Makale Yaz
aslankes
Bu haberi yazdır
Derin Bir GS Analizi
 Ağu
20
 2011

Bana mı öle geliyor bilemiyorum ama bizim takım kadar kaleciye geri pas yapan başka bir takım var mıdır?

 

Olimpiyakos maçında dikkatle gözlemlediğim bir burumdu geri pasın çok yapılması.

 

Bu geri paslar hem kaleciyi zor durumda bırakıyor hem de kalecilerin gelişi güzel vuruşları sonucunda takımın olgun ataklar yapamamasına sebep oluyor.

 

Geri pas yapma zorunluluğunun en büyük sebepleri stoperlerimiz SERVET ile GÖKHAN’ ın ayağa pas konusunda tekniklerinin çok zayıf olmaları, Sol bek HAKAN’ın hala form tutamaması sonucu baltalığına devam etmesidir bence.

 

Diğer bir neden de takımın bu konudaki alışkanlığı bana kalırsa.

 

Defans bloğumuz geriden takımı hucüma kaldırmaya çalışırken rakibin en ufak bir presinde, rakip oyuncu daha yanına yaklaşmadan, birazcık bir gayretle bile topu oyuna sokabilecekken hemen geriye dönüp pas vermeleri, hem rakip takımı cesaretlendirmekte, hemde görsel bakımdan hoş olmayan bir görüntüye sebep olmaktadır. 

 

Muhakkak stoper mevkinde oynayan oyuncuların kalitesiyle ilgili bir durum bu. Günümüz modern futbolunda stoperlerinden en az birinin ayağa pas yapabilen, POPESCU gibi oyunu geriden kuran birinin olması gerekiyor.

 

Çağdaş futbolda ayağa pas yaparak takımın top kaybı yapmadan ileri çıkmasını sağlayan en iyi örnek Barcelona’lı PİKE’ dir.

 

Tabiî ki PİKE kadar kaliteli birisinin çok pahalı olması nedeniyle o mevkiyi hakkıyla dolduran birini bulmak çok kolay değil.

 

Gaziantepspor’ un çıplak gözle maçını defalarca izleyen biri olarak benim bu mevkiye önerebileceğim biridir 1986 doğumlu, Kamerunlu DANY Nounkeu Tchounkeu

.

 

Türkiye Süper Ligini tanıyan, uyum problemi yaşamayacak biridir DANY. Geçen yılki Gaziantepspor’ un başarısındaki payı yadsınamazda. Genç oluşuda ayrı bir avantaj ve bir stoper içinde oldukça teknik sayılabilecek biridir. Bilenler biliyordur, duymayanlara duyurulur buradan.

 

2000 UEFA kupasını alırken POPESCU gibi biri takımı geriden atağa kaldırırken, Kalede de TAFFAREL gibi kaleye yapılan geri paslarda oldukça iyi bir kalecimiz vardı.

 

Çok şükür ki MUSLERA gibi çok kaliteli bir kaleciyi alarak büyük bir eksiğimizi giderdik. Olimpiyakos maçında verilen geri paslarda hiç de fena değil di MUSLERA. Özellikle dikkat ettim maç boyunca yaptığı degajlarda dahil sadece bir tane attığı uzun bir pas yerini bulmadı.  

 

Büyük bir hüsranla biten geçen sezonda takımın ileriye gitmekte oldukça zorlanması sonucu da geri pasın çok yapılmasına yol açıyordu. NEİL gibi ayağına hakim birinin stoper mevkinde oynamayıp ya sağbekte bazen de ön libero da oynamasının da etkisi çoktu bu geri paslarda.

 

Görünen o ki oluşturulan bu takım sadece bu sezon ya da sadece şampiyonluk düşünülerek kurulmuyor. Yönetim ve fatih hoca kafaya koymuşlar anlaşılan.Bir sonraki yılın şampiyonlar ligi düşünülerek oluşturuluyor bu takım.. Bu takım çok rahat kafaya oynar bu lig de. Geçen yılkinden çok farklı bir takım bu.10 futbolcu gitmiş, 10 futbolcu gelmiş. Açıklamalardan o anlaşılıyor ki 2 transfer daha düşünülüyor.

 

Demem o ki eğer bu takım gerçekten gelecek yılın şampiyonlar ligi düşünülerek oluşturuluyorsa ki öle görünüyor mutlaka ama mutlaka stoper bölgesine PİKE vari birini bulmak zorundadır.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...