Makale Yaz
mmarsnan
Bu haberi yazdır
Kimi Almalı Nası Oynamalı
 Ağu
18
 2011

Euro 2008 sonrasında milli takımımız için "Türkler ile oynuyorsanız son saniyeye kadar maç bitmiş sayılmaz" gibi yakıştırmalar yapılıyordu. dünkü maça bakınca böyle birşeyin olmadığını gördük. maç 30. saniyede bitti.

Defansın arasına atılan bir topta oyuncu 20 30 metre koşarak golü atabiliyorsa defans oyuncuları çok yavaş demektir. dün defansımızdaki ujfalusi, servet, gökhan zan ve hakan balta beraber oynadıkları zaman çok sıkıntı oluyor. Eboue geldiğinde bu bölgeye dinamizm katacaktır. fakat ne olursa olsun hakan balta yerine yerli bir alternatif şart. çağlar bence bu işi kaldıramıyor.

Ankaragücünden Özgür Çek fenerbahce altyapısından yetişmiş olmasına rağmen çok işimizi görür. ankaragücünün şu karışık durumunda hemen transfer edilmeli bence. Sol bek şart! Ayrıca artık servete de yerli bir alternatif bulmak gerekiyor. geldi 30 yaşına. ya bir oyuncu gelsin ya da Semih Kaya ısındırılsın.

Kalecimiz Muslera ilk maçında güven verdi. maça daha ısınamadan yediği golü sadece defansa bağlıyorum. çıktığı yer kapattığı yer çok iyiydi ama defans oyuncularının hiç şarj yapamaması golü çok basitleştirdi. golden sonra hemen toparlandı ve maç genelinde birkaç tane ciddi pozisyon çıkardı. açıları kapatmada da çok başarılı. biz zaten çok alakasız pozisyonlarda gol yiyen kalecileri gördükten sonra her türlü kaleciye razıydık ama Muslera taraftarın beklentisinden çok yukarılarda bir kaleci. Tekrar hayırlı olsun.

Maçta herkesin gördüğü ve aslında yazılmaya bile değmeyecek birşey var. Pozisyon bulamıyoruz! Nasıl çözülür? Selçuk ve Melo göbekte yanyana ve yakın oynamalılar. artık ön libero olayından kurtulmalıyız. sahanın tam ortasında oynasalar ileriye daha rahat katkıda bulunurlar. Ayrıca sağ kanatta Kazım iyiydi ama Keita oynadığında tabii ki topu hızla ileriye taşıyacak bir oyuncumuz daha olacak, o zaman sağ taraf tamamlanır. onun da oyuna çok katkısı olur.

Yalnız sol açığa da oyuncu gerekiyor! Mervan Çelik ismini artık duymayan kalmamıştır. bizim takıma da çok iyi ayak uydurur. ve ileride çok iyi paralara da satılabilecek oyuncu. Bir de Serdar Eylik geri çağırılırsa o 2si de bizim sol açık ihtiyacımızı çok rahat karşılar. Arshavin falan deyip durmayın. Neden olmayacağını en sona yazacağım.

Forvette sıkıntı şu. oyuncularımız pas istemiyor çapraz koşu yapıp aralara kaçmıyorlar. belki hazırlık maçı olmasının verdiği ciddiyetsizlik de vardır ama olympiakos savunmasının -bizim oynadığımız- liverpool savunmasıyla alakası yok. forvet oyuncularımız resmen arada kayboldu. Kanatlardan Mervan ve Keita çalışınca bu iş bayağı değişir diye düşünüyorum. ama yine de Baros'a 7 milyon euroluk bir teklif geldiyse acil satılmalı. zaten sık sık sakatlanıyor ve sakatlığın haricinde ortalama her 2 maçta 1 sarı kart görüyor olması da sinir bozucu ve takıma zarar veriyor. Onun yerine Drogba getirilmeli. 2 tane fildişili oyuncumuz olması onun da aklını çelecektir. ikna edilmesi 1 ay öncesine göre daha kolay olur.

Fizik olarak çok güçlü ve takımın ileride top tutmasını sağlayabilecek bir oyuncu. son vuruşları, hava toplarında hakimiyet, serbest vuruşları, çevikliği,... bir forvette olabilecek ne varsa Drogbada hepsi var. eğer onu alamazsak Fransa liginden bir golcü almalıyız. çünkü bizim lige en çok onlar uyum sağlıyor. ( bknz. Nonda , Niang ) Moussa Sow alınabilirse harika bir transfer olur  ama tabii  ki çok pahalı bir oyuncu şu an. Baros'u 7 milyona satsak da üstüne bir o kadar daha eklemek gerekir. ama sonuç olarak Baros'un yerine bir yırtıcı forvet şart!

Dizilişe gelince bence bu şekilde olmalı. (Muslera - Eboue - Ujfalusi - Servet - Özgür Çek - Kazım - Selçuk - Melo - Mervan - Keita - Drogba) Bu takımda Elmanderi bile biryere koyamıyorken bir de Arshavin gelirse hangi yabancıyı oynatmayacağız? Şu an burada yazdığım yabancıların hepsi yeni transfer zaten 1 tane fazlamız bile var. o yüzden yabancı transferi de sadece Baros'un satılması halinde yapılmalı. 

tabi 18 20 yaşlarında 2 3 tane genç alınıp yıldız çıkarılmaya çalışılabilir mümkünse. Barcelona oyuncuları taaa meksikadan arjantinden altyapısına transfer edip 12 13 yaşından itibaren kendisi yetiştiriyor. biz de en azından 18 20 yaşlarında kaliteli gençler bulabilirsek almalıyız ve bu oyuncuları yetiştirmeliyiz.

 

Saygılar Sevgiler

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...