Makale Yaz
aslankes
Bu haberi yazdır
İDEAL 11
 Ağu
27
 2011

İzlediğimiz maçlar da Fatih hocanın da Aynen Rijkaard gibi 4-3-3 sisteminde ısrar edeceği görülmektedir. Bu durumda Eğer Eboue'yi daha verimli kullanmak istiyorsak 4-3-3 sisteminde ortanın sağında yani Real maçında Sabri'nin oynadığı yerde oynaması gerekir. Eboue an az Sabri kadar koşan, mücadele eden ve top tekniği de Sabri'den (Sabri'de yok ki) on kat daha iyi olan biridir. Arsenal'lı taraftarlar takımın en mücadeleci oyuncusu gitti diye okuduğumuz kadarıyla bayağı üzülmüş ve Wenger'e kızmışlardı.

 

Her ne kadar 4-3-3 sisteminde, orta saha oyuncularımız arasında araya toplar atabilecek, gol pası verebilecek en iyi oyuncumuz Selçuk, sol çizgiye yakın oynamak zorunda kaldığı için biraz pasif bir durumda kalmasına yol açsa da, Eboue'nin Sabri'nin yerine geçmesi bu durumu biraz tolere edebilecektir.   Fatih hocanın Sabri'yi orta üçlünün sağında oynatmasının görünen en önemli nedeni orta sahayı 4-3-3 sistemi gereği üç kişiyle oynamak durumunda olduğumuz için onun enerjisinden faydalanmak istemesidir. Fakat bu durum Sabri'nin olmayan top tekniğinden dolayı çok top kaybına neden olmakta, rakiplere hızlı hücüm fırsatı vermektedir.Ligde daha çok hücum oynayıp, oyunu kontrol edeceğimiz için söz konusu bölgede Eboue'nin oynaması mantıklı görünmektedir. Bu durumda daha önceki sezonlarda olduğu gibi Sabri'yi sağ beke göndermekte daha akılcı olacaktır.

 

Real maçının özellikle II. Yarısında savunma arasına atılan topların ne kadar etkili olduğunu hep birlikte gördük. Zaten Real'in ikinci golüde Alanso'nun araya attığı pas neticesinde geldi. Ligde aynen Olimpiyakos maçında olduğu gibi savunma oyuncularını da oyuna katmak için defansı daha ileriye kuracağımızdan araya atılan paslar kalemiz de rakibin etkili hücumlar yapmasına neden olacaktır. Servet, Gökhan veya Ujfalusi araya atılan toplar da ağır kaldığından, bu durumu önlemek için Sabri'nin sağ bekte oynamasının Sabri'nin hızından dolayı savunmaya katkısı olacağı muhakkaktır.

 

Eboue'nin sağ içte Sabri'nin yerinde oynaması, sağ kanatta Kazım'a yer açılmasına sebep olacaktır. Real maçında sol kanatta çok silik bir görüntü veren Kazım'ın sağda kanatta faydalı olacağı bir gerçektir. Fatih hocanın Kazım'a olan beğenisinden dolayı ilk 11 de oynatacağı kesin gibidir. Bence de bu sezon oldukça formda bir görüntü veren Kazım'ın oynaması gerekir. Bu nedenle Kazım'ın faydalı olabilmesi için de sağ kanatta oynaması bir zarurettir.Ayrıca Gökhan Cam Real maçında iyi oynasa da ona bir sezon boyunca çok sakatlıklar yaşadığı için güvenemeyiz. Gökhan'ın istatistiklerine baktığımızda bu uzun lig maratonun da 10 – 15 bilemedin 20 maç oynayabileceğini söyleyebiliriz. Bu durumda yerine Ujfalusi'nin oynaması daha mantıklı görünmektedir.

 

Hem Servet ve Gökhan'ın top çıkarırken zorlandıkları da göz önüne alınırsa top tekniği çok daha iyi olan Uffalusi'nin stoper de Gökhan'ın yerine oynaması defanstan daha rahat top çıkarmamıza vesile olacaktır.Gelelim takımın en zayıf bölgesi olan sol tarafa. Geçen sezon tüm taraftarı fıtık eden Balta Hakan'ın yerine top tekniğinin daha iyi olduğunu da düşünürsek Birinci Çağlar'a sol beki emanet edebileceğimizi düşünebiliriz. Bence Çağlar geçen sezonu sakat olarak geçirdiğinden maç eksiği en büyük problemi olarak görülmektedir. Oynadıkça açılacak, açıldıkça daha faydalı olacaktır.  

 

Ve şu an için Arda'nın gidişinden kaynaklanan, sol kanat en sorunlu bölgemiz olarak önümüzde durmaktadır. Transferde adı geçen Podolski o bölgeye ilaç olacaktır. Engin top tekniği gayet iyi bir oyuncu birçok maçta da orayı doldurabilecek biridir, amma velâkin hırçın olmasından dolayı kart görmeye müsait bir yapıda olması her an takımı yalnız bırakabilecek hissi uyandırmaktır bende. Bu nedenlerle Sol kanada muhakkak bir transfer yapılacaktır.

 

Beklentimiz o yöndedir.Bu düşüncelerle yeni sezonda okytay arkadaşımızın “En Büyük Transfer” adlı yazısında belirttiği gibi EN BÜYÜK TRANSFER, TRİBÜNLERE GELECEK YENİ BİR TARAFTARDAN DAHA FAZLA BU TAKIMA KATKI SAĞLAYAMAYAZ sözünü unutmadan hep destek tam destek diyorum.Saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...