Makale Yaz
aslankes
Bu haberi yazdır
Madrid'deki GALATASARAY
 Ağu
25
 2011

Real Madrid karşısında takımımız maçın ilk dakikalarından itibaren 25 dakika öyle bir futbol oynadı ki 2000 yılındaki UEFA kupasını alan takımımızı hatırlattı bana. Hele öyle bir EBOUE var dı ki ilk yarıda rakipleri kıskandıracak boyuttaydı.

Fatih hocanın Eboue transferinde ısrarcı olmasının ne kadar doğru olduğunu gördük maçta. Rakibin belini kırarak alda at diye Selçuğa verdiği pas görülmeye değerdi. Özellikle Eboue, Ujfalusi, Melo, Selçuk, kaleci Muslera ve maçı izlemeyenlerin inanması zor olacak ama Gökhan Zan takımın öne çıkan isimleriydi.

Golümüz çok organize bir atak sonucunda geldi. Maça sağ kanatta başlayan Eboue'nin, maça solda başlayan kazımla kanat değiştirdikleri bir anda kazım sağ kanattan hızlı bir şekilde topla ilerleyip Madrid ceza sahası sol çaprazından altı pasa doğru kestiği orta Milan Baros'un önünden geçerek diğer köşedeki Eboue'de kaldı. Madrid defans oyuncusunun belini kıran bir çalım atarak sıfırdan altıpas çizgisi üzerindeki Şelçuğa görerek ve bilerek pas veren Eboue'nin goldeki payı oldukça fazla idi. 

Rakibe basan, top yapan, kesik kesik de olsa maçın bazı bölümlerinde, özellikle ilk 25 dakika rakibine kendi oyununu kabul ettiren, oyunu kontrol etmeye çalışan bir Galatasaray gördük Santiago Bernabeu'da.

Aksayan taraflar elbette vardı. Maça sol kanatta başlayan Kazım takımın en aksayan dişlisiydi. Kazım yerini çok yadırgadı. Emanetçi gibi bir hali vardı. Solda oynadığı bölümlerde çok silik ve etkisiz kaldı. II. Yarıdaki oyuncu değişikleriyle beraber sağ kanada geçmesi Kazımın canlanmasına yetti.

Arda'nın yerine sol tarafa acil bir transfer artık farz oldu. Anlaşıldı ki ne kazım, ne Engin orayı dolduramayacak. Eğer sola Podolski ayarında bir oyuncu tranfer edilmezse, sol bekte de Hakan'ın olduğunu düşünürsek takımın en zayıf yerinin sol taraf olacağı aşikârdır. Zaten Real maç boyunca kaptanları Sergio Ramos'la sürekli o bölgeden gelmeye çalıştılar ve etkili de oldular.

Sonuç olarak Çok net bir şekilde görüldü ki takım Slovenya kampında gayet iyi çalışmış.Geçen yıl ki ölü toprağını üzerinden atmış, agresif bir takım gelmiş.Buradan Başta Fatih hoca olmak üzere teknik kadroyu tebrik ediyorum. Sola yapılacak kaliteli bir oyuncu transferiyle, takımın genel anlamda lige hazır olduğunu söyleyebiliriz. Şansın ve bahtın daima açık olsun Cimbomum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...