Makale Yaz
mmarsnan
Bu haberi yazdır
Real Galatasaray
 Ağu
25
 2011

Maçtan önce 2-1 olacak diye hissetmiştim de bu şekilde değildi hissim. Takımımızda Forlan ve Podolski olmalıydı. ikisi de birer gol atmalıydı. bu 2 eksik, bizim sezon öncesinde haftalarca idare etcek morali depolamamızı engelledi.

Maçtan Notlar

Maça Galatasaray hızlı başladı. Orta saha mücadeleleri kafa kafaya gidiyordu. 10. dakikada Kazımın sağdan açtığı ortaya 2 oyuncumuzun da dokunamamasıyla derin bir ahh çektik. Topu takip eden Eboue önce Ramos'un belini kırdı sonra Selçuk'a "al da at" dedi. 1-0

Golden bir süre sonra Servet'in sakatlanması bir bakıma skoru da değiştirdi. tamam Hakan Balta stoper de oynayabiliyor. ama oynayamıyor. tecrübesiz olmasına rağmen Semih'in girmesi daha etkili olabilirdi. Hakan Baltadan stoper olmaz (sol bek de olmaz ama neyse)

Köşeden kullanılan serbest vuruşta Ramos'un kafa vuruşu gol oldu. tamamen, Servetin bölgesini Hakanın kapatamamasından kaynaklanan bir gol. 2. yarıda da buna benzer bir pozisyon yaşadık zaten.

Bu arada ilk yarının sonunda dakika 43. gösterirken Muslera öyle bir kurtarış yaptı ki "ben mükemmel bir kaleciyim" diye bağırdı adeta. Higuainle karşı karşıya kaldı ve o anda boyunu uzatarak topa uzandı.

Sonuç olarak ilk yarıda topla oynama yüzdeleri 65 - 35 olmasına rağmen kafa kafaya giden bir maç vardı. Galatasarayın sıkı presi Madridin kendi sahasından çıkmasını engellediği için kendi aralarında yaptıkları paslar, yüzde istatistiklerinde etkili oldu.

2. yarı başlarken real madridin tazelendiğini gördük. 5 tane as oyuncu girdi ve casillas hariç as kadro tamamlandı. o andan itibaren Real Madrid orta alandaki kontrolü tamamen ele geçirdi.

52. dakikada Xabi Alonso'nun attığı ara pasında Benzema topu Musleranın solundan ağlara gönderdi. Yardımcı hakemin bayrağı havada, ofsayt. 2 dakika sonra yine aynı pas tekrarlandı. Muslera soluna yatarken Benzema bu kez de sağından gönderdi. Gözlerimiz yine yardımcı hakemin bayrağını aradı ama bu kez ofsayt yok. Servet olsaydı göbekten bu kadar kolay pas geçmezdi. Hakan Baltanın o mevkiide oynayamaması 2. golü de getirmiş oldu.

Bu dakikadan sonra Real Madridin kendi arasında yaptığı paslaşmalarla geçen maçta 92. dakikada Elmanderin yakaladığı pozisyona kadar hiçbir aksiyon olmadı. Elmander iyi vuramayınca kaleci topu rahat çıkardı.

Çıkardığım Sonuçlar

Muslera çok yerinde bir transfer. maç boyunca kalesinde güven verdi. yediği gollerde yapabileceği birşey yoktu. kaleden çıkışlarında zamanlaması harika. 5 senelik sözleşmeyi burada doldurur inşallah.

Eboue kalitesini gösterdi. sağ kanatta çok iyi oynayabiliyor. normal mevkiisi sağ bek olduğu için defansa da çok katkıda bulundu. bilekleri, vatandaşı Keita gibi çok kıvrak. yaptığı asistte Ramosu fena yatırdı. topu içeri bakarak gönderen sağ bek oyuncusunu da özlemişiz. 10 senedir böyle birşey görmemiştik. inşallah sol kanat transferiyle Kazım sağ kanada Eboue de sağ beke geri döner ve herkes kendi yerine oynar. Savunmaya dinamizm katacak bir oyuncu.

Servet sakatlandığı zaman yerini doldurabilecek oyuncumuz yok. Hakan Balta 2 golde de müdahale edemedi. zaten geçen sene de bu filmi seyretmiştik. aynı şeylerin tekrarlanmasına lüzum yok. Yerli stoper şart, yeni alınmayacaksa Semih ısındırılmalı. Gökhan Zan bana göre harika oynadı ama o da kariyeri boyunca senede 15 20 maç ortalamayla oynadığı için bel bağlanacak bir oyuncu değil.

