Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
4 YILDIZ 3 BAŞKAN 2 TEKNİK DİREKTÖR 1 BÜYÜK
 Haz
02
 2015

"Umutların bittiği yerde yeniden doğmak" tam da Galatasaray takımına yakışan söz...

Takımın en ihtiyaç duyduğu dönemde "bir" olmak, dağıldığı yerden toplanmak...

İşte "başarının anahtarı" budur! Nerede "en" ve "ilk" görsek bilin ki orada Galatasaray'ın adı vardır...

Sezon içerisinde bunca olumsuzlukla mücadeleye rağmen, yine de aldığımız bu şampiyonluk herkese en büyük cevaptır aslında...

Bu başarıda emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek az...

Darısı gelecek senelerde nice "en" ve "ilk"ler yaşamak dileğiyle...

Şimdi ise ayaklarımızın yere basma zamanı... Çünkü başarı istikrardır, başarı devamlılıktır! Galatasaray'ın kuruluş felsefesinde hiç bir zaman tek seferlik başarı yoktur. Dolayısıyla sevincimizi biraz daha yaşayıp gerçeklere dönme vaktimiz gelmek üzere! 

Önümüzde çok önemli bir maç var ve sezonu iki kupayla taçlandırdığımız herşey çok daha güzel olacak...

Belki de taraftarın maç izlemek kadar çok sevdiği dönemlere giriyoruz. Her dakika transfer haberi bekleyerek geçirdiğimiz zamanlar çok yakın! Asıl püf nokta gelecek sezona kadromuza katacağımız isimler ve mevcut takımın en verimli şekilde kullanılmasıdır.

Geçen sezon Prandelli için aynı yazıyı yazmıştım. Eğer takımın mevcut kadrosunu en iyi şekilde kullanabilirse başarı kaçınılmazdır demiştim. Nitekim bunu Prandelli başaramasa da Hamza Hamzaoğlu başardı! Burak Yılmaz ile ilgili olarak ise mevcut olarak elimizdeki en iyi forvet ve destek olmalıyız demiştim. Umarım haklılığım bugün anlaşılmıştır. (Ki bu cümlemde Burak Yılmaz'ı çok beğeniyorum gibi bir cümle kullanmadım sadece elimizdeki mevcut en iyi forvet demiştim.) Kadrosunu idareli kullanabilen adam başarılı adamdır arkadaş! 

Gelecek sezonun reçetesini yazıyorum size... (Katılan katılmayan her türlü yapıcı eleştiriye açığım...)

1- Kemik kadro mümkün olduğunca korunmalı. (Özellikle de Muslera, Chedjou, Selçuk, Melo, Burak)

2-  Bu sezon beklentileri hiçbir anlamıyla karşılayamayan yine de ben de ufak da olsa bir umut kırıntısı uyandıran Bruma'nın yaz sezonunda tatil esnasında fizik güçlendirici çalışmalar yapması, bunun dışında topla becerilerini ekstra geliştirme çalışmaları yapması ve sezon öncesi kampında kondisyon çalışmaları yapması (kiralamak bir diğer çözüm)

3- Bruma kadar olmasa da potansiyeline göre yetersiz gördüğüm Alex Telles'in Bruma gibi güç ve kondisyon çalışmaları yapması.

(*) Aynı şekilde Koray Günter ve Tarık Çamdal için geçerlidir.

(*) Olcan Adın'ın acil şekilde zayıflaması gerekir.

4- Kadro şişkinliğine sebep olan uzun süredir yararlanamadığımız futbolculara teşekkür edilip gönderilmeli (Aydın, Gökhan Zan, Dany, Eboue, Furkan Özçal vs.)

5- Yapılacak transferlerin ince elenip sık dokunması gerekli. Gereksiz yere para saçmanın acısını hala çekiyoruz. (Pandev ve Dzemaili her ne kadar kariyer açısından başarılı da olsalar gereksiz iki transferdi.)

6- İzlenecek transfer politikasının çok büyük bir ciddiyet ve titizlik çerçevesinde yapılması gerekli. Çok transfer değil az ama öz transfer mentalitesi benimsenmelidir. En çok ihtiyaç duyulan bölgelere transfer yapılmalıdır. Geçmişteki gibi transferde geç kalınmamalı, transferlerin tamamına yakını sezon önce kampına yetiştirilmelidir.

7- Gelecek sezon kurallarına göre 41 tane mevcut futbolcudan en az 15-20 arası futbolcuyla yollar ayrılmak zorunda ve bu durum göründüğü kadar kolay değil. (Transfer yapılabilmesi için.) Dolayısıyla gönderilecek oyuncular da maddi bir yük yaratıyor. Transfer politikasında sözleşmesi biten oyunculara yönelmek zorundayız. Ancak Türkiye Avrupa'nın Katar'ı olarak görüldüğü için yüksek rakamlar istenecektir. Yönetimin kesinlikle bu konuda özenli olması gerekiyor. Gelecekte Galatasaray'a büyük yük oluşturacak transferler yapmamalıdır.

Ve son olarak sözüm bazı arkadaşlara;

Daniel Alves, Ibrahimovic gibi transferlerin şu zamanda gerçekleşeceğini sanmıyorum. Daniel Alves PSG, Manchester United gibi takımların kıskacı altında ki Galatasaray'ı tercih etmesi çok da mümkün gözükmüyor. 

Ibrahimovic ise aslında harika bir transfer olacaktır, ancak gerçekleşeceğine yine pek ihtimal vermiyorum.

(Bir diğer reçete ise yönetime.. Yönetim gelecek sezon maddi olarak iyi bir göğüs reklamı almalı... Huawai'den aldığımız parayla olmaz.)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...