan fazla gol atmasının sebebini gözlemlemekten geçer. Sahamızda bize karşı kapanan takımlara karşı Burak etkisiz kalmaktadır. Ötesinde karşı takım defansı gibi kalabalıklığa sebep olmaktadır.

6. olarak, Rodrigez, ileri çıkışlarında kalitesini gösterdi. Ancak henüz fizik olarak beklenen güçte değil ancak 20 yaşında müthiş bir değer. Bu nedenle Selçuk melodan boşalan yeri doldurmalı ve Rodrigez daha ofansif oynamalıdır. Sıkışık anlarda yaptığı paslar ve hareketler ile ofansif olarak daha çok katkı sağlayacağının belirtilerini gözlemledi.

Genel gözlemim, takımın geriye çok yaslanması, ilerde çoğalamaması, çoğalsa da ileride topu kontrol edecek forvet olmaması nedeniyle Trabzon yarı sahasında atak sürekliliği sağlayamadık. Defanstan dönen topları toplamakta sıkıntı çektik. Bilal ve Rodrigez ikilisi ataklarda biraz daha öne çıkıp defansta ise Podolski ve Engin biraz geri gelmelidir. Bu sayede kompak oyun tarzını kurgulayabiliriz.

Takımımız durarak oynamaktadır. Top bizim takımda olduğu anda herkes durduğu yerde pas beklediği için kolay marke edilmektedirler ve topu rakibe vermektedirler. Bu nedenle koşu mesafelerini artırmalı ve biraz daha hareketli olarak karşı takımın dizilişini bozacak hamleler yapmalıdırlar. Aksi taktirde ne yapacağı bilinen ve kolay önlem alınan bir takım oluyoruz.

Son olarak sakatlıklar ve cezalar bittiğinde, Grosskreutz geldiğinde kadromuz aşağıdaki gibi olabilir.

Muslera

Grosskreutz, Denayer,Chedjou,Carole

Yasin,Selçuk,Rodrigez,Podolski

Sneider

Burak(Dileğim başka bir forvet)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...