Sabrinin yerine transfer isteyen terim Eboue gibi harika bir oyuncunun takıma katılmasını sağladı. bununla birlikte Ujfalusi'nin de sağ bekte güzel oynamasından dolayı Eboue bile boşta kaldı ve sağ kanada alındı. Tüm bunlara rağmen Sabrinin neden oynatıldığını anlamak mümkün değil. Sabri bugün ortasahayı mahveden oyuncuydu. Hiçbir olumlu hareket yapmadı. Geriden atılan toplarda hızlı çıkma şansımız varken bastı topa bekledi rakip takım yerleşsin diye! Bir sürü top kaybı ve hatalı pas ile saç baş yoldurdu. Terim Yekta diye bir oyuncumuz olduğundan haberdar değil galiba. Ille de 4-1-4-1 oynanacaksa bari sağ içte Yekta oynasın. Sabri bu takımda yedek bile olmamalı. Barosu maç içinde bir pozisyonda ağlattığı da gözlerden kaçmadı. R1 tuşu basılı kalmış etkisiz eleman. Bu maçta da Olympiakos maçında da çok kızdım sabriye çok!

Gönderilsin diye ağlanan Ayhan bu maçta Sabriden 10 kat daha üstün oyuncu olduğunu gösterdi. takımdan gönderilecek ilk oyuncu değil Ayhan. iyi ki gitmemiş. ortasahada iyi bir yedek olacağına inanıyorum. 2. yarıda takımı bir nebze olsun toparlayan isim oldu. topu dağıtışı ve soğuk kanlılığı ile çok güzel örnek olur.

Kazım sol kanatta iyi oynayamadı. Sol kanada bir oyuncu gelmesse Ardanın eksikliğini çok çekeriz. Podolski solak olduğu için sol kanatta oynayabilir ama defansif yönü olan bir oyuncu olmadığı için tam olarak bir sol kanat oyuncusunun ihtiyacını karşılayamaz. Arkasında oynayacak olan Çağlar (inşallah Hakan Balta oynamaz) da fazla güven vermiyor. Sol taraftan çok sıkıntı çekeriz şu kadroyla.

Baros son derece silikti. tek başına defansın arasında kayboldu. tabi maç boyunca tek bir ara pası bile atılmamasının da bunda etkisi vardır. Forveti besleyecek oyuncumuz yok. Selçuk ve Melo sadece oyunu yönlendiriyorlar arapası atmıyorlar. Baros gibi bir forvetin; ya arkasına Misimovic gibi bir oyuncu gerekir, ya da yanında bir pivot santrafor olmalıdır. Baros böyle şişirme toplarla gol atabilecek oyuncu değil. Zaten Podolski ve Forlan gelirse Barosun kesinlikle satılması gerektiğini düşünüyorum. Senede ortalama 8 sarı ve 1 kırmızı kartla oynuyor. 60 maçta attığı 45 gol hiç önemli değil. cezalı veya sakat olarak oynayamadığı 50 maç önemli asıl.

Hazırlık maçında yabancı sınırı olmadığı halde 6 yabancıyla oynamaya çalışmak çok saçma ve gereksiz birşey. Elmanderle Barosu yanyana görmeliydik. Podolski takıma katılsa bile yine bu sistemde oynanırsa hiçbirşey yapamayız. aynı şekilde Forlan da ileri uçta tek başına birşey yapamaz.

Yani herşeyden önce sistemin değişmesi gerekiyor. Oyuncu alma şansımız yoksa 4-4-2 oynanmalı. Muslera - Eboue Ujfalusi Servet Çağlar - Kazım Melo Selçuk Engin - Elmander Baros. Eğer Forlan ve Podolski gelirse de 4-3-3 oynanmalı. Muslera - Eboue Gökhan Servet Çağlar - Melo Selçuk Yekta - Elmander Podolski Forlan. Bu takım ligde maç başına ortalama 3 gol atar en azından. ama bakalım bu 2 oyuncu alınabilecek mi? ayrıca fatih hocanın buna niyeti olduğunu da sanmıyorum adam tek forvet olarak devam etme çabasında.

Şuan yapılabilecek tek şey bu transferlerin sonuçlandırılmasını beklemek. Forlan 2 ay önce, Podolski de maçtan biraz önce kap'a bildirildi zaten. Yönetim masraftan kaçmayıp eksikleri tamamlamalı artık. Transfer sezonunun kapanmasına son 10 gün!

Son olarak; maçta beklendiğinden çok daha zayıf kalan mesut özil sakatlanıp çıkarken fatih terim gelip sırtını sıvazlamak istedi. mesut çevirdi yüzünü uzaklaştı. birçok kimseye göre pek yakışık alan bir davranış olmadı bu. Ama mesutun fatih terimin oynatmaması yüzünden almanya milli takımını seçtiğini ve aralarında eskiye dayanan bir gerginlik olduğunu hatırlatırım.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